Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Spată de porc cu cartofi noi, scăldată în sos alb

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1.2 kg spată de porc fără os
500 g cartofi
100 g roșii cherry
200 g castraveți murați
100 g bacon
100 ml smântână de gătit
50 g unt
100 ml ulei de măsline
1 legatura ceapă verde
1 crenguță cimbru fresh
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Pentru o friptură fragedă, carnea de la temperatura camerei se fezandează cu sare, piper și puțin ulei de măsline și se lasă câteva ore de preferat la rece. Între timp, se curăță cartofii, se spală roșiile și ceapa.

    2

După ce cartofii se taie în sferturi, se blanșează câteva minute, apoi se scurg bine și se trag la tigaie în ulei de măsline și un cub de unt, sare și piper, până se rumenesc ușor.

    3

După ce se scot cartofii, roșiile cherry, tăiate în jumătăți se rumenesc 2-3 minute, în aceeași tigaie. Între timp, carnea, se rumenește câte 1-2 minute într-o tigaie încinsă bine pe ambele părți până ce aceasta prinde o crustă aurie, cu unt și ulei de măsline, după care se lasă în tavă în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute și 1 oră, la foc mediu. Simultan, se prepară sosul alb.

    4

Se rumenește în tigaia deja încinsă baconul tăiat mărunt după care se adaugă smântâna amestecănd continuu, până când se omogenizează foarte bine, iar sosul capătă o consistență cremoasă.

    5

Se stinge focul și se adaugă castraveții murați tocați mărunt, ceapa verde tocată mărunt sare și piper, după gust.

    6

Carnea, legumele și sosul alb se servesc împreună și de preferat calde alături de cimbru fresh.

    7

Recomandare: Carnea devine mai fragedă dacă atunci când este scoasă de la frigider, este lasătă să ajungă la temperatura camerei înainte de preparare.