Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Brioșe vrăjitoare

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 1185.4/​4958
    kcal / kJ
  • 118.1 g
    carbo-hidrați
  • 24.7 g
    proteine
  • 68.1 g
    grăsimi
  • 9.8
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    1185.4/4958 kcal/kJ, 118.1 g carbo-hidrați, 24.7 g proteine, 68.1 g grăsimi, 9.8 UG

Ingrediente (6 bucăți)

Pentru aluat:

200 g dovleac Hokkaido
2 ouă
150 g zahăr
350 g făină
4 lingurițe praf de copt
150 g unt
150 ml lapte
1 praf sare

Pentru cremă:

750 g brânză dulce
4 linguri zahăr pudră
1 lingură colorant alimentar verde

Pentru decor:

200 g fondant alb
30 bomboane de ciocolată multicolore
6 mini-cornete de înghețată
colorant alimentar negru
colorant alimentar mov
50 g ciocolată amăruie
colorant alimentar roșu

Util

  • Când lucrezi cu colorant alimentar, poartă mănuși de protecție. Ustensile necesare: cuțit, tocător, lingură, răzătoare, castroane, tel, tavă de copt, forme de brioșe (6 orificii de 9 cm), poș cu vârf stelat, oală pentru bain-marie, pensulă.


Preparare

1

Spală dovleacul, scoate-i sâmburii și rade-l prin răzătoarea fină. Ouăle se bat spumă cu zahărul, untul și sarea, într-un castron.

2

Amestecă făina cu praful de copt, după care încorporează dovleacul și laptele până se obține un aluat omogen.

3

Încălzește cuptorul în prealabil (temperatura în partea superioară/inferioară: 200 °C/aer recirculat: 175 °C). Unge formele de brioșe cu unt. Distribuie aluatul în formele de brioșe. Lasă la copt brioșele în cuptorul încins, pe poziția din mijloc, aprox. 20 minute. Apoi lasă brioșele să se răcească.

4

Pentru cremă amestecă brânza proaspătă, colorantul alimentar verde și zahărul pudră. Introdu crema într-un poș cu vârf stelat. Ornează brioșele cu cremă.

5

Frământă fondantul până se înmoaie și formează din acesta 12 bile cu mărimea de aprox. 1 cm pentru ochi. Pregătește tot din fondant 6 pupile de culoare roșie și alte 6 de culoare neagră, folosind colorant alimentar roșu și negru. Aplică fiecare pupilă pe câte un ochi.

6

Colorează 10 g din masa de fondant în mov și rulează din aceasta 6 negi cu mărimea de aprox. 5 mm. Restul masei de fondant se colorează cu colorantul alimentar roșu și formează din aceasta 6 nasuri. Pe fiecare nas se pune câte un neg.

7

Topește ciocolata și unge mini-cornetele de înghețată cu ea. Pune pe fiecare cornet câteva bomboane de ciocolată.

8

Fixează ochii, nasurile și pălăriile de vrăjitoare pe brioșe.


Vezi cum se face


Poate ai poftă și de...