Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Mușchiulețul de miel: cea mai rafinată bucată din miel

Mușchiulețul de miel este deosebit de fraged și ideal pentru grătar sau ca ingredient pentru preparate din bucătăria exclusivistă. Denumirea „mușchiuleț de miel” provine de la o bucată specială din spatele mielului. Este vorba despre bucata dintre vertebrele toracice superioare și ultima vertebră toracică a coloanei lombare.

Informații utile

Mușchiulețul de miel are următoarele proprietăți speciale

Mușchiuleț de miel proaspăt în detaliu

Mușchiulețul de miel este o parte din cotlet. Deși mușchiulețul de miel reprezintă carnea din mușchi, acesta este relativ puțin solicitat și, prin urmare, are o structură slabă, cu puține tendoane.

Mușchiulețul de miel are o lungime medie de 15 până la 20 cm și un diametru de aproximativ 6 până la 7 cm. Forma este cilindrică. Carnea este de culoare roșie până la violet, cu accente albe pe alocuri la nivelul tendoanelor. Aroma cărnii de miel este slabă și ușor amăruie. Carnea este moale, fragedă și foarte suculentă.


Proveniență

De unde provine mușchiulețul de miel?

Mușchiulețul de miel este apreciat și produs peste tot în lume. Preparatele din mușchiuleț de miel sunt deosebit de apreciate în:

  • Irlanda
  • Marea Britanie
  • în tot Orientul

Sezon

Când este sezonul mușchiulețului de miel?

Mielul de fermă este sacrificat pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, cererea de mușchiuleț de miel este deosebit de mare în timpul sărbătorilor, cum ar fi Paștele sau Crăciunul. După ce mușchiulețul de miel este extras din carnea animalului, acesta este de obicei prelucrat în stare proaspătă sau este ambalat în folie și ambalat industrial. Mușchiulețul de miel este disponibil ca aliment pe tot parcursul anului, așa că nu are un sezon specific.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit mușchiulețul de miel și cum se depozitează acesta?

Mușchiuleț de miel proaspăt în detaliu

Mușchiulețul de miel servește ca un ingredient rafinat pentru prepararea unei mari varietăți de feluri de mâncare în bucătăria exclusivistă. Acesta este foarte apreciat ca friptură de miel, mușchiuleț de miel marinat sau ca friptură de miel la grătar. Datorită calității ridicate a mușchiulețului de miel, acesta nu a fost considerat o gustare între mese.

Carnea proaspătă trebuie pregătită rapid, deoarece poate fi păstrată în frigider doar câteva zile. Carnea stricată își pierde lichidul, are un miros acru înțepător și este unsuroasă. În aceste condiții, nu se poate consuma.


Ingrediente

Ce conține mușchiulețul de miel

Mușchiulețul de miel este relativ sărac în grăsimi, dar bogat în proteine. Acest lucru îl face potrivit pentru o dietă conștientă asupra sănătății, precum și pentru persoanele care țin dietă și pentru sportivi, pentru care consumul de mușchiuleț de miel ajută la dezvoltarea musculară sau susține sistemul imunitar al organismului.

Valoare nutritivă
 

kcal: 178 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 27,6 g

Grăsimi: 7,46 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,13 mg

Vitamina B2: 0,3 mg

Vitamina B6: 0,16 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,66 mg

 

Minerale

 

Calciu: 18 mg

Fier: 2,59 mg

Potasiu: 306 mg

Magneziu: 34 mg

Sodiu: 301 mg