Burger raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
360/1505kcal / kJ
-
20.8 gcarbo-hidrați
-
12 gproteine
-
28.12 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
360/1505 kcal/kJ,
20.8 g carbo-hidrați,
12 g proteine,
28.12 g grăsimi
Ingrediente (5 bucăți)
Pentru chiftea:
150 g | migdale hidratate |
50 g | morcov |
50 g | țelină |
50 g | ardei gras roşu |
50 g | ceapă albă |
1 cățel | usturoi |
1 lingură | pudră de psyllium |
0.5 linguriță | curry |
0.5 linguriță | turmeric |
2 linguri | sos de soia |
2 linguri | ulei |
0.5 legătură | mărar |
0.5 legătură | pătrunjel |
sare neiodată | |
piper |
Pentru maioneză:
150 g | caju hidratat |
3-4 bucăți | curmale |
1 cățel | usturoi |
20 ml | zeamă de lămâie |
0.5 lingură | turmeric |
60 ml | apă |
sare |
Pentru sosul de roșii:
1 | roșie |
10 g | roșii deshidratate |
1 | ardei gras |
10 ml | ulei de măsline |
sare | |
piper |
Decor:
salată verde | |
radicchio | |
mix de germeni |
Util
-
Datorită conținutului ridicat de fibre, tărâțele de psyllium reduc pofta de mâncare, îmbunătățesc digestia și detoxifică organismul. Tărâțele de psyllium se umflă de până la 20 de ori atunci când sunt amestecate cu apă, menținând senzația de sațietate pentru mult timp, ajutând astfel la pierderea în greutate. În bucătăria vegană și raw vegană, pudra de psyllium înlocuiește cu succes oul care leagă ingredientele deoarece, prin amestecarea cu apa, pudra de psyllium se transformă într-o pastă ce are capacitatea de a lega celelalte ingrediente.
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Migdalele și caju-ul se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat, în vase diferite, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în rețetă se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se folosește.
- 2
Se introduc în blender ingredientele pentru burger: migdale, morcov, țelină, ardei gras roșu, ceapă, usturoi, pudră de psyllium, curry, turmeric, sare, piper, sos de soia și ulei. Se mixează până se mărunțesc ingredientele. Textura trebuie să rămână mai mare, nu foarte fină.
- 3
Verdeața (pătrunjelul și mărarul) se toacă și se amestecă cu umplutura obținută în blender.
- 4
Se întinde umplutura pe un blat și se decupează burgerii cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar.
- 5
Se așază burgerii pe hârtia de copt de pe tava deshidratorului.
- 6
Se lasă burgerii la deshidratat timp de 6 ore, la o temperatură de 45 grade Celsius.
- 7
Pregătire maioneză vegetală: Introducem în blender caju-ul hidratat, curmalele, usturoiul, zeama de lămâie, turmericul, apa și sarea. Se amestecă bine în blender până se transformă totul într-o cremă. La final, transferăm maioneza într-un vas.
- 8
Pregătire sos de roșii: Introducem în blender roșia prospătă, roșiile deshidratate, ardeiul gras, uleiul de măsline, sarea și piperul. Amestecăm bine până se transformă într-o cremă omogenă. Apoi, transferăm sosul de roșii într-un vas.
- 9
Pentru montarea burgerului putem folosi, în afară de crema de maioneză și sosul de roșii, diverse legume, precum castraveți, roșie proaspătă, rondele de ceapă. Burgerul poate fi „îmbrăcat” în foaie de salată/radicchio. La final, decorăm cu mix de germeni.