Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Lebărul grosier: delicios pe pâine, chifle sau baghetă

Lebărul grosier este un cârnat gătit și ușor de tăiat. Se prepară din diverse componente de origine animală, în special din cele grase, printre care se numără mușchiul, slănina și ficatul.

Informații utile

Lebărul grosier are următoarele proprietăți speciale

Lebăr grosier proaspăt în detaliu

Lebărul grosier este un tip de cârnat gătit. Se prepară din carne de porc, ficat de porc, slănină și condimente. Lebărul grosier are un conținut mediu de ficat, cuprins între 10% și 35% și o granulație grosieră. De obicei, nu se prepară cu sare pentru saramură cu nitriți și, prin urmare, are o culoare cenușie. Lebărul grosier este bogat în vitamine și fier.


Proveniență

De unde provine lebărul grosier?

Termenul de „lebăr” a fost menționat încă din secolele al XI-lea și al XII-lea. La acea vreme, lebărul era produs în mod tradițional în timpul tăierii animalelor în gospodărie și servea la folosirea resturilor de la porc. Atunci, în timpul procesului de producție, au luat naștere varietățile de cârnați din ficat fin, mediu și grosier. La nivel regional, s-au dezvoltat alte variante, care diferă în ceea ce privește condimentele și proporțiile de carne, ficat și slănină.


Sezon

Când este sezonul lebărului grosier?

Lebărul grosier este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit lebărul grosier și cum se depozitează acesta?

Lebăr grosier proaspăt în detaliu

Lebărul grosier este ideal ca pastă tartinabilă pe pâine, baghete sau chifle. Pasta tartinabilă se poate rafina cu ceapă sau arpagic proaspăt. Lebărul cald și proaspăt face parte, în mod tradițional, din platoul cu mâncăruri preparate din carnea porcului proaspăt tăiat, alături de sângerete și burta de porc. Lebărul este adesea însoțit de varză murată cu cartofi sau pâine.

Cum se depozitează lebărul grosier

Lebărul grosier în intestin ar trebui consumat proaspăt, dacă este posibil. Lebărul grosier, la fel ca toți cârnații fierți și gătiți, poate fi păstrat în frigider timp de 2 până la 4 zile, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade. De altfel, mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. Lebărul grosier la conservă sau la borcan este conservat și, prin urmare, poate fi depozitat necongelat timp de 6 până la 8 luni. De asemenea, lebărul grosier poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade timp de 4 luni. Ambalajul trebuie să fie bine închis.


Ingrediente

Ce conține lebărul grosier

Lebărul grosier este o sursă importantă de fier, conținând 5 miligrame de fier foarte ușor digerabil la 100 de grame. Acesta conține vitamine B importante și mineralele vitale calciu și magneziu. Vitaminele B2 și B3 au o funcție importantă în metabolismul energetic. Mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 354 kcal

Carbohidrați: 0,94 g

Proteine: 13,9 g

Grăsimi: 33,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 8,3 µg

Vitamina B1: 0,21 mg

Vitamina B2: 0,92 mg

Vitamina B6: 0,37 mg

Vitamina C: 16,53 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 41 mg

Fier: 5,3 mg

Potasiu: 143 mg

Magneziu: 18 mg

Sodiu: 810 mg