kaufland.ro/retete
Vegetarian
Terci de ovăz cu afine și mentă
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
381.8/1597.45kcal / kJ
-
63.3 gcarbo-hidrați
-
13.8 gproteine
-
7.1 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
381.8/1597.45 kcal/kJ,
63.3 g carbo-hidrați,
13.8 g proteine,
7.1 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
120 g | fulgi K-Bio din 5 cereale |
200 ml | lapte proaspăt K-Bio (1,5 % grăsime) |
2 linguri | miere |
1 vârf de cuțit | cardamom |
1 vârf de cuțit | ghimbir |
1 vârf de cuțit | chimion |
100 g | afine |
1 | lămâie verde bio |
2 | tulpini de mentă |
4 linguri | müsli integral cu fructe K-Bio |
Util
-
Pentru o variantă rapidă, se fierb pur și simplu fulgii de ovăz aprox. 6 minute cu aceleași ingrediente și se lasă să se răcească în frigider.
Preparare
- 1
Fulgii de ovăz se amestecă cu laptele, mierea și condimentele într-un castron și se lasă acoperiți în frigider, peste noapte.
- 2
Afinele se spală și se usucă prin tamponare. Lămâia verde se spală cu apă caldă, se usucă prin tamponare și se rade fin coaja. Menta se spală, se usucă prin scuturare și se rup frunzele.
- 3
Terciul se împarte în mod egal în două boluri și se decorează cu afine, fulgi de cereale, frunze de mentă și coaja rasă de lămâie.