Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ruladă cu rozmarin, cârnați afumați și sos brun

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (1 bucată)

2 kg cotlet de porc
3 bucăți Cârnați afumați subțiri
500 g piept de pui
2 legături pătrunjel
2 bucăți ouă
100 g măsline negre fără sâmburi
300 ml smântână lichidă
200 g ciuperci Champignon
100 g unt
sare
piper
boia
20 g rozmarin
200 ml vin roşu
1 bucată cub de vită

Preparare

    1

Pentru această rețetă avem nevoie de un cotlet de porc de 2 kg, pe care îl desfacem cu ajutorul cuțitului, de sus până jos, ca o coală de hârtie. Nu are voie să aibă mai mult de 2 cm grosime. Cu ajutorul unui ciocan de bucătărie batem carnea foarte bine să fie cât mai subțire, dar aveți grijă să nu o rupeți.

    2

Între timp avem nevoie de cârnați, afumați subțiri, pe care îi fierbem în apă pentru aproximativ 5-10 minute.Luăm pieptul de pui de 500 g și îl punem într-un blender foarte bun, cu două legături de pătrunjel, două ouă, sare, piper, boia și rozmarin. Toate acestea le tocăm foarte bine până devine o pastă din piept de pui.

    3

Cotletul de porc îl condimentăm cu sare, piper și boia pe ambele părți, iar apoi îl așezăm pe o hârtie de copt umedă, cu folie de aluminiu la bază și îl ungem cu toată crema din piept de pui. Adăugăm măslinele negre, puțin rozmarin, apoi așezăm cârnații afumați fierți. Închidem rulada, o strângem bine în folia de aluminiu și o băgăm la cuptor la 180 de grade într-o tavă în care punem trei căni cu apă. O lăsăm pentru aproximativ 50 de minute, după care deschidem hârtia de copt și hârtia de aluminiu și lăsăm să se mai rumenească 10 minute la aceeași temperatură.

    4

Această ruladă am servit-o cu un sos brun cu ciuperci. Pentru sos, folosim ciuperci Champignon trase în tigaie, stinse cu vin roșu. Adăugăm un cub de concentrat de vită, apoi turnăm treptat smântână lichidă, „după ochi”, până când sosul capătă o textură cremoasă. Condimentăm cu sare și piper după gust, iar la final încorporăm puțin unt. Rezultatul este un sos delicios, perfect pentru a însoți rulada.