Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cârnatul Mettwurst: o sursă de vitamina B

Mettwurst este un tip de cârnat crud făcut din carne de vită și de porc, care este răspândit pe scară largă în bucătăria tradițională germană și servit împreună cu multe preparate. În funcție de rețetă, gustul poate varia de la delicat la picant.

Informații utile

Cârnatul Mettwurst are următoarele proprietăți speciale

Cârnat Mettwurst proaspăt în detaliu

Mettwurst este un cârnat crud din carne de porc (slănină) și carne de vită. Cârnatul se conservă prin uscare sau afumare. Cârnatul Mettwurst se poate produce grosier, precum Mettwurst cu ceapă sau fin, precum Mettwurst tartinabil. De obicei, cârnatul Mettwurst tartinabil este preparat din carne și slănină de porc și afumat la rece cu sare, piper și ardei. Apoi se maturează timp de câteva zile. Există și cârnați Knacker sau salam de iarnă (Landjäger), care devin mai tari prin afumare sau uscare îndelungată.


Proveniență

De unde provine cârnatul Mettwurst?

Cârnatul a fost menționat pentru prima dată în Germania în secolul al XI-lea și al XII-lea. La acea vreme se foloseau termenii „lebarwurst” și „pratwurst”. În Evul Mediu a apărut meseria de măcelar, care producea produse din carne și mezeluri pentru hangii. Denumirea „Mettwurst” provine din germana de jos, de la „Metworst”. Termenul „Mett” reprezintă carne sau carne tocată de porc. Astăzi, denumirile pentru cârnatul Mettwurst variază în funcție de regiune. Cârnatul Mettwurst afumat se mai numește și „Mettenden”. În Munții Harz și în alte regiuni, cârnații Mettwurst afumați și neafumați se mai numesc „Knackwürste” sau „Bratwürste”.


Sezon

Când este sezonul cârnatului Mettwurst?

Cârnatul Mettwurst este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cârnatul Mettwurst și cum se depozitează acesta?

Cârnat Mettwurst proaspăt în detaliu

Cârnatul Mettwurst este de obicei folosit fie ca mezel, fie ca garnitură pentru pâine. Cârnații roșii picanți sunt foarte populari ca gustare sau ca garnitură de carne pentru ciorbe, tocănițe sau preparate din legume. În unele cazuri, aceștia sunt folosiți și ca înlocuitor pentru Knackwurst sau cârnați fierți.

Cum se depozitează cârnatul Mettwurst

Cârnatul Mettwurst poate rezista în frigider până la 5 zile. Cu toate acestea, cârnații cruzi, la fel ca șunca crudă, pot fi depozitați și în afara frigiderului, la o temperatură maximă de 15 grade. Este necesar un loc aerisit, uscat și întunecat, unde cârnatul Mettwurst uscat la aer să poată fi atârnat. În cazul în care cârnatul Mettwurst a fost tăiat, trebuie păstrat la frigider. Înainte de a fi consumat, cârnatul Mettwurst trebuie păstrat la temperatura camerei timp de 1 sau 2 ore pentru a permite ca aroma să se dezvolte pe deplin. Bineînțeles, cârnatul Mettwurst se poate congela în ambalaj vidat.


Ingrediente

Ce conține cârnatul Mettwurst

Cârnatul Mettwurst conține minerale și vitamine B necesare corpului. Conține foarte multă vitamina B3 (niacină). Aceasta este importantă pentru multe procese metabolice din organism. Mineralele calciu, magneziu și potasiu sunt esențiale pentru mușchi și inimă și asigură o interacțiune optimă între nervi și mușchi.

Valoare nutritivă
 

kcal: 294 kcal

Carbohidrați: 0,19 g

Proteine: 19,3 g

Grăsimi: 24,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,62 mg

Vitamina B2: 0,16 mg

Vitamina B6: 0,39 mg

Vitamina C: 29 mg

Vitamina E: 0,31 mg

 

Minerale

 

Calciu: 15 mg

Fier: 1,09 mg

Potasiu: 355 mg

Magneziu: 29 mg

Sodiu: 1087 mg