Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Vita sărată: o carne sărată savuroasă

Vita sărată este o delicatesă preparată din carne de vită, care se produce de câteva sute de ani. În limba engleză, aceasta se numește „corned beef” și se traduce prin „carne de vită sărată”. Vita sărată se poate servi atât rece, cât și caldă:

Informații utile

Vita sărată are următoarele proprietăți speciale

Vită sărată proaspătă în detaliu

vita sărată are gust de carne de vită condimentată. Este carne de vită sărată, tocată și gătită. După ce a fost gătită în suc propriu, carnea se gelifică și capătă o formă ușor de tăiat. Pentru vita sărată se folosește mușchi, de exemplu, cel din zona pieptului. 

Ce are de-a face vita sărată cu aspicul?

Vita sărată germană, numită și „Kraftfleisch”, se servește, de asemenea, sub formă de conserve, dar, spre deosebire de cea originală, constă în carne de vită tăiată în cubulețe și încălzită în aspic, mai degrabă decât în suc propriu. La această variantă se poate adăuga gelatină, pentru a face carnea ușor de tăiat. Se găsește adesea sub formă de mezeluri în vitrinele frigorifice, deși aproape nimeni nu o mai cunoaște sub numele real de „corned beef”. Se servește de obicei sub denumirea de „aspic”.


Proveniență

De unde provine vita sărată?

Inițial, carnea sărată se numea „corned beef”. Nu este clar dacă acest tip de carne sărată a venit mai întâi din Anglia sau din Europa Centrală și de Est. Odată cu apariția industriei conservelor, au urmat transporturi mari de conserve cu vită sărată, în special din Irlanda. În prezent, Argentina și Brazilia sunt cele mai importante țări producătoare de vită sărată.


Sezon

Când este sezonul vitei sărate?

Vita sărată este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită vita sărată și cum se depozitează aceasta?

Vită sărată proaspătă în detaliu

Deși este un aliment de zi cu zi destul de simplu și comun, vita sărată a avut și încă are statutul de delicatesă. De exemplu, în Irlanda se mănâncă în mod tradițional cu varză, iar în Noua Anglie este considerată, de asemenea, o delicatesă de ziua Sfântului Patrick. În secolul al XIX-lea, „vita sărată cu varză” irlandeză chiar făcea parte din meniurile a numeroase mari hoteluri din SUA. Astăzi, însă, cea mai cunoscută și probabil cea mai „importantă” întrebuințare a vitei sărate este în sandwich-ul Reuben. Vita sărată poate fi depozitată pentru o perioadă lungă de timp într-un loc răcoros, deoarece conținutul se află în conservă. De asemenea, poate fi congelată în ambalaj vidat.


Ingrediente

Ce conține vita sărată

Vita sărată conține calciu, fier, magneziu și vitamina B3, care sunt importante pentru diverse procese metabolice din organism.

Valoare nutritivă
 

kcal:141 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 21,7 g

Grăsimi: 6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,01 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,1 mg

Vitamina B6: 0,14 mg

Vitamina C: 12 mg

Vitamina E: 0,15 mg

 

Minerale

 

Calciu: 33 mg

Fier: 2,5 mg

Potasiu: 131 mg

Magneziu: 15 mg

Sodiu: 833 mg