Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Idei de decorare de Crăciun: 3 idei moderne de bricolaj pentru copii

Cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun pentru întreaga familie sunt cele realizate împreună cu copiii tăi. Într-o după amiază din perioada Adventului, puteți bricola acasă decorațiuni moderne de Crăciun, pentru a trăi împreună sentimentul de sărbătoare. Ai nevoie de inspirație? Aici găsești idei de decorațiuni pentru Crăciun foarte ușor de pus în aplicare.

Pe un perete roz atârnă luminițe cu LED, decorate cu pomi de Crăciun bricolați din coli gumate și cârlige de rufe. În stânga se află o vază albă cu crenguțe.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

 • Este o idee bună să bricolezi decorațiuni, pentru a face simțit spiritul de sărbătoare specific Crăciunului.
 • Cauți decorațiuni de Crăciun cu stil, care să le placă atât copiilor, cât și adulților? Aici găsești cele mai frumoase idei, cu instrucțiuni și sfaturi.
 • Lampă, luminițe, ornamente pentru împodobirea pomului de Crăciun: Aceste trei idei se pot pune în aplicare ușor și rapid.
Perioada Crăciunului

Creează cu decorațiuni o atmosferă de sărbătoare

Adventul este o perioadă palpitantă pentru copii. Există o atmosferă de Crăciun și toți așteaptă cu nerăbdare ziua cea mare. În casă miroase a scorțișoară și condimente de iarnă, iar în multe sufragerii se află un pom de Crăciun și pe masă o coroniță de Advent. Până la marea sărbătoare ai timp să devii creativ împreună cu copiii și să realizați decorațiuni de Crăciun pentru casă. Și le poți bricola cât ai bate din palme. În acest articol vei găsi idei pline de stil, care sunt atât de simple încât le poți bricola împreună cu copiii.


Lampă

Idee simplă de decorațiune, efect puternic: Lampă DIY

Lămpile sunt mereu o idee bună în perioada Adventului: Ai nevoie de decorațiuni de Crăciun și de lumină caldă în cameră. La pervazul ferestrei, ca decorațiune de masă sau afară pe terasa decorată în spiritul sărbătorii: Această decorațiune este discretă, dar face totuși o mare diferență.

Ai nevoie de:

 • Un borcan mare, de exemplu, un borcan de gem sau de castraveți
 • Clei
 • Un borcan cu capac filetat pentru clei
 • O lingură
 • Pungă de hârtie pentru sendviș sau hârtie transparentă
 • Diferite forme de prăjituri
 • Creion
 • Foarfecă
 • Pensulă
 • Sfoară de iută sau lână roșie-albă
 • Lumânare mică sau lumânare pastilă

Cum procedezi:

 1. Înainte de bricolaj, bagă borcanele în apă caldă cu detergent de vase și îndepărtează etichetele după aproximativ zece minute. Între timp amestecă cleiul: Amestecă o lingură de clei cu 250 mililitri de apă și lasă cleiul să crească. Dacă vrei să păstrezi cleiul pentru alte idei DIY, folosește ca recipient un borcan cu capac filetat. Pune formele de prăjituri, de exemplu, stelele, pe hârtie și desenează formele cu un creion.
 2. După ce ai decupat motivele, dă-le cu clei și lipește-le de borcan. Așteaptă până se usucă cleiul.
 3. Acum poți lega sfoara de iută și capac și îți poți înfrumuseța decorațiunea cu crenguțe. Pune lumânările în borcan și decorațiunea este gata să emane o lumină plăcută.

Idee pentru profesioniștii în bricolaj: Dacă vrei, presară câteva pietricele sau nisip pe fundul paharului înainte de a pune lumânarea în lampă. În acest fel, decorațiunea va fi cu totul specială.

Pasul 1
Pe un fundal roz se află hârtie pentru sendviș, forme de prăjituri și o foarfecă.
© Kaufland
Pasul 2
Două mâini pe fundal roz fixează stele albastre și albe din hârtie cu clei pe un borcan transparent.
© Kaufland
Pasul 3
Pe o farfurie aurie pe un fundal roz se află lămpi de Crăciun decorate, handmade. În jur se află mai multe decorațiuni de Crăciun din crengi de brad, un pom și zăpadă decorativă.
© Kaufland

Decorațiune din conuri

Decorează-ți casa cu conuri colorate

Materialele naturale pe care le poți aduna cu copiii atunci când mergi în plimbare se potrivesc perfect la decorațiunile moderne de Crăciun. Cu acest mod de a bricola te afli în pas cu moda: Să folosești comori ale naturii nu este doar creativ, ci și modern și sustenabil. Iată o idee despre cum să bricolezi un pandantiv din conuri de brad mici, pentru pomul de Crăciun, pentru ușa de la intrare sau pentru coronița de Advent.

Ai nevoie de:

 • Conuri de brad mici
 • Biluțe din fetru
 • Vopsea albă
 • Sârmă pentru flori
 • Sfoară
 • Pensulă
 • Lipici

Cum procedezi:

 1. Pictează fiecare con de brad cu puțină vopsea albă, astfel încât să pară că este acoperit de zăpadă.
 2. După ce se usucă vopseaua, înfășoară fire subțiri din sârma pentru flori în crenelurile fiecărui con de brad. Răsucește capetele sârmei pentru flori într-o buclă și taie-o cu foarfeca.
 3. Decorațiunea de Crăciun este gata: Decorează la final conurile de brad cu lipici și biluțe din fetru. Acum poți folosi conuri ca ornamente pentru pomul de Crăciun. Încă o variantă: Bricolează o ghirlandă din conuri înșirând o sfoară prin lațurile pe care tocmai le-ai făcut cu sârma pentru flori.
Pasul 1
Două mâini pe fundal mov pictează un con de brad cu vopsea albă.
© Kaufland
Pasul 2
Două mâini pe fundal mov leagă un laț din sârmă aurie de un con de brad vopsit cu alb.
© Kaufland
Pasul 3
Două mâini pe fundal mov leagă un laț din sârmă aurie de un con de brad vopsit cu alb și cu biluțe din fetru.
© Kaufland

Luminițe

Această decorațiune îți luminează camera

În perioadele întunecate ale anului, diferitele surse de lumină sunt o idee bună care ajută la crearea unei atmosfere confortabile. Pe lângă lumânări, luminițele sunt o decorațiune grozavă pentru grădină, balcon, fereastră și, bineînțeles, pentru pomul de Crăciun. Poți să bricolezi o variantă foarte creativă de luminițe din coli gumate. Deoarece acest material se poate folosi în multe moduri și este foarte rezistent, poți refolosi ori de câte ori această decorațiune handmade.

Ai nevoie de:

 • Luminițe (sfat: alege lumini LED, pentru a economisi energie)
 • Coli gumate verzi, de preferat în două nuanțe
 • Cârlige de rufe din lemn

Cum procedezi:

 1. Începe cu copăceii: Desenează un triunghi, care să semene cu un brad. Fii atent ca pomul tău de Crăciun să fie cu un centimetru mai scurt decât cârligele de rufe, astfel încât „trunchiul” să rămână vizibil. Taie triunghiurile în trei părți, astfel încât părțile bradului să fie formate din vârf, adică un triunghi și două trapezuri de un centimetru înălțime.
 2. Acum lipește cârligul de rufe cu piesele bradului și lasă un spațiu de 1-2 milimetri între piese, astfel se pot vedea mai ușor pomii de Crăciun.
 3. Decorațiunea este și mai drăguță dacă folosești două nuanțe diferite de verde.
 4. Decorațiunea de Crăciun este aproape gata: Prinde brazi de diferite culori în mod alternativ de luminițe, cu care îți poți decora casa.
Pasul 1
Două mâini pe fundal roz decupează ceva din coli gumate verzi.
© Kaufland
Pasul 2
Două mâini pe fundal roz lipesc cârlige de rufe de bucățele verzi din coli gumate, ca să creeze un pom de Crăciun mic.
© Kaufland
Pasul 3
Șase pomi de Crăciun bricolați din coli gumate și cârlige de rufe, cu două nuanțe diferite de verde pe un fundal roz.
© Kaufland
Pasul 4
Pomi de Crăciun bricolați din coli gumate și cârlige de rufe au fost atașați de luminițe cu LED care strălucesc pe un perete roz.
© Kaufland