Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Corăbiuțe din andive cu sos chilli
© RawCoco

Corăbiuțe din andive cu sos chilli

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 60/​251
    kcal / kJ
  • 10.3 g
    carbo-hidrați
  • 1.9 g
    proteine
  • 1.9 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    60/251 kcal/kJ, 10.3 g carbo-hidrați, 1.9 g proteine, 1.9 g grăsimi

Ingrediente (3 bucăți)

Pentru sos:

2 buc roșii deshidrate
1-2 frunze busuioc proaspăt
1 ardei iute
1/4 cană apă
2-3 curmale
1 linguriță ulei de măsline
2 ciuperci champignon
1 linguriță zeamă de lămâie
1 vârf de linguriță sare
1 roșie
1 cățel usturoi
10 g țelină

Pentru decor:

3 foi andive
germeni de fasole Mung
mix de vlăstari

Util

  • Germinarea reprezintă momentul de maximă vitalitate și energie pentru o plantă. Germenii și vlăstarii conțin o cantitate de vitamine și minerale mult mai mare decât în cazul formei lor neîncolțite. În unele semințe, conținutul de vitamine crește până de 20 de ori în timpul procesului de germinare, iar în altele, chiar mai mult. De asemenea, regăsim un conținut bogat de enzime: germenii conțin aproximativ de 100 de ori mai multe enzime decât fructele și legumele proaspete. Aceste enzime îi permit corpului să extragă nivele mai mari de vitamine și minerale din alimentele consumate împreună cu germenii şi vlăstarii. Este bine ca germenii să fie consumaţi în stare naturală, crudă, fără să fie gătiţi. Pot fi adăugaţi în salate, în sendvișuri, ca garnitură, în iaurt şi în orice alt preparat sărat. Dacă nu ai consumat până acum germeni și vlăstari, aceștia trebuie introduși în alimentație treptat.


Preparare

    1

Se introduc în blender roșiile (proaspete și cele deshidratate), ciupercile, țelina, ardeiul iute, usturoiul, curmalele, busuiocul, zeama de lămâie, uleiul de măsline și sarea. Se mixează bine până se transformă totul într-un sos gros.

    2

Se spală 3 foi de andive și, cu ajutorul unei linguri, se toarnă sosul obținut în scobitura concavă a foilor.

    3

Decorăm sosul cu germeni de fasole Mung şi mix de vlăstari. Se consumă pe loc.