Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Măști de față DIY: de la quark la măști de tip șervețel

Măștile de tip șervețel făcute acasă conțin ingrediente importante, care în funcție de tipul tenului, au efect hidratant sau regenerant. De aceea, este important să folosești ingrediente proaspete. Fie că alegi o mască făcută în casă clasică sau o mască de tip șervețel, îți oferim patru rețete simple și ușor de pregătit.

O femeie tânără cu părul prins, în baie, aplicând o mască pe față
© Lucia Romero Fotografía - stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • De aici vei afla cum poți face chiar tu cea mai bună mască de față în casă, fie clasică, fie de tip șervețel.
  • Măștile naturale pentru față nu conțin aditivi și pot fi adaptate nevoilor specifice ale tenului tău.
  • Gras, uscat sau sensibil: aici vei afla cele mai bune rețete pentru măști hidratante pentru față.
Avantaje

Măști pentru față făcute în casă, cu diferite avantaje

Pentru a ne menține sănătoși, este important să învățăm să ne relaxăm. Acest aspect este valabil și pentru tenul nostru. Datorită măștilor naturale, îi putem oferi o doză suplimentară de îngrijire. Avantajul de a-ți face chiar tu măștile pentru față: vei ști exact ce conțin. Tu decizi ce ingrediente vei pune pe piele! Persoanele alergice sau cele cu piele sensibilă pot alege ce amestec de ingrediente vor folosi, astfel încât să aibă cele mai bune rezultate. În plus, ingredientele sunt comestibile - poți mânca ce nu folosești.  De asemenea, poți folosi exact cantitățile necesare, deoarece vei amesteca ingredientele chiar înainte de utilizare. Dacă ai doar o cantitate mică, o poți folosi o dată. Dacă îți va mai rămâne amestec din mască, nu e nicio problemă! Îl poți depozita într-un recipient de sticlă curat, la frigider, până la următoarea utilizare. Nu vei irosi nimic.


Ingrediente

Ten sensibil, uscat sau gras: ce ingrediente mi se potrivesc?

Știai asta? Pielea feței se usucă iarna, dar vara produce sebum în exces. Este expusă mereu mediului înconjurător aflat în continuă schimbare. Dacă vei folosi în mod regulat măștile făcute de tine, poți răspunde imediat diferitelor nevoi ale pielii tale. De regulă, se aplică următoarele: folosește ingrediente grase pentru tenul normal sau uscat. O jumătate de avocado oferă îngrijire intensivă (poți găsi aici o rețetă) – o jumătate o transformi într-o mască de față cu avocado, iar cealaltă jumătate se poate mânca, de exemplu, alături de pâine prăjită. Pentru acnee sau tenul gras, poți folosi fructe cu efect exfoliant sau sare pentru o mască de față pentru coșuri. Fructele oferă întotdeauna un plus de prospețime și hidratare. În plus, acestea conțin vitamine: bananele, de exemplu, îndepărtează excesul de sebum. Mierea revitalizează și luptă împotriva radicalilor liberi. Dovleacul este bogat în vitamina A, aceasta având efecte regenerative. Poți alege orice din lumea fructelor și legumelor - alegerea îți aparține! Notează ingredientele în aplicația noastră.


Sfaturi

Măști de față: cele mai bune sfaturi pentru a le face acasă

Pentru a te asigura că nevoile tenului tale vor fi îndeplinite, îți oferim câteva sfaturi. Ai alergii sau piele sensibilă și este necesar astfel să acorzi atenție deosebită ingredientelor? Testează masca pe o porțiune mică de piele pentru a te asigura că o poți tolera.

Curățare

Spală-te pe față înainte de aplicarea măștii. Machiajul ar putea preveni absorbția nutrimentelor în piele. Câteva urme de machiaj nu reprezintă o problemă: acestea vor fi îndepărtate în urma tratamentului.

Zona ochilor

Evită zona ochilor. Dacă amestecul pentru mască pătrunde în ochi, clătește imediat cu apă, pentru a evita iritațiile. 

Un moment de relaxare

Pune două felii de castravete pe ochi pentru a-ți oferi un moment de răsfăț și relaxare cât timp masca își face efectul.

Resturi

Nu uita să folosești destul de repede și restul de mască. Acest lucru este valabil mai ales în cazul ingredientelor perisabile, precum bananele sau avocado, care își schimbă repede culoarea.


Instrucțiuni

Ingrediente simple pentru acasă

Alocă-ți aproximativ 30 de minute pentru prepararea și aplicarea măștii. Pentru aplicare, vei avea nevoie de o linguriță sau de o pensulă de machiaj.  Recomandăm aplicarea măștii în baie, deasupra chiuvetei, pentru a evita pătarea suprafețelor. Acum poți da frâu liber imaginației, folosind cele mai bune ingrediente pentru tipul tău de ten.

Varianta clasică de mască: castraveți și brânză quark 

Această combinație este ideală pentru tenul matur, deoarece este foarte hidratantă și are un efect stimulant. De asemenea, este potrivită și pentru tenul uscat. Dacă ai ten normal, fără probleme, poți folosi doar brânză.


Ai nevoie de: 

  • O bucată de castravete
  • 2 linguri de brânză quark
  • Mentă proaspătă (opțional)

Taie castravetele felii și pasează-l. Adaugă brânza quark și amestecă bine. Taie menta cât mai mic posibil, pentru a putea profita de uleiurile esențiale. O poți chiar pasa alături de castraveți. Adaug-o în amestecul făcut mai devreme și gata! Aplică masca pe față și relaxează-te. După 20 de minute, îndepărtează masca cu apă.

O adevărată doză de fructe: mască pentru față cu căpșune

Tenul gras necesită o atenție deosebită. În acest sens, sunt recomandate bananele, mierea, iaurtul și căpșunele. Poți folosi fructele de sezon.


Ai nevoie de:

  • 4 căpșune mari
  • 2 linguri de miere
  • Puțin iaurt natural (opțional)

Spală căpșunele și pisează-le cu o furculiță. Amestecă-le cu mierea. Dacă dorești, adaugă iaurt natural. Aplică pe față și lasă masca să acționeze timp de 15 minute. Nu uita să o speli apoi!

În tendințe și eficientă: masca de tip șervețel

Masca de tip șervețel a devenit cel mai apreciat tip de mască din comerț. Datorită timpului de expunere mai ridicat, masca este mai eficientă. Ingredientele sunt aplicate pe un prosop sau pe hârtie de orez, care apoi se pune pe față. Poți folosi chiar și un șervețel cosmetic, pe care îl vei arunca apoi. Dacă alegi să folosești un prosop din bumbac de dimensiunea corectă, vei avea o alternativă reutilizabilă.


Ai nevoie de:

  • 1 șervețel
  • 2 linguri de iaurt natural
  • 1 picătură de ulei esențial, cum ar fi cel de lavandă

Amestecă iaurtul cu uleiul esențial. Folosește foarfece pentru a decupa găuri pentru ochi, nas și gură în mască. Apoi pune masca în amestecul deja preparat și așteaptă puțin pentru a se putea îmbiba cu ingredientele. Apoi aplică masca pe față. Permite-i să acționeze între 15 și 30 de minute. Nu este nevoie să te speli apoi cu apă călduță, dacă nu vrei. Procedează cum dorești.

Fundal gri deschis, un prosop de culoare kaki pe care este așezat un tocător din lemn cu câteva felii de avocado. De asemenea, pe tocător: o farfurie întinsă, neagră, pe care sunt așezate cinci avocado întregi și o jumătate de avocado.
Avocado este perfect pentru îngrijirea tenului uscat.

Foarte hidratantă: masca de față cu avocado

Avocado este un aliment foarte apreciat. De asemenea, este minunat chiar și pentru piele. Conținutul ridicat de grăsimi îl face ideal pentru tenul uscat.


Ai nevoie de:

  • O jumătate de avocado
  • 1 linguriță de miere
  • 1 lingură de ulei de măsline

Taie un avocado în jumătate și curăță una dintre jumătăți cu o lingură. Adaugă apoi restul ingredientelor și amestecă. Poți folosi un mixer pentru un amestec și mai cremos. În acest caz, ai grijă să folosești o cantitate suficientă de amestec, în caz contrar, acesta se va lipi de pereții mixerului. Aplică-l apoi pe piele și permite-i să acționeze 15 minute. Pentru a dizolva amestecul, spală-te pe față cu apă călduță.

De altfel: poți folosi sâmburele de avocado pentru îngrijirea mâinilor. Pur si simplu, freacă-l între palme și gata! Spală grăsimea în exces cu puțină apă.


Variații

Ingrediente suplimentare: prospețime, anti îmbătrânire, exfoliere

În funcție de sezon, tipul de ten și de starea ta, anumite ingrediente vor face masca mai specială. Vara, de exemplu, puțin suc de lămâie sau lime este ideal. Nu numai că mirosul proaspăt te va binedispune, dar vitamina C este foarte bună pentru piele. Ingredientul ideal pentru tenul matur: ceaiul. Datorită flavanolilor bogați în antioxidanți, poate preveni îmbătrânirea tenului. Dacă vei face o mască tip șervețel, poți îmbiba prosopul sau hârtia de orez în infuzia călduță. Vrei o mască exfoliantă pentru față? Răsfață-ți pielea prin intermeidul unei exfolieri naturale: amestecă o linguriță de argilă cu zahăr cristal sau cu granule de sare de dimensiune medie. Înainte de a o spăla, masează masca pe față. Dacă suferi de acnee sau de piele iritată, vei beneficia de pe urma acestei măști de față pentru puncte negre.