Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cervelatul: un cârnat elvețian

Cervelatul este un cârnat fiert elvețian. Pentru mulți elvețieni, cervelatul este un cârnat național. Se prepară din carne de porc, de vită, slănină din spată, sare pentru saramură și condimente. Cervelatul se află într-o membrană naturală și se afumă sau se fierbe.

Informații utile

Cervelatul are următoarele proprietăți speciale

Cervelat proaspăt în detaliu

Cervelat este un cârnat fiert în membrană naturală. Cârnatul conține carne de porc și de vită, slănină din spată, condimente și sare pentru saramură cu nitriți. Cervelatul se poate prepara și consuma în diferite moduri. Așadar, se poate face pe grătar (cu capetele crestate) sau se poate prăji, fiind de obicei tăiat în jumătăți. Se poate consuma rece sau se poate încălzi în baie de apă.


Proveniență

De unde provine cervelatul?

Probabil că prima rețetă scrisă de cervelat provine din Augsburg, din secolul al XVI-lea. Aceasta este urmată de o rețetă din 1749 din Elveția. În 1891, cervelatul a fost menționat pentru prima dată într-un document cu ocazia zilei naționale a Elveției. În jurul anului 1900, cârnatul a fost servit oaspeților de la Expoziția Universală de la Paris și a devenit popular.


Sezon

Când este sezonul cervelatului?

Cervelatul este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cervelatul și cum se depozitează acesta?

Cervelat proaspăt în detaliu

Cervelatul este destul de versatil. De exemplu, se poate face pe grătar sau se poate prăji. Fără piele și tăiat în cubulețe, este potrivit pentru salata de cârnați (elvețieni) sau pentru salata de cârnați cu brânză. Pentru gulașul de cervelat, cârnatul se taie felii și se prepară cu sos brun.

Cum se depozitează cervelatul

Cervelatul proaspăt este un cârnat fiert perisabil. La frigider se poate depozita pentru o perioadă de una până la trei zile la o temperatură cuprinsă între zero și patru grade. Odată deschis, trebuie consumat rapid. O variantă bună pentru o depozitare mai lungă este congelarea în ambalaj vidat la minus 18 grade.


Ingrediente

Ce conține cervelatul

Cârnatul cervelat conține vitaminele importante A, C, B6 și B12, precum și mineralele magneziu, fier și calciu. Vitaminele B12 și B6 au o funcție importantă în metabolismul homocisteinei. Mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima umană, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 391 kcal

Carbohidrați: 0,31 g

Proteine: 20,3 g

Grăsimi: 34,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,01 µg

Vitamina B1: 0,1 mg

Vitamina B2: 0,2 mg

Vitamina B6: 0,4 mg

Vitamina C: 27,01 mg

Vitamina E: 0,37 mg

 

Minerale

 

Calciu: 24 mg

Fier: 1,7 mg

Potasiu: 300 mg

Magneziu: 11 mg

Sodiu: 1260 mg