Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Decorațiuni de Halloween: idei simple pentru acasă

De Halloween vei vedea peste tot doar cranii, zombi și fantome. Este ziua preferată a tuturor copiilor și adulților care adoră poveștile de groază. Unii folosesc machiaj înfricoșător, alții preferă să își decoreze locuințele, dar fanii adevărați le fac pe ambele și dau o petrecere de Halloween. Fie că dai o petrecere, fie că stai acasă, noi îți oferim patru idei creative care se pot pune în practică foarte ușor.

Perete alb structurat în fundal, suprafață gri deschis pe care sunt așezate o sticlă de vin cu dop, înfășurată în tifon. În fotografie mai există trei lilieci mici, decorativi, din hârtie.
© dashtik – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Decorațiunile de Halloween făcute manual pot fi simplu de făcut, ieftine și versatile.
  • Îți vom oferi instrucțiuni pas cu pas pentru patru idei de Halloween, precum și sfaturi diferite, astfel încât să creezi un decor interesant și variat
  • De asemenea, acest articol ar putea fi și o sursă de inspirație pentru rețete de Halloween delicioase și neobișnuite
Definiție

Decorațiuni de Halloween: ocazia perfectă pentru decorațiuni neobișnuite

De sute de ani, oamenii sărbătoresc Halloween pe 31 octombrie, pentru alungarea spiritelor rele, iar numărul persoanelor care aleg să sărbătorească această zi este în creștere. Nu este de mirare, este distractiv să te costumezi. În plus, este o ocazie de a te relaxa, făcând decorațiuni de Halloween DIY. Poți alege orice, de la decorarea ferestrelor sau a pervazului, la o varietate mare de idei DIY pentru următoarea petrecere de Halloween. Poți decora cu accente înfricoșătoare chiar și scările sau ușa de intrare ori grădina și balconul. Îți oferim o listă de idei și sfaturi creative pe care le poți folosi într-o multitudine de feluri, precum și idei de rețete delicioase care vor fi apreciate nu numai de copii, dar și de adulți.


Liliac

Liliac pe băț

Fundal albastru, instrumente pentru lucru manual galbene (creion, foarfece, lipici) și un creion negru cu alb; în mijlocul imaginii, două mâini de copil lucrează la un liliac de hârtie, lipit de un băț.
Cu acest liliac, poți decora pixuri, stilouri, paie sau chiar plante.

Liliecii sunt animalele preferate ale vampirilor, care aleg să se transforme în aceste mamifere zburătoare în poveștile de groază. Vei avea nevoie doar de o hârtie cartonată de culoare neagră, lipici, foarfece și un creion.

Cum să faci un liliac pe care îl vei lipi apoi pe un băț:

cu creionul, desenează conturul unui liliac, folosind o poză drept sursă de inspirație: desenează un cap oval cu urechi ascuțite în mijlocul hârtiei, iar în stânga și dreapta vei desena aripile rotunjite deasupra, dar cu trei vârfuri ascuțite în partea inferioară. După ce ai terminat desenul, decupează-l și folosește-l ca șablon pentru restul bucăților de hârtie cartonată. Desenează conturul cu creionul pentru a face încă un liliac de exact aceeași formă. Acum lipește cele două decupaje. Atenție: lasă un mic spațiu liber în centru: Acest spațiu ar trebui să aibă dimensiunea bățului pe care vei monta micul vampir. Poți folosi liliecii pentru decorarea paielor pentru băuturile de la petrecere, ca decorațiuni ale unui tort de Halloween sau, de exemplu, la decorarea cadourilor de formă alungită, precum un rimel sau pixuri și stilouri.

Sfat: Liliecii reprezintă un decor excelent și pentru grădină, terasă sau balcon. Pur si simplu, atașează-i de o ramură sau de un lăstar nou din grădină sau ghiveci.


Păianjen

Un păianjen bun la toate

Fundal portocaliu, în stânga un lipici, în dreapta foarfece galbene, în mijloc un păianjen din hârtie cu corp rotund, șapte ochi și opt picioare lungi și subțiri (câte patru pe fiecare parte)
Păianjen bun la toate: această idee DIY este ușor de realizat și perfectă ca element decorativ, de exemplu, pentru ferestre, pahare, sacoșe sau mese.

Păianjenul cu mulți ochi este decorul perfect pentru petrecerea de Halloween organizată acasă, deoarece este ușor de făcut și versatil. Vei avea nevoie doar de hârtie cartonată de culoare albă și neagră, de o cariocă neagră, lipici și foarfece.

Cum să faci un păianjen:

orientativ, poți lua în calcul o sferă de 8 cm pentru corp, iar în dreapta și în stânga acesteia, vei desena picioarele lungi de 9 cm și groase de 5 mm. Designul este alegerea ta: decide dimensiunea păianjenului în funcție de utilizarea acestuia. Odată ce ai decupat corpul și cele 8 picioare din hârtia cartonată neagră, lipește picioarele de corp - 4 pe stânga, 4 pe dreapta. Apoi urmează ochii: decupează cercuri mici de diferite dimensiuni din hârtia cartonată de culoare albă, desenează pupile negre în centru și lipește ochii pe corpul păianjenului. Dacă vei pregăti ochii în prealabil, ca un adevărat profesionist, vei termina și mai repede. 

Acești mici monștri sunt ideali pentru decorarea ferestrelor sau a ușii de la intrare. Îi poți folosi, de asemenea, pentru decorarea mesei la petrecerea de Halloween. Dacă vei folosi hârtie de culori diferite, păianjenii se pot folosi și ca etichete pentru marcarea paharelor de băuturi. Încă o posibilitate: Dacă vei lipi micile animale pe pungi de hârtie, acestea vor putea fi folosite drept pungi de cadou pentru oaspeți, pentru micile cadouri pe care le vei oferi la petrecere. De asemenea, pungile vor fi ideale pentru depozitarea dulciurilor atunci când cei mici vor pleca la colindat.

Sfat: Cu hârtie albă și neagră poți face chiar mai multe! În locul arahnidelor, poți crea cranii sau fantome. Dacă te pricepi la desen, poți crea chiar și un schelet.


Mumie

Vinul mumiilor

Perete alb structurat în fundal, suprafață gri deschis pe care sunt așezate o sticlă de vin cu dop, înfășurată în tifon. În fotografie mai există trei lilieci mici, decorativi, din hârtie.
© dashtik – stock.adobe.com Sticlele de vin mumificate atrag atenția la orice petrecere de Halloween

Lumânările sunt nelipsite când vine vorba de decorul de Halloween, mai ales atunci când lumina lor creează umbre înfricoșătoare la petreceri. O metodă foarte simplă, dar eficientă de a încorpora lumânările în decorațiunile de Halloween, este utilizarea sticlelor mumificate, pentru care ai nevoie doar de sticle de vin și de puțin tifon.

Cum să faci un suport de lumânări mumificat:

pentru a mumifica o sticlă de vin, trebuie să o înfășori în tifon, pe care îl vei fixa pe sticlă cu lipici. Dacă dorești o decorațiune specială pentru masă sau surse suplimentare de lumină pentru grădina ta, poți folosi sticle goale de vin în care ai pus deja o lumânare - astfel vei avea lumânări mumificate.

Sfat: Poți, de asemenea, să folosești borcane sau boluri de sticlă înfășurate în tifon în care poți pune o lumânare.


Vrăjitoare

Un dovleac sculptat costumat ca o vrăjitoare înfricoșătoare

Gard din lemn în fundal, suprafață gri pe care este așezat un dovleac de Halloween clasic, cu o pălărie de vrăjitoare de care este atașată o bucată de material. Sunt frunze pe jos și în fundal.
Mai ai cumva o pălărie de vrăjitoare de la o petrecere cu costume? Atunci poți face o vrăjitoare dintr-un dovleac.

Ai o pălărie neagră pe care nu o mai folosești? Sau poate o pălărie de vrăjitoare care a rămas uitată într-un dulap de la o petrecere cu costume? Acum este momentul să o folosești din nou! Anul acesta, dovleacul de Halloween tradițional va fi costumat în vrăjitoare. În funcție de locul în care dorești să îl poziționezi, alege un dovleac comestibil rotund, cu forma tipică pentru Halloween, de dimensiunea potrivită.

Cum să transformi dovleacul într-o vrăjitoare:

Taie partea de sus a dovleacului sau „capacul” cât mai drept posibil. Apoi golește dovleacul, îndepărtând cu grijă toată pulpa fructului. În continuare, decupează fața clasică: ochi mari ovali, nas ascuțit și un zâmbet larg, înfricoșător. În cele din urmă, poți pune o lumină LED sau o lumânare în dovleac pentru a-l transforma într-o lanternă, apoi pune-i capacul. Acum îi poți pune și pălăria de vrăjitoare. Tu decizi dacă vrăjitoarea va sta la geam sau îți va păzi intrarea principală a casei. Dacă va rămâne afară, poți pune chiar și o mătură din nuiele alături, ca vrăjitoarea să poată zbura oricând dorește.

Sfat: Dacă ai cumva și resturi de mătase, catifea sau dantelă de culoare neagră sau roșie, poți decora pălăria cu o bucată de material, pentru a perfecționa aspectul.


Rețete

O atmosferă înfricoșătoare: rețete dulci și sărate

Ai terminat decorațiunile de Halloween? Atunci mai ai nevoie doar de câteva rețete, mai ales dacă aștepți musafiri. De la bile în formă de monștri la shake-uri fantomă, aici vei găsi cele mai bune idei care vor fi apreciate de cei dragi.

Rețete delicioase pentru Halloween