Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Carnea tocată de vită: tare și condimentată

Carnea tocată de vită constă din carne de mușchi dezosat, care se servește adesea tocată grosier sau fin. Carnea tocată de vită este cunoscută și sub numele de tocătură și se folosește în diferite preparate.

Informații utile

Carnea tocată de vită are următoarele proprietăți speciale

Carne tocată proaspătă de vită în detaliu

Carnea tocată de vită este carne de vită procesată cu ajutorul unei mașini de tocat. Carnea tocată de vită este foarte sănătoasă, deoarece are un conținut ridicat de fier de aproximativ 1,92 miligrame la 100 de grame. În plus, carnea conține zinc și vitamina B12. Are un gust puternic și este condimentată. Carnea proaspătă de vită are o nuanță de roșu închis, carnea veche și aproape stricată se decolorează și prinde o nuanță de maro deschis spre castaniu. Carnea tocată crudă de vită ar trebui consumată doar ocazional, din cauza conținutului ridicat de purine, care poate provoca gută.


Proveniență

De unde provine carnea tocată de vită?

Vita din ziua de azi se trage din bourul eurasian. Carnea tocată de vită este carnea crudă din mușchi. De exemplu, spaghetele bolognese sau chiftelele reprezintă rețete clasice cu carne tocată.


Sezon

Când este sezonul cărnii tocate de vită?

Carnea tocată de vită este disponibilă pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită carnea tocată de vită și cum se depozitează aceasta?

Carne tocată proaspătă de vită în detaliu

Carnea tocată este un produs indispensabil pentru toți cei care nu sunt vegani sau vegetarieni. Ea este utilizată în multe preparate, fie în clasicele spaghete bolognese, fie în chiftele. Carnea tocată de vită se mai folosește pentru caserole și pentru ardei sau dovlecei umpluți. În comparație cu alte tipuri de carne, carnea tocată este foarte avantajoasă la preț și se prepară în diferite moduri. 

Cum se depozitează carnea tocată de vită

Carnea tocată se strică foarte repede și ar trebui preparată în ziua în care a fost cumpărată sau în funcție de data de expirare. Se păstrează la frigider la o temperatură de la 2 la 4 grade Celsius. Ar fi ideal dacă s-ar muta carnea proaspătă din ambalaj într-un recipient. După o perioadă de depozitare de câteva ore, carnea tocată de vită trebuie pătrunsă foarte bine. Carnea tocată congelată trebuie ambalată imediat după cumpărare și pusă în congelator. În aceste condiții, rezistă 6 luni. Atunci când se prepară, carnea tocată trebuie bine pătrunsă. Carnea tocată de vită se poate servi și crudă și se numește tartar, dar, în această situație, trebuie să se acorde o atenție mult mai mare asupra cărnii și să se consume cât mai repede.Ingrediente

Ce conține carnea tocată de vită

Carnea tocată de vită este compusă din 70% carne slabă și din 30% grăsime. În plus, are multe vitamine și minerale și conține fier, calciu, magneziu și vitaminele B6 și B12.

Valoare nutritivă
 

kcal: 207 kcal

Carbohidrați: 0,09 g

Proteine: 20,5 g

Grăsimi: 14 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,02 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,23 mg

Vitamina B6: 0,2 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,39 mg

 

Minerale

 

Calciu: 6 mg

Fier: 2,24 mg

Potasiu: 363 mg

Magneziu: 24 mg

Sodiu: 71 mg