Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cura japoneză cu apă: de ce este așa de apreciată?

Cura cu apă este o tendință online apreciată de fanii procedurilor de înfrumusețare, deoarece acest tratament nu necesită absolut nimic deosebit. Se spune că ajută la detoxifierea corpului, reglează tranzitul intestinal și oferă strălucire tenului. Dar chiar așa este? Află de aici dacă această cură chiar funcționează.

Vedere laterală a feței și a gâtului unei femei care bea apă.
© fizkes – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Cura japoneză cu apă este cât se poate de simplă. Bea 4 pahare de apă la temperatura camerei înainte de micul dejun și așteaptă 45 de minute înainte de a mânca.
  • Adepții acestei metode sunt convinși că ajută procesul natural de detoxifiere al organismului, ajută la pierderea în greutate și la stimularea metabolismului, dar nu există dovezi științifice pentru a susține aceste aspecte.
  • În ciuda acestui fapt, apa este esențială, alături de o dietă echilibrată. Află de aici cum îți va ajuta organismul.  
Origine

Cura japoneză cu apă: de unde provine această tendință?

Conform denumirii, cura japoneză cu apă este originară din Japonia. Speranța mare de viață din această țară se datorează, printre altele, consumului de apă în prima parte a zilei, locuitorii acestei țări beneficiind de pe urma curei cu apă dimineața. Cu toate acestea, nu este clar dacă aceasta este o veche tradiție japoneză sau o nouă tendință apărută pe internet în ultimii ani. În orice caz, găsirea unor surse credibile care să ateste că aceasta este o veche tradiție japoneză este aproape imposibilă. Cu toate acestea, consumul de apă zilnic, fierbinte sau caldă, a jucat întotdeauna un rol important în culturile asiatice și este menționat de nenumărate ori în medicina chinezească tradițională. Aceasta consideră că apa caldă sau fierbinte stimulează circulația sângelui, stimulează metabolismul, ajută la menținerea unei digestii sănătoase, ajută la eliminarea umidității excesive și a răcelilor din organism, pe când apa rece are efectul opus. Aceste beneficii nu au fost dovedite științific. Află mai multe de aici.


Metoda de utilizare

Cum funcționează cura cu apă japoneză 

Cura de detoxifiere cu apă este cea mai simplă cură. Ce trebuie să faci?

  • Bea 4 pahare mici de apă călduță, deci în jur de 500‑700 ml cu înghițituri mici.
  • Întâi, clătește-ți gura cu apa.
  • Așteaptă 45 de minute înainte de a mânca micul dejun.
  • Apoi, continuă-ți ziua în mod normal.
  • După cele trei mese ale zilei, nu ai voie să mănânci sau să bei altceva.
  • În restul zilei, consumă o cantitate de apă normală.

Nu consuma apă minerală, ci doar apă plată sau apă de la robinet, deoarece apa minerală poate fi iritantă pe stomacul gol. Nu confunda această metodă cu postul cu apă, în care nu se consumă alimente pe o perioadă de 72 de ore, pentru detoxifierea organismului. Cura cu apă japoneză nu implică omiterea meselor. Această cură poate deveni, teoretic, ritualul tău de dimineață, iar efectele vor fi vizibile între 10 și 30 de zile de la începerea curei. 

Preferi apa cu un gust deosebit? Noi îți vom prezenta rețete de apă infuzată!


Fapte 

Ce poate face cura cu apă

Probabil că vei avea așteptări mari de la această cură; în fond, îi sunt asociate multe beneficii și avantaje. Această rutină zilnică are rolul de a susține procesul natural de detoxifiere a organismului, astfel încât toxinele acumulate pe timpul nopții să fie eliminate mai repede. În plus, va ajuta la pierderea în greutate. Se spune că această cură poate vindeca bolile cronice, precum hipertensiunea și diabetul, după o lună și problemele gastrointestinale după 10 zile. Chiar și gastrita, constipația, durerile de cap și corporale ar trebui să dispară. 

Acum să discutăm și despre fapte: efectele de mai sus nu au fost dovedite științific. În primul rând, această cură te poate ajuta dacă nu consumi suficientă apă pe parcursul zilei. Foarte multe persoane nu reușesc să bea suficientă apă și ating doar consumul zilnic necesar de 1,5‑2 litri de apă pe zi. Dacă te numeri printre persoanele care nu beau suficientă apă, atunci această cură te-ar putea ajuta. Unul dintre beneficiile consumului de apă dimineața este accelerarea metabolismului, dar pentru acest lucru este suficient un singur pahar de apă. În plus, pauza de două ore de după o masă este, de asemenea, corectă: stomacul și intestinele au nevoie de o pauză pentru a putea digera alimentele în mod corespunzător. Cu toate acestea, nimic nu sugerează că nu ar trebui să bei apă dacă îți este sete; nu este necesar să iei pauze de la consumul de apă. Bea întotdeauna ceva dacă îți este sete. Un lucru este sigur: această cură nu înlocuiește tratamentele medicamentoase prescrise de medic. Dacă suferi de probleme de sănătate, de exemplu, afecțiuni renale, consultă un medic înainte de a ține această cură.


Consumul de apă

De ce este necesară apa pentru o viață sănătoasă

În general, este valabil acest lucru: este bine să bei apă. Consumul suficient de lichide este sănătos și necesar pentru buna funcționare a corpului uman. Celulele și corpul nostru conțin apă, dar aceasta este necesară, de exemplu, și la transportul substanțelor nutritive. Cu ajutorul apei, rinichii elimină deșeurile metabolice prin urină. Consumă apă în mod regulat pe parcursul zilei, în timpul meselor și între mese. Dacă suferi de deshidratare, deci dacă bei mai puțin de un litru de apă pe zi, este posibil să prezinți simptome precum oboseală, dificultăți de concentrare, dureri de cap, performanțe slabe și constipație. Deshidratarea are efecte negative asupra sistemului vascular și rinichilor. De asemenea, tenul și părul se pot usca din cauza consumului de apă neadecvat. 

De altfel: Consumul excesiv de apă poate fi dăunător: dacă un adult va consuma 6 litri de apă în scurt timp, se poate instala intoxicația acută cu apă. Aceasta poate duce la diluarea sângelui cu mai mulți litri de lichide și la scăderea nivelului de sare din organism. Funcțiile corporale pot fi încetinite și acest lucru poate avea consecințe grave. Există riscul de amețeli, vomă, convulsii, crize epileptice și chiar și comă. 

Astfel, putem ajunge la o concluzie: dacă consumi suficientă apă zilnic și, în funcție de nevoile individuale, ajungi să consumi între 1,5 și 2 litri de apă, procedezi corect și nu ai nevoie de ajutor suplimentar.