Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ciolanul de miel: o adevărată delicatesă

„Ciolanul de miel” descrie din punct de vedere tehnic partea inferioară a picioarelor de miel. În ceea ce privește producția, ciolanul este mai întâi îndepărtat de pe pulpa mielului.

Informații utile

Ciolanul de miel are următoarele proprietăți speciale 

Ciolan de miel proaspăt în detaliu

Deoarece partea inferioară a picioarelor mielului este solicitată foarte mult, aceasta are un procent ridicat de mușchi în comparație cu restul corpului, iar carnea este bogată în proteine și este nutritivă, dar în același timp, săracă în grăsimi. Carnea de culoare roșu închis a ciolanului de miel este puternic împletită cu tendoane și ligamente, precum și cu alte țesuturi conjunctive, dar este considerată o adevărată delicatesă.

În mijlocul ciolanului de miel se găsește osul piciorului. De regulă, acesta nu poate fi consumat, dar se folosește la prăjire, fierbere sau gătire. Un ciolan de miel are o lungime medie cuprinsă între 10 și 15 cm. Gustul este unul mai degrabă slab și este ușor amărui în comparație cu alte tipuri de carne.


Proveniență

De unde provine ciolanul de miel?

Ciolanul de miel este produs și prelucrat ulterior în aproape toată lumea. În Orient, carnea de miel reprezintă mâncarea preferată.


Sezon

Când este sezonul ciolanului de miel?

Mielul de fermă este sacrificat și prelucrat pe tot parcursul anului, astfel încât nu există niciun fel de sezon în ceea ce privește aprovizionarea. Cu toate acestea, cererea crește mai ales în timpul sărbătorilor creștine de Paște și Crăciun.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit ciolanul de miel și cum se depozitează acesta?

Ciolan de miel proaspăt în detaliu

Ciolanul de miel este considerat un ingredient popular pentru prepararea mâncărurilor festive și este o parte de bază a meniului în multe restaurante. Cu toate acestea, ciolanul de miel se găsește rareori sub formă de gustare și nici nu este folosit ca ingredient în salate sau alte preparate similare. Carnea proaspătă rezistă doar câteva zile la frigider. Nu trebuie depozitat niciodată neacoperit sau neambalat.


Ingrediente

Ce conține ciolanul de miel

Datorită conținutului foarte scăzut de grăsimi și, în același timp, conținutului destul de ridicat de proteine, ciolanul de miel (în funcție de modul de preparare) este un aliment extrem de sănătos pentru dezvoltarea musculară și susținerea sistemului imunitar.

Valoare nutritivă
 

kcal: 127 kcal

Carbohidrați: 3,1 g

Proteine: 9,32 g

Grăsimi: 8,33 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,1 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 1,05 mg

Vitamina E: 0,22 mg

 

Minerale

 

Calciu: 16 mg

Fier: 0,89 mg

Potasiu: 115 mg

Magneziu: 180 mg

Sodiu: 0 mg