Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fileul de vită: cea mai bună parte din șold

Fileul de vită reprezintă cea mai rafinată parte din carnea de vită și se taie din șoldul animalului. Carnea este foarte slabă, fragedă și gustoasă. Fileul de înaltă calitate de vită se poate mânca fără griji și în stare crudă, sub formă de tartar sau carpaccio.

Informații utile

Fileul de vită are următoarele proprietăți speciale

File de vită proaspăt în detaliu

Fileul de vită este foarte fraged, slab, zemos și are o aromă intensă. Fileul proaspăt de vită este lucios și are o consistență fermă. Înainte să ajungă în comerț, se îndepărtează toate țesuturile adipoase aderente, pentru ca bucata de mușchi să rămână pură și de înaltă calitate. Această bucată de mușchi are o structură fibroasă extraordinar de fină, care determină în principal savoarea de înaltă calitate a fileului de vită. 

Factori care pot influența calitatea cărnii

În general, calitatea cărnii de vită este influențată de numeroși factori. Unul dintre aceștia este rasa de vită. De asemenea, creșterea are o influență mare, de la hrănire până la locație, depinde dacă vitele sunt crescute în mod convențional pe pășune, în grajd sau ecologic. 


Proveniență

De unde provine fileul de vită?

Vita din ziua de azi se trage din bourul eurasian. Fileul reprezintă mușchiul lung, în formă de pulpă, din șoldul vitei. Se află de-a lungul ambelor părți ale coloanei vertebrale, de la vertebre până la osul pelvian. Vitele nu prea folosesc acești mușchi la deplasare și, de aceea, carnea este fragedă și foarte săracă în grăsimi.


Sezon

Când este sezonul fileului de vită?

Fileul de vită este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit fileul de vită și cum se depozitează acesta?

File de vită proaspăt în detaliu

Fileul de vită este fraged, sărac în grăsimi și suculent. Este o carne foarte bună prăjită sau făcută pe grătar. Fileul de vită, tăiat cuburi sau felii, se folosește pentru diverse specialități. De exemplu, fileul de vită reprezintă baza pentru biftec, stoganoff de vită, chateaubriand, medalioane, fondue, raclette și turnedo. Fileul de vită tăiat foarte subțire se mănâncă în bucătăria italiană crud, sub formă de carpaccio.

Cum se depozitează carnea de vită

Fileul de vită trebuie depozitat la rece în frigider la o temperatură între 4 și 7 grade Celsius. În plus, trebuie ambalat ermetic, în stare uscată. Pentru a prelungi termenul de valabilitate al fileului de vită, carnea se poate congela. În acest caz, este util un ambalaj vidat. Carnea congelată ar trebui decongelată în frigider și procesată într-o zi sau două.Ingrediente

Ce conține fileul de vită

Proteina animală din carnea de vită prezintă o valoare biologică deosebit de ridicată. Este foarte bogată în aminoacizi esențiali, precum și în blocuri vitale de construcție a proteinelor. Mușchiul slab al fileului de vită conține adesea doar 2-3 % grăsime. Fileul de vită are foarte puțini carbohidrați. În plus, mușchiul oferă vitamine din grupa B. Pe lângă mineralele în cantități mici, această carne este un aliment cu un conținut ridicat de fier.

Valoare nutritivă
 

kcal: 162 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 29,49 g

Grăsimi: 4,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,02 µg

Vitamina B1: 0,1 mg

Vitamina B2: 0,17 mg

Vitamina B6: 0,48 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,58 mg

 

Minerale

 

Calciu: 7 mg

Fier: 3,21 mg

Potasiu: 385 mg

Magneziu: 29 mg

Sodiu: 329 mg