Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Mușchiuleț de vită „Angus Argentina” | Rețetă de Chef Samuel

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

400 g mușchiuleț de vită
50 g măduvă de vită
1 legătură pătrunjel
20 g demi-glace dulce
20 g unt semi-sărat
100 ml vin roșu
6 g sare
50 g ceapă
0.05 g cimbru
40 ml ulei
5 g usturoi
1 foaie dafin
300 g cartofi
6 g piper
40 ml coniac

Preparare

    1

Se curăță cartofii pentru piure, se pun la fiert și se pregătește sosul la baza căruia stă vinul roșu și coniacul.

    2

Se face reducția vinului și a coniacului. Se fierbe mai întâi vinul, până rămâne 1/3 din cantitate, se adaugă coniacul și se repetă procesul. Se adaugă pudra demi-glace și se amestecă bine. Se completează cu sare și piper.

    3

Măduva se lasă în apă timp de o oră pentru a se curăța bine. După aceea, se taie în felii (inele) cu cuțitul și se adăugă în sos, dar fără să se fiarbă, pentru că fiartă, măduva se va topi.

    4

Între timp, se pregătește și piureul de cartofi: cartofii deja fierți se amestecă cu smântână și untul semi-sărat pentru a fi mai cremos.

    5

Când totul este gata, se frige mușchiulețul în tigaie cu puțin ulei, iar când carnea e ușor rumenă se adaugă în tigaie untul, ceapa, usturoiul, cimbrul și foaia de dafin.

    6

Separat, pentru decor, se pot pregăti câteva felii de chipsuri din cartofi. Se feliază 1-2 cartofi și se pun feliile în puțin ulei, la foc mic, spre mediu.