Găluște din ciuperci
Valori nutritive
(Per porție)- 
						
						907/3794kcal / kJ
- 
							58 gcarbo-hidrați
- 
							31 gproteine
- 
							45 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)- 
					
						
						   907/3794 kcal/kJ,
					    
					
						
						   58 g carbo-hidrați,
					    
					
						
						   31 g proteine,
					    
					
						
						   45 g grăsimi
					    
					
				
Ingrediente (2 porții)
| 4 | pâinici din ziua anterioară | 
| 2 | cepe | 
| 3 linguri | unt | 
| 200 g | lapte (3,5% grăsime) | 
| 2 | ouă | 
| sare | |
| piper | |
| nucșoară | |
| 150 g | ciuperci | 
| 1 cățel | usturoi | 
| 50 g | șuncă crudă | 
| 50 ml | vin alb | 
| 200 ml | supă de legume | 
| 100 g | smântână, 30% grăsime | 
| 2 linguri | arpagic tăiat rondele | 
Preparare
- 1
Pâinicile se taie în felii subțiri. Ceapa se decojește, se taie cubulețe și o treime din acestea se călește în untul topit, într-o oală. Se adaugă laptele și se dă în clocot.
- 2
Compoziția se toarnă peste feliile de pâine și se lasă aproximativ 15 minute la marinat.
- 3
Se adaugă ouăle, sarea, precum și nucșoara măcinată, totul se frământă până se obține o masă omogenă și din aceasta se formează 24 de găluște de 25 g.
- 4
Ciupercile se curăță și se toacă mărunt. Usturoiul de decojește și se taie cubulețe fine.
- 5
Restul cubulețelor de ceapă se călesc într-o lingură de unt. Se adaugă usturoiul, cubulețele de șuncă și ciupercile și se amestecă în tigaie, după care se stinge cu vin alb.
- 6
Se adaugă supa de legume și smântâna, se condimentează cu sare și piper, se adaugă găluștele și se rumenesc 10–12 minute, în sos, cu capacul pe tigaie.
- 7
Se servesc cu arpagic presărat deasupra.