Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Crap la cuptor cu legume

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)

Valori nutritive

(Per porție)

Ingrediente (8 porții)

1 crap curățat, cca 1,5 kg
4-5 cartofi, curățați și tăiați în felii groase
2 morcovi, curățați și tăiați în bastonașe
1 dovlecel, tăiat în rondele
1 ardei roșu, tăiat julienne
1 ceapă mare, tăiată în inele
4 căței de usturoi, mărunțiți
2 lingurițe cimbru uscat
2 lingurițe oregano uscat
2 lingurițe rozmarin uscat
1/4 cană ulei de măsline
1 lămâie, tăiată în felii subțiri
sare și piper

Preparare

    1

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se spală și se curăță bine crapul. Se crestează ușor pentru a permite aromelor să pătrundă. Se asezonează cu sare și piper atât la exterior cât și la interior.

    2

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun feliile de cartofi, bastonașele de morcovi, rondelele de dovlecel, inelele de ceapă și ardeii. Se presară jumătate din usturoiul mărunțit peste legume și câte o linguriță de cimbru, rozmarin și oregano. Se stropesc legumele cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline și se amestecă ușor astfel încât să fie bine acoperite.

    3

Se așează crapul deasupra legumelor în tavă, se pun felii subțiri de lămâie în crestăturile crapului, se presară peste pește restul de usturoi mărunțit, restul de ulei de măsline și 1 linguriță de cimbru, oregano și rozmarin.

    4

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor timp de 40-45 de minute. În ultimele 10-15 minute se îndepărtează folia de aluminiu pentru a obține o crustă aurie și crocantă. Se verifică dacă este gătit bine crapul și dacă legumele sunt moi. Peștele trebuie să se desprindă ușor de pe oase. Se scoate tava din cuptor și se servește preparatul crap la cuptor cu legume.