Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten

Prăjitură cu portocale și migdale

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 290/​1213
    kcal / kJ
  • 25 g
    carbo-hidrați
  • 9 g
    proteine
  • 17 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    290/1213 kcal/kJ, 25 g carbo-hidrați, 9 g proteine, 17 g grăsimi

Ingrediente (8 porții)

2 portocale, circa 280 g, spălate și tocate mare (cu coajă cu tot), curățate de sâmburi
5 ouă cu gălbenușurile separate de albușuri
200 g zahăr
225 g migdale pisate
2 linguri fulgi de migdale
zahăr pudră cernut

Util

  • Preparată cu portocale întregi – fierte lent, până când devin foarte fragede, apoi tocate – și migdale pisate, această prăjitură clasică spaniolă are o textură ușoară, umedă, și un gust încântător. AVANTAJE: Portocalele întregi măresc conținutul de fibre și de vitamina C al prăjiturii. Cercetările au relevat o legătură între consumul regulat de vitamina C și menținerea funcțiilor intelectuale la persoanele vârstnice. De asemenea, acest desert este potrivit pentru cei care urmează diete fără gluten, căci nu conține făină. SUGESTII: În loc de migdale, folosește un amestec de câte 100 g migdale tocate și griș sau mălai instant. Prăjitura va fi ceva mai uscată, așa că stropește-o la sfârșit cu 2-3 linguri de Grand Marnier, lichior Amaretto sau suc proaspăt de portocale, în loc să o pudrezi cu zahăr. Această prăjitură este delicioasă servită cu o cremă preparată din 150 ml frișcă bătută și 150 g brânză de vaci. Pentru o prăjitură St. Clement, înlocuiește una dintre portocale cu o lămâie și decorează cu fâșii de coajă de citrice cristalizate, în loc de fulgi de migdale.

  • Savurează preparate fără gluten

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

    1

Se pun portocalele tocate într-o crăticioară. Se adaugă 1 lingură de apă, apoi se acoperă și se fierb molcom 30 de minute sau până ce portocalele sunt moi, iar excesul de lichid s-a evaporat. Se lasă să se răcească.

    2

Se încălzește cuptorul la 180°C. Se căptușesc cu hârtie de copt fundul și lateralele unei forme rotunde, cu diametrul de 23 cm și cu fund detașabil. Se toacă mărunt portocalele, folosind un cuțit ascuțit, sau se procesează într-un blender.

    3

Se pun albușurile într-un castron și se bat până la obținerea unei spume tari. Se încorporează treptat jumătate din zahăr, apoi se mai bat încă 1 minut.

    4

În alt castron, se bat gălbenușurile și restul de zahăr în jur de 2-3 minute sau până ce mixtura este groasă și s-a deschis la culoare. Se adaugă portocalele și se bate totul, ca să se amestece bine. Se înglobează cu grijă migdalele măcinate, folosind o lingură mare de metal.

    5

Se adaugă 3 linguri de albuș, apoi se încorporează cu grijă și restul albușurilor. Se transferă mixtura în tavă și se nivelează la suprafață. Se presară deasupra fulgii de migdale.

    6

Se coace compoziția 50-55 de minute sau până ce prăjitura este aurie, iar o scobitoare inserată în centrul ei este extrasă curată. Se controlează după 20 de minute și din nou, peste alte 10 minute; se acoperă cu folie de aluminiu dacă se rumenește prea repede.

    7

Se lasă prăjitura să se răcească în formă, apoi se scoate, se desface din hârtia de copt și se transferă pe un platou. Înainte de a o servi, se presară deasupra zahărul pudră. Prăjitura poate fi păstrată cel mult 2 zile, într-un recipient închis ermetic.