Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pulpa de miel: înăbușită, gătită sau pe grătar

Cine aude termenul de pulpă de miel, se gândește inevitabil la carnea de oaie. Atenție însă, ca și în cazul cărnii de oaie, se servește doar carnea de la animale mai mari de 2 ani. Carnea de miel este carnea provenită de la animalele care nu au mai mult de 12 luni.

Informații utile

Pulpa de miel are următoarele proprietăți speciale

Pulpă de miel proaspătă în detaliu

Pulpa de miel provine din partea superioară a picioarelor posterioare ale mielului. Are un gust foarte fin și multă carne. Din pulpă se face una dintre cele mai bune fripturi. Se vinde la bucată, cu sau fără oase sau ca felii și este excelentă pentru grătar și prăjire. Pulpa este de înaltă calitate și încă nu are gustul propriu tipic, pe care îl are adesea carnea provenită de la animalele mai bătrâne. Din acest motiv, pulpa de miel este considerată de mulți o delicatesă și este, în consecință, la mare căutare.


Proveniență

De unde provine pulpa de miel?

Pulpa de miel, proaspătă la rece sau congelată, provine adesea din Noua Zeelandă. Unele importuri provin și din aceste țări:

  • Marea Britanie
  • Franța
  • Luxemburg
  • Irlanda
  • Australia

Sezon

Când este sezonul pulpei de miel?

Pulpa de miel este disponibilă pe tot parcursul anului, fie în stare proaspătă sau congelată.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pulpa de miel și cum se depozitează aceasta?

Pulpă de miel proaspătă în detaliu

Pulpa de miel, ca bucată întreagă, este ideală pentru grătar, prăjire și înăbușire. Pulpa de miel se condimentează cu usturoi, rozmarin, măghiran, oregano, cimbru, ardei, piper și frunze de dafin. În special în sudul Europei, unde pulpa de miel este aproape o mâncare națională, dar și în țările arabe, carnea este condimentată cu cimbru, rozmarin sau chiar cu busuioc. Dar usturoiul și mai ales ceapa sunt absolut obligatorii pentru multe persoane atunci când pregătesc pulpa de miel.

Pulpa de miel cu os are un gust mai puternic și mai aromat. Cu toate acestea, trebuie tranșată, adică separată de os, înainte de a fi consumată. Dar această carne nu se prepară doar întreagă, ci este excelentă și pentru gulașul de miel, fripturile de miel sau tocănițe. Și oricine cunoaște mâncarea națională irlandeză, tocana irlandeză, știe că și în acest caz se folosește carne de miel de cea mai bună calitate.

Cum se depozitează pulpa de miel

Pulpa de miel proaspătă trebuie depozitată la rece la o temperatură de 4 grade. În aceste condiții se poate păstra până la 3 zile. Carnea trebuie să fie bine acoperită în frigider. Congelarea este o altă modalitate de depozitare.Ingrediente

Ce conține pulpa de miel

Pulpa de miel este un aliment de înaltă calitate și conține multe substanțe nutritive, cum ar fi proteine, fier, zinc și vitaminele B. De asemenea, carnea de miel este foarte săracă în grăsimi și, prin urmare, este potrivită și pentru persoanele care sunt preocupate de alimentație.

Valoare nutritivă
 

kcal: 234 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 18 g

Grăsimi: 18 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,16 mg

Vitamina B2: 0,22 mg

Vitamina B6: 0,29 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 10 mg

Fier: 2,7 mg

Potasiu: 380 mg

Magneziu: 23 mg

Sodiu: 78 mg