Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort cu ciocolată

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

Pentru blat:

300 g zahăr
250 g făină
250 ml smântână
120 g unt topit
250 ml cafea cu lapte
85 g cacao
2 ouă
praf de copt
sare

Pentru cremă:

400 g ciocolată
200 ml frişcă lichidă
zahăr brun
miere
unt

Preparare

    1

Se încinge cuptorul şi se tapeteză cu unt şi hârtie de copt, două tăvi rotunde, pentru blat, cu diametrul de 22 cm. Apoi, în bolul de la mixer se pun ouăle, smântâna, zahărul şi untul topit. Se amestecă bine, 5 minute la viteză medie, apoi se pune făina cernută împreună cu sarea, praful de copt şi cacaoa, se amestecă bine. La final, se pune cafeaua cu lapte şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă, care se toarnă în mod egal în cele 2 tăvi pregătite. Se coace blatul 20-25 min sau până trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor, şi se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se înveleşte în folie alimentară.

    2

Se toacă ciocolata şi se pune într-un vas mare. Într-o crăticioară se pune frişca, zahărul, mierea şi untul. Se aduce până la punctul de fierbere, până când untul e topit complet şi frişca e fierbinte.Se toarnă peste ciocolată, se lasă să stea 2 minute, apoi se amestecă cum telul până devine o crema lucioasă şi toată ciocolata e topită. Se dă la frigider peste noapte, iar dimineaţa se umple tortul şi se îmbracă în ciocolată.