Corăbiuțe din andive cu sos chilli
Valori nutritive
(Per porție)-
60/251kcal / kJ
-
10.3 gcarbo-hidrați
-
1.9 gproteine
-
1.9 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
60/251 kcal/kJ,
10.3 g carbo-hidrați,
1.9 g proteine,
1.9 g grăsimi
Ingrediente (3 bucăți)
Pentru sos:
2 buc | roșii deshidrate |
1-2 frunze | busuioc proaspăt |
1 | ardei iute |
1/4 cană | apă |
2-3 | curmale |
1 linguriță | ulei de măsline |
2 | ciuperci champignon |
1 linguriță | zeamă de lămâie |
1 vârf de linguriță | sare |
1 | roșie |
1 cățel | usturoi |
10 g | țelină |
Pentru decor:
3 foi | andive |
germeni de fasole Mung | |
mix de vlăstari |
Util
-
Germinarea reprezintă momentul de maximă vitalitate și energie pentru o plantă. Germenii și vlăstarii conțin o cantitate de vitamine și minerale mult mai mare decât în cazul formei lor neîncolțite. În unele semințe, conținutul de vitamine crește până de 20 de ori în timpul procesului de germinare, iar în altele, chiar mai mult. De asemenea, regăsim un conținut bogat de enzime: germenii conțin aproximativ de 100 de ori mai multe enzime decât fructele și legumele proaspete. Aceste enzime îi permit corpului să extragă nivele mai mari de vitamine și minerale din alimentele consumate împreună cu germenii şi vlăstarii. Este bine ca germenii să fie consumaţi în stare naturală, crudă, fără să fie gătiţi. Pot fi adăugaţi în salate, în sendvișuri, ca garnitură, în iaurt şi în orice alt preparat sărat. Dacă nu ai consumat până acum germeni și vlăstari, aceștia trebuie introduși în alimentație treptat.
Preparare
- 1
Se introduc în blender roșiile (proaspete și cele deshidratate), ciupercile, țelina, ardeiul iute, usturoiul, curmalele, busuiocul, zeama de lămâie, uleiul de măsline și sarea. Se mixează bine până se transformă totul într-un sos gros.
- 2
Se spală 3 foi de andive și, cu ajutorul unei linguri, se toarnă sosul obținut în scobitura concavă a foilor.
- 3
Decorăm sosul cu germeni de fasole Mung şi mix de vlăstari. Se consumă pe loc.