Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Salamul: un cârnat crud tipic

Este imposibil să ne imaginăm bucătăriile din această lume fără salam. Originar din Italia, acest cârnat crud este uscat la aer și face parte din categoria „cârnaților cu durată mare de conservare”, care sunt fermentați cu ajutorul unor microorganisme speciale. Se consumă pe pizza, în caserole și în sandwich. Caracteristic pentru un salam este umplutura tăiată grosier și pielea fermă care îl înconjoară.

Informații utile

Salamul are următoarele proprietăți speciale

Salam proaspăt în detaliu

Salamul este un mezel crud, preparat de obicei din carne de porc și vită. Alte variante sunt salamul de curcan și salamul de vânat. Salamul poate avea un gust mai slab sau poate fi picant, în funcție de tipul cârnatului și de rețetă. Cârnații cruzi au un termen de valabilitate lung; pe lângă salam, printre aceștia se numără, de exemplu, cârnații Mettwurst sau cârnații Teewurst.


Proveniență

De unde provine salamul?

Inițial, se spune că locul de origine al salamului a fost Italia. Cu toate acestea, cercetările au arătat că longobarzii din zona Mecklenburg de Vest de azi au adus cârnații lor prin migrație până în Ungaria și de acolo în Italia. Nu se poate dovedi în mod clar dacă această afirmație este adevărată. Dar numele de „salam” vine de fapt din Italia. Provine din cuvântul „sale” care înseamnă sare. Rețetele mai vechi de salam conțineau carne de măgar sau de catâr domestic.


Sezon

Când este sezonul salamului?

Salamul este disponibil pe tot parcursul anului. Se vinde la vitrina cu produse proaspete și la rafturile frigorifice.

Ofertele noastre de cărnuri și mezeluri

Oferte valabile în perioada 08.11.2024 - 10.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit salamul și cum se depozitează acesta?

Salam proaspăt în detaliu

Salamul se poate folosi ca mezel clasic pentru pâine, chifle sau baghete. Este foarte popular ca garnitură pentru pizza. Există foarte multe tipuri diferite de salam. Se folosește denumirea de salam ușor de tăiat pentru: salam de șuncă, salam Milano, salam german, salam 1a, salam de vară, salam cu ardei etc. Salamul neafumat include salamul fiert și salamul în stil boem.

Cum se depozitează salamul

Salamul tăiat ar trebui depozitat la rece în frigider. De altfel, produsele din carne și mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Cu toate acestea, salamul, la fel ca și cârnatul Mettwurst sau șunca crudă, poate fi depozitat și în afara frigiderului, la o temperatură maximă de 15 grade. Este necesar un loc aerisit, uscat și întunecat, unde salamul uscat la aer să poată fi atârnat. În cazul în care salamul a fost tăiat, trebuie păstrat la frigider. Înainte de a fi consumat, salamul trebuie păstrat la temperatura camerei timp de 1 sau 2 ore pentru a permite ca aroma să se dezvolte pe deplin. Bineînțeles, salamul se poate congela în ambalaj vidat.


Rețete

La ce poți folosi salamul


Ingrediente

Ce conține salamul

Salamul conține minerale și vitamine B necesare corpului. Vitaminele B sunt bune pentru nervi puternici și au un rol important în reînnoirea celulelor din corpul uman. Mineralele calciu, magneziu și potasiu sunt esențiale pentru mușchi și inimă și asigură o interacțiune optimă între nervi și mușchi.

Valoare nutritivă
 

kcal: 398 kcal

Carbohidrați: 0,22 g

Proteine: 20,3 g

Grăsimi: 35,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,18 mg

Vitamina B2: 0,2 mg

Vitamina B6: 0,46 mg

Vitamina C: 28,32 mg

Vitamina E: 0,74 mg

 

Minerale

 

Calciu: 35 mg

Fier: 1,44 mg

Potasiu: 220 mg

Magneziu: 39 mg

Sodiu: 2130 mg