Băuturi sănătoase: lapte de aur, cafea Dalgona și latte de sfeclă
Conținutul pe scurt
- Laptele de aur, rețeta tradițională: un lapte cald ușor diferit, foarte apreciat.
- Cafeaua Dalgona: întâi laptele, apoi cafeaua.
- Latte-ul de sfeclă roșie: o băutură energizantă roz cu rol de înlocuitor al cafelei.
Trei băuturi de efect, în tendințe
Pentru micul dejun sau pentru orice moment al zilei: Află de aici detalii despre trei băuturi sănătoase foarte apreciate. Laptele de aur cu turmeric, cafeaua Dalgona și latte-ul de sfeclă roșie sunt variații moderne pe bază de lapte și cafea. Nu doar că arată grozav, dar sunt și delicioase. Poți găsi câte ceva pentru oricine: laptele cu turmeric și latte-ul de sfeclă roșie sunt alternative delicioase ale cafelei, fără cofeină. Cafeaua Dalgona oferă o alternativă la băuturile cu cofeină clasice, precum espresso sau cappuccino și, datorită toppingului de frișcă, atrage toate privirile. Află de aici ce rețete ți se potrivesc.
Băutură caldă și aromată: Lapte de aur
Laptele cald cu miere devine din ce în ce mai apreciat și este comandat din ce în ce mai des în locul cafelei, sub formă de latte cu turmeric. Laptele de aur și-a căpătat numele grație culorii sale aurii, care se potrivește perfect alături de o prăjitură. Se spune că această băutură specifică Ayurveda are un efect antiinflamator. Are o istorie lungă, fiind menționat pentru prima dată acum 5000 de ani, în medicina indiană. Se spune că nu are numai efectul de întărire a sistemului imunitar, dar și de detoxifiere, de menținere a fermității tenului și de ameliorare a problemelor digestive. Cu toate acestea, nu există dovezi empirice în acest sens. Deoarece se spune că această băutură îți poate oferi energie fără cofeină, este folosită ca alternativă la cafea sau ceai negru.
Sfaturi și rețete de lapte de aur
Conform rețetei, pentru o cană mare de lapte de aur, trebuie întâi să prăjești condimentele, precum turmericul și ghimbirul, în puțin ulei de cocos și apoi să adaugi lichidul. Pentru a oferi cât mai multe nutrimente băuturii, recomandăm folosirea de turmeric și ghimbir proaspete. Poți folosi pudră de ghimbir și de turmeric. Mai multe sfaturi privind laptele de aur: rețetele vegane pot înlocui laptele de origine animală cu alternative vegetale, precum laptele de ovăz, de soia sau de migdale. În funcție de preferințe, poți adăuga condimente, precum piper, scorțișoară, cardamom sau chiar și puțină coajă sau puțin suc de lămâie. Dacă dorești, se poate îndulci cu miere sau sirop de agave. La final, toarnă băutura în pahar printr-o sită. Turmericul oferă laptelui culoarea sa caldă, aurie. Rețeta include doar o cantitate mică de turmeric, deoarece culoarea este foarte puternică.
Cafea cu spumă rafinată: Cafea Dalgona
Cafea foarte cremoasă în partea de sus, lapte în partea de jos: Cafeaua Dalgona are un nume interesant, arată apetisant și este perfectă pentru mici petreceri sau vizitele prietenilor. Această cafea este deosebită, datorită spumei de cafea pe care o poți consuma cu lingurița. Băutorii de cafea au deja ingredientele acestei băuturi în casă. În caz contrar: adaugă imediat cafeaua instant pe lista de cumpărături. Pentru această rețetă, ai nevoie doar de cafea instant și de zahăr rafinat. Chiar dacă pare o operă de artă sofisticată, este foarte simplu de făcut.
Numele băuturii este bine justificat: a fost preluat de la numele unor dulciuri sud-coreene făcute în mare parte din zahăr. O cană de Dalgona nu este neapărat sănătoasă, dar este originală: conform rețetei, amestecă cafeaua instant cu apă fierbinte și zahăr într-o oală, cu ajutorul unui tel. Astfel, vei obține o consistență aerată, similară albușurilor de ou bătute cu frișcă. Sfaturi pentru pregătire: poți consuma Dalgona chiar și rece, cu cuburi de gheață. Pentru decorare, recomandăm cacaua, mici biscuiți sau fursecuri fărâmițate. Et voilà, băutura este gata și este mult mai interesantă decât un cappuccino. Dacă vrei să îi oferi o aromă specială, poți adăuga și alte ingrediente, precum puțină nucșoară, cuișoare măcinate sau cardamom. Chiar și scorțișoara sau cacaua s-ar potrivi.
Lapte roz: Latte de sfeclă roșie
Drink pink - acesta este motto-ul latte-ului de sfeclă roșie, o băutură colorată și sănătoasă. Acest latte făcut din spumă de lapte albă și roz, numit uneori și lapte roz, pare desprinsă din povești. Latte-ul de sfeclă roșie este aspectuos și reprezintă o bună alternativă la un latte clasic, cu cofeină. Nu este amar precum espresso sau alte sortimente de cafea, deoarece nu conține deloc cafea și, prin urmare, nici cofeină. La baza acestei băuturi stau spuma de lapte cald și sucul de sfeclă roșie, care oferă băuturii o aromă caldă, liniștitoare. În primul rând, sfecla se folosește pentru a oferi băuturii culoarea roz pastelată.
Unele persoane doresc ca gustul de sfeclă să fie mai puternic, dar alții apreciază nota subtilă. Pentru a-ți garanta succesul, trebuie doar să respecți rețeta. Desigur, poți experimenta și modifica rețeta în funcție de gust și de regimul tău alimentar. De exemplu, în loc de laptele spumă, poți folosi o alternativă vegetală (cum ar fi laptele de migdale, de soia sau de cocos), dar poți folosi, desigur, și lapte de vacă. Dacă preferi ceva mai dulce, poți adăuga miere ori, dacă ai un stil alimentar vegan, sirop de arțar. Adaosul de scorțișoară și vanilie se potrivește de minune cu gustul de sfeclă. Înainte de servire, poți adăuga un topping de cacao sau puțină coajă de lămâie rasă. Pentru o notă de individualism, poți servi acest latte decorat cu petale de flori uscate, bomboane decorative sau perle de zahăr.