Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Sushi raw cu alge nori
© RawCoco

Sushi raw cu alge nori

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 148.87/​622
    kcal / kJ
  • 5.52 g
    carbo-hidrați
  • 3.55 g
    proteine
  • 13.55 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    148.87/622 kcal/kJ, 5.52 g carbo-hidrați, 3.55 g proteine, 13.55 g grăsimi

Ingrediente (4 bucăți)

Pentru pate:

25 g nuci
50 g semințe de floarea soarelui
50 g țelină
1 cățel usturoi
10 ml ulei de măsline
10 ml zeamă de lămâie
1 cm ghimbir proaspăt
0.5 linguriță curry
1 linguriță sos de soia
1 vârf de linguriță piper

Pentru umplutură:

25 g avocado
20 g ardei roşu
10 g morcov
1 fir ceapă verde

Pentru servire:

2 bucăți foi de alge nori
50 ml sos de soia

Util

  • Alegele nori sunt valoroase pentru sănătatea oaselor, a pielii, echilibrul hormonal, arderea grăsimilor, dar se pot folosi și în tratamentele cosmetice. O singură foiţă de alge marine nori are aceeaşi cantitate de Omega 3 precum două fructe de avocado întregi. Au un conţinut ridicat de proteine, vitamine (A, C şi B), minerale, Omega 3 şi clorofilă. Algele nori pot conţine oligoelemente esenţiale, inclusiv mangan, zinc, cupru şi seleniu. La fel ca toate tipurile de alge, ele reprezintă o sursă importantă de iod. Atenție! Nu ar trebui consumate în timpul sarcinii, a lactaţiei sau în cazul problemelor cu glanda tiroidă. Ele sunt folosite pentru prepararea rulourilor de sushi.


Preparare

    1

Pregătire anterioară: nucile şi seminţele de floarea soarelui se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minim 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.

    2

Se mixează nucile, seminţele de floarea soarelui, ţelina, usturoiul, uleiul de măsline, ghimbirul, curry-ul, sosul de soia şi piperul până când compoziţia devine o pastă (nu foarte fină).

    3

Se stoarce zeama de lămâie peste pastă.

    4

Se taie cubuleţe ingredientele pentru umplutură: avocado, ardeiul roşu, morcovul şi ceapa verde.

    5

Foaia de algă nori se așază pe un covoraș de bambus (special pentru rulat sushi).

    6

Cu ajutorul unei pensule de bucătărie se “unge” alga cu apă pentru a se putea rula mai ușor.

    7

Se întinde pate-ul pe alga nori şi apoi se adaugă, pe mijlocul foii, legumele taiate cubulețe: avocado, ardeiul roşu, morcovul şi ceapa verde.

    8

Cu ajutorul covorașului de bambus se rulează alga nori împreună cu legumele.

    9

Se porționează sushi-ul obținut în bucăți mai mici.

    10

Farfuria se poate decora cu vlăstari. Bucățile de sushi obținute se servesc cu sos de soia.

    11

Se pot consuma pe loc. Rezistă 2-3 zile în frigider.