Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Produsele din pește greu perisabile: practice, gata de a fi consumate și cu termen de valabilitate lung

Produsele din pește greu perisabile se referă la peștele la conservă. Cu o cotă de piață de aproximativ 30% la nivel mondial în ceea ce privește consumul de pește, acestea dețin o cotă impresionantă. Sortimentul de produse din pește greu perisabile este diversificat și se găsește de obicei în comerț la porții între 50 și 200 de grame.

Informații utile

Produsele din pește greu perisabile au următoarele proprietăți speciale

Termenul „produse din pește greu perisabile” este un termen colectiv pentru pește sau produse din pește care sunt conservate și care, datorită formei lor de ambalare, devin comestibile pe termen lung. Pentru procesul de conservare a produselor din pește greu perisabile, sunt utilizate, în principal, conservele metalice din tablă și din aluminiu. Peștele se pune apoi în conservă și se sigilează ermetic. Pentru o mai bună conservare, peștele este marinat cu sare, pentru a preveni dezvoltarea potențialilor germeni.

Diferite produse din pește greu perisabile în detaliu

Se face o distincție la nivelul produselor din pește greu perisabile, respectiv între produsele semiconservate și cele conservate integral , produsele semiconservate putând fi păstrate până la șase luni, iar conținutul produselor conservate integral putând fi păstrat, teoretic, pentru o perioadă nelimitată de timp.

Mai multe informații utile despre produsele din pește greu perisabile

În ceea ce privește produsele din pește greu perisabile, sunt foarte populare produsele marinate sau produsele din pește prăjit, care sunt semiconservate, de cele mai multe ori. Printre cele mai populare tipuri de pește, prelucrate sub formă de produse din pește greu perisabile, se numără toate tipurile de pește uscat, cum ar fi codul uscat și sărat, batogul, precum și peștele în saramură, de exemplu, heringul Matjes.


Proveniență

De unde provin produsele din pește greu perisabile?

Produsele din pește greu perisabile reprezintă unul dintre cele mai vechi exporturi de mărfuri ale țărilor dezvoltate. În ziua de azi, cea mai mare parte din producția de produse din pește greu perisabile provine din Norvegia, Suedia, Danemarca, Germania, precum și Marea Britanie, Canada și SUA. De-a lungul secolelor, peștele era conservat inițial în saramură și depozitat în butoaie speciale. Conservarea sub formă de conserve a apărut abia la începutul secolului al XIX-lea, odată cu invenția conservelor industriale și, astfel, a devenit posibilă producția produselor din pește greu perisabile din ziua de azi.

Conservarea are o tradiție îndelungată

Pentru mulți oameni, peștele, fructele de mare și diversele produse prelucrate, care fac parte din aceeași categorie, reprezintă un aliment de bază. Încă din antichitate, peștele era un aliment de bază. Cu toate că nu exista pe atunci categoria „produselor din pește greu perisabile”, oamenii se ocupau cu conservarea și păstrarea pentru consum ulterior al acestui aliment prețios. Perisabilitatea relativ rapidă și posibilitățile de răcire naturală au condus la primele metode de conservare: sărarea, ca cea mai veche metodă de conservare, uscarea, afumarea, murarea în saramură sau marinadă, iar, mai târziu, au fost dezvoltate conservarea ermetică și congelarea.


Sezon

Când este sezonul produselor din pește greu perisabile?

Nu există un sezon al produselor din pește greu perisabile, deoarece acestea sunt produse pe parcursul întregului an. Cu toate acestea, producția de produse din pește greu perisabile depinde de sezoanele de pescuit ale respectivelor tipurilor de pește. De exemplu, produsele din pește greu perisabile din hering sunt produse între lunile martie și octombrie, exact în timpul sezonului de pescuit. Peștele care urmează să fie prelucrat sub formă de produs din pește greu perisabil, se conservă în stare proaspătă și se prelucrează sub formă de conservă sau marinat. Așadar, produsele din pește greu perisabile sunt disponibile pe piață pe parcursul întregului an.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite produsele din pește greu perisabile și cum se depozitează acestea?

Diferite produse din pește greu perisabile în detaliu

Produsele din pește greu perisabile se folosesc în multe domenii. Pot fi consumate în stare crudă sau pot servi ca ingredient pentru salate gustoase sau preparate din pește. În plus, produsele din pește greu perisabile se folosesc în gastronomie și servesc drept provizii durabile în pachetele de catering. Produsele din pește greu perisabile nedesfăcute au termen de valabilitate foarte lung.


Rețete

La ce poți folosi produsele din pește greu perisabile


Ingrediente

Ce conțin produsele din pește greu perisabile

Produsele din pește greu perisabile au un efect pozitiv asupra sănătății corpului. Sunt bogate în acizi grași Omega 3 și protejează sistemul cardiovascular. În plus, conțin mult iod, care este bun pentru glanda tiroidă și sunt ușor de digerat. Produsele din pește greu perisabile sunt ieftine și gata de a fi consumate, reprezentând astfel o posibilitate ideală de a introduce peștele în meniul zilnic, într-un mod deloc complicat.