Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Macroul afumat: un gust afumat și aromat

Macroul afumat este numele dat peștelui eviscerat, afumat la cald, cu cap. Carnea macroului afumat este foarte suculentă și se poate dezosa foarte bine. Datorită dimensiunii constante, macroul poate fi gătit și preparat la perfecție.

Informații utile

Macroul afumat are următoarele proprietăți speciale

Macrou afumat în detaliu

Când spunem macrou afumat, ne referim la un pește afumat la o căldură cuprinsă între 25 și 30 de grade Celsius, pe o perioadă de 3 zile. De obicei, fumul folosit provine de la lemn de fag. Macroul afumat este o delicatesă, supusă procesului de afumare pentru o mai bună conservare, lucru care îi conferă gustul caracteristic, afumat și aromat. Carnea de culoare roșie a macroului prezintă un conținut de grăsimi extrem de ridicat.

Macroul, pește care trăiește în bancuri, ajunge la o lungime de până la 60 de centimetri și la o greutate maximă de 3,5 kilograme. Macroul are o formă cilindrică, caracterizată cu o coadă bifurcată și o culoare verde-albăstruie.


Proveniență

De unde provine macroul afumat?

Macroul este un pește care stă la mare adâncime și preferă zonele reci și temperate din Marea Nordului și Oceanul Atlantic, precum și anumite părți ale Mării Negre și regiunile nordice ale Mării Mediterane. Fileul de macrou afumat este de multe secole un preparat popular, durabil pentru călătorii mai lungi. Prin intermediul procesului de afumare, potențialii germeni sunt distruși și astfel fileul se poate conserva. Își are originea în zonele rurale, de coastă, unde preparatul era folosit ca provizie pentru călătoriile mai lungi pe mare. În ziua de astăzi, macroul afumat este disponibil sub formă vidată sau în stare proaspătă la tonetele cu gustări.


Sezon

Când este sezonul macroului afumat?

Sezonul de pescuit al macroului are loc între lunile septembrie și martie. În această perioadă, macroul în stare proaspătă este transformat în macrou afumat. Macroul afumat este produs pe tot parcursul anului și, în afara sezonului de pescuit, sunt folosiți pești congelați. Prin urmare, macroul afumat este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit macroul afumat și cum se depozitează acesta?

Macrou afumat în detaliu

Macroul afumat poate fi servit fie ca o gustare sănătoasă între mese, fie ca ingredient principal pentru rețete delicioase, de exemplu, macrou cu cartofi, sfeclă roșie și hrean. În plus, macroul afumat este o garnitură ideală pentru salate. Macroul afumat se păstrează la frigider o săptămână. Dacă este ambalat și vidat, se poate păstra mai mult.


Rețete

La ce poți folosi macroul afumat


Ingrediente

Ce conține macroul afumat

Procentul mare de acizi grași nesaturați este caracteristic macroului și este sănătos pentru sistemul cardiovascular. În plus, macroul conține numeroase substanțe vitale, care sunt bune pentru diverse procese metabolice din organismul uman.

Valoare nutritivă
 

kcal: 335 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 18,8 g

Grăsimi: 29,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,07 µg

Vitamina B1: 0,11 mg

Vitamina B2: 0,43 mg

Vitamina B6: 0,31 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,88 mg

 

Minerale

 

Calciu: 11 mg

Fier: 1,03 mg

Potasiu: 312 mg

Magneziu: 34 mg

Sodiu: 722 mg