Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Burger raw vegan

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 360/​1505
    kcal / kJ
  • 20.8 g
    carbo-hidrați
  • 12 g
    proteine
  • 28.12 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    360/1505 kcal/kJ, 20.8 g carbo-hidrați, 12 g proteine, 28.12 g grăsimi

Ingrediente (5 bucăți)

Pentru chiftea:

150 g migdale hidratate
50 g morcov
50 g țelină
50 g ardei gras roşu
50 g ceapă albă
1 cățel usturoi
1 lingură pudră de psyllium
0.5 linguriță curry
0.5 linguriță turmeric
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei
0.5 legătură mărar
0.5 legătură pătrunjel
sare neiodată
piper

Pentru maioneză:

150 g caju hidratat
3-4 bucăți curmale
1 cățel usturoi
20 ml zeamă de lămâie
0.5 lingură turmeric
60 ml apă
sare

Pentru sosul de roșii:

1 roșie
10 g roșii deshidratate
1 ardei gras
10 ml ulei de măsline
sare
piper

Decor:

salată verde
radicchio
mix de germeni

Util

  • Datorită conținutului ridicat de fibre, tărâțele de psyllium reduc pofta de mâncare, îmbunătățesc digestia și detoxifică organismul. Tărâțele de psyllium se umflă de până la 20 de ori atunci când sunt amestecate cu apă, menținând senzația de sațietate pentru mult timp, ajutând astfel la pierderea în greutate. În bucătăria vegană și raw vegană, pudra de psyllium înlocuiește cu succes oul care leagă ingredientele deoarece, prin amestecarea cu apa, pudra de psyllium se transformă într-o pastă ce are capacitatea de a lega celelalte ingrediente.


Preparare

    1

Pregătire anterioară: Migdalele și caju-ul se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat, în vase diferite, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în rețetă se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se folosește.

    2

Se introduc în blender ingredientele pentru burger: migdale, morcov, țelină, ardei gras roșu, ceapă, usturoi, pudră de psyllium, curry, turmeric, sare, piper, sos de soia și ulei. Se mixează până se mărunțesc ingredientele. Textura trebuie să rămână mai mare, nu foarte fină.

    3

Verdeața (pătrunjelul și mărarul) se toacă și se amestecă cu umplutura obținută în blender.

    4

Se întinde umplutura pe un blat și se decupează burgerii cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar.

    5

Se așază burgerii pe hârtia de copt de pe tava deshidratorului.

    6

Se lasă burgerii la deshidratat timp de 6 ore, la o temperatură de 45 grade Celsius.

    7

Pregătire maioneză vegetală: Introducem în blender caju-ul hidratat, curmalele, usturoiul, zeama de lămâie, turmericul, apa și sarea. Se amestecă bine în blender până se transformă totul într-o cremă. La final, transferăm maioneza într-un vas.

    8

Pregătire sos de roșii: Introducem în blender roșia prospătă, roșiile deshidratate, ardeiul gras, uleiul de măsline, sarea și piperul. Amestecăm bine până se transformă într-o cremă omogenă. Apoi, transferăm sosul de roșii într-un vas.

    9

Pentru montarea burgerului putem folosi, în afară de crema de maioneză și sosul de roșii, diverse legume, precum castraveți, roșie proaspătă, rondele de ceapă. Burgerul poate fi „îmbrăcat” în foaie de salată/radicchio. La final, decorăm cu mix de germeni.


Vezi cum se face