Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Gravidă: Cum mai poți spune?

Ești gravidă și dorești să împărtășești în sfârșit vestea cea bună cu cei dragi? Fie că este vorba de viitorul tată, de bunici, de unchi și mătuși, de prieteni apropiați sau de colegi, iată câteva sfaturi și idei amuzante despre cum să le dai tuturor cea mai bună veste din lume: O să fim părinți!

Un bărbat și o femeie stau la o masă cu un buchet de flori și se uită la o ecografie cu viitorul bebeluș.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

 • După testul pozitiv de sarcină, vine întrebarea: Când este momentul potrivit să le spui și celorlalți? Citește răspunsul aici.
 • Partener, familie, prieteni, angajator: Anunțul se face diferit, în funcție de persoana cu care vorbești. Acest articol îți spune la ce trebuie să fii atentă. 
 • Vrei să faci anunțul de sarcină într-un mod creativ? Aici găsești cele mai bune idei, pentru a le face o surpriză drăguță celor dragi.
Anunț

Anunț de sarcină: Un moment special

Ai bănuiala că ești gravidă? Unele femei preferă să facă testul de sarcină singure, în intimitate și să fie sigure de rezultat. Altele îi spun direct tatălui. Ideea este că: Să fii prezent la marele moment este o experiență foarte emoționantă care vă va lega pentru totdeauna. La fel ca la prima programare la ecograf, când vezi copilul pentru prima dată. Poate chiar ați discutat despre ce vă doriți amândoi înainte de sarcină și dacă ar trebui să faceți testul împreună. Dacă preferi să-ți surprinzi partenerul, iată câteva inspirații. 


Bilețel în balon

Cum să îți surprinzi partenerul cu baloane 

O idee simplă, dar totuși creativă de a anunța venirea pe lume a bebelușului: Îți poți surprinde partenerul cu ajutorul unor baloane umplute cu gaz. La treabă: Scoate lista de cumpărături!

Ai nevoie de:

 • un balon
 • heliu pentru a umple balonul
 • o panglică de cadou, pentru a lega balonul
 • un bilețel și un marker, opțional, o ecografie
 • Opțional: Confetti pentru a umple balonul
 • Opțional: Botoșei sau un body pentru bebeluși, de care se poate lega balonul.

Cum procedezi: 

Scrie-i partenerului un bilețel, de exemplu: „Bună tati! În câteva luni vom fi trei!” Bilețelul poate să fie colorat. Poți atașa o ecografie sau testul de sarcină pozitiv, astfel încât tatăl să primească și „dovada”. Umple balonul cu heliu și bagă bilețelul și confetti în balon. Umflă balonul și strânge-l bine.

Cu ajutorul panglicii de cadou, leagă balonul de un cadou mic, precum botoșei sau primul body al bebelușului. Ca o alternativă, poți lega balonul în locul prin care va trece partenerul și surprinde-l. Te poți ascunde în apropiere, ia cu tine un aparat foto sau telefonul pentru a imortaliza momentul.


Idei originale

De la căni magice până la playlist: Aici găsești mai multe idei

În funcție de preferințele și interesele partenerului tău, există mult mai multe posibilități creative de a anunța sarcina. Mai multe idei:

 • Cheltuieli neașteptate: Spune-i că plănuiești o achiziție mare în aproximativ nouă luni, care va fi destul de costisitoare pe termen lung. În loc de o confirmare de comandă, îi poți înmâna ecografia sau testul de sarcină.
 • Cănile magice: Imortalizează vestea că partenerul tău va deveni tată pe o cană care este neagră la rece, dar care anunță vestea secretă în contact cu căldura.
 • Terci la pătrat: Invită-ți partenerul la o cină specială la lumina lumânărilor. În meniu se regăsesc trei feluri de mâncare cu cele mai bune produse din gama de terci.
 • Un playlist special: Trimite-i partenerului tău un playlist care conține doar cântece cu cuvântul „Baby” în titlu. 

Moment

De când ar trebui să anunți sarcina?

Nu este deloc ușor să ții un secret atât de minunat precum cel că ești gravidă. La urma urmei, entuziasmul și bucuria sunt uriașe, iar nevoia de a vorbi mai ales cu cei mai apropiați prieteni sau poate chiar cu părinții este mare. Foarte clar: Când te simți pregătită să le dai vestea sarcinii celor dragi ție, trebuie să o faci direct și să nu aștepți până la ziua nașterii.

Sfat: Majoritatea viitorilor părinți se decid să aștepte până la finalul celei de-a 12-a săptămâni de sarcină. Deoarece, în această perioadă critică de început a sarcinii, riscul unui avort spontan este destul de ridicat. Bineînțeles, un avort spontan nu este o temă tabu, dar nu fiecare femeie dorește și poate să vorbească deschis despre o pierdere timpurie a sarcinii. Simți că a venit momentul potrivit? Îi poți suna pur și simplu pe viitorii bunici, unchi și viitoarele mătuși sau le poți scrie un mesaj. Totuși, există posibilități mai creative de a le spune celor dragi ție că familia voastră se va mări curând. Cu ideile noastre, această veste va rămâne în memoria tuturor pentru mult timp.


Familie

Cum să le spui părinților, bunicilor și fraților de bebeluș 

O femeie, a cărei față poate fi văzută doar încețoșată în fundal, ține o ecografie în fața camerei.
© Kaufland Prima dovadă a unui urmaș este ecografia. Citește aici cum îți poți surprinde familia.

Are loc în curând o întrunire de familie? Probabil că deja te-ai emoționat pentru că abia aștepți să le spui despre sarcina ta. Abia aștepți să vezi entuziasmul și curiozitatea cu care părinții, bunicii și frații tăi vor reacționa la această veste. Va fi și mai frumos dacă vei găsi un mod inedit de a-i anunța pe toți că se apropie nașterea unui nou membru în familie. Ce zici de o poză de familie, care să pregătească un moment surpriză foarte special pentru toată lumea? 

Ai nevoie de:

 • un aparat foto
 • un fotograf informat de eveniment
 • familia ta în cea mai bună dispoziție

Cum procedezi: 

La următoarea întrunire de familie, adună-ți părinții, bunicii, frații și surorile pentru o poză de familie. Fotograful știe ce are de făcut și strigă la momentul potrivit „Ana este gravidă”, în loc de „Brânză”. Poza va avea cu siguranță ochi mari și fețe surprinse. Poza este o amintire frumoasă, la care te poți uita mai târziu împreună cu copiii tăi. Să o faci cadou de majorat? 

Ai nevoie de mai multă inspirație? Poate că una dintre aceste idei ți se potrivește:

 • O poză neașteptată din concediu: Dacă ai călătorit recent și nu le-ai arătat încă fotografiile obligatorii celor de acasă, include ecografia bebelușului ca ultimă fotografie. Ceilalți vor fi cu siguranță uimiți când vor vedea „pasagerul clandestin”.
 • Tricou cu mesaj: Dacă ai deja un copil, este drăguț ca acesta să poarte un tricou imprimat cu „frate mai mare” sau „soră mai mare” pentru a face anunțul.

Prieteni

Cum să îți surprinzi prietenii cu faptul că ești gravidă

Familia știe? Atunci poate că a venit momentul să le dai vestea cea bună prietenilor. La fel ca și în cazul membrilor apropiați ai familiei, există soluții creative pentru a da vestea. Dacă te întâlnești într-o seară cu prietenii, trebuie să justifici de ce nu bei vin roșu. Chiar dacă ceilalți vor crede scuza cu „dureri de cap”, după ce îi servești cu prăjituri cu răvaș care conțin vestea cea bună, nimeni nu va mai fi surprins. 

Nu te vezi în viitorul apropiat cu niște prieteni sau cunoștințe, dar nu mai vrei să pierzi timp și să îi anunți că ești gravidă? Iată încă două idei: 

 • Save the Date: Poate că dorești să le faci cadou prietenilor apropiați o felicitare Save the Date cu data preconizată a nașterii. Cu această mică surpriză în cutia poștală, toți vor știi luna de naștere a copilului, un eveniment pe care vei dori să-l sărbătorești cu prietenii apropiați. Dacă ai deja copii, aceștia te pot ajuta la conceperea felicitării.
 • Idei amuzante de poze: Dacă nu dorești să-ți informezi prietenii prin cuvinte, ci mai degrabă prin poze, o poți face în diverse moduri. De la o burtică pe care scrie „loading...” până la poze simbolice cu încălțările familiei, la care se adaugă o pereche în plus, creativitatea ta nu are limite.

Angajator și colegi

Cum anunți că ești gravidă la muncă?

Ți-ai anunțat deja bunicii, mătușile, unchii și prietenii că în curând veți fi trei. Dar există o întrebare: Când îți informezi angajatorul cu privire la sarcină? Nu există o dată fixă. De cele mai multe ori, se alege perioada începând cu a 13-a săptămână, deoarece viitoarea mamă a depășit faza critică. Bineînțeles, poți aștepta și puțin mai mult. Gândește-te totuși că nu îți mai poți ascunde burta și cu siguranță cineva a bănuit deja că este posibil să fii însărcinată. Sfat: Înainte să apară orice fel de zvon, ia-ți inima-n dinți și informează-ți șeful. În plus, este important să se poată pregăti pentru absența ta îndelungată. În calitate de femeie gravidă și viitoare mamă, ai dreptul la o protecție specială la locul de muncă. Prin urmare, se recomandă informarea cu privire la sarcină și la data preconizată a nașterii, chiar dacă nu există nicio obligație de informare. Pentru a fi în siguranță, ar trebui să îți informezi angajatorul în scris. El este apoi obligat să informeze autoritățile.

Dacă și când îți informezi colegii, este decizia ta. O idee bună este, de exemplu, să îi inviți după prânz la o prăjitură. Dacă îți place să gătești, poți să aduci prăjituri la birou!

Cauți o rețetă de prăjituri ușoară și rapidă pentru birou? O găsești aici!