Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Caviarul: o delicatesă rusească

Alături de vodcă, caviarul este cea mai cunoscută delicatesă rusească și un produs de export de succes în întreaga lume. La baza termenului de caviar, se află ouăle de pește curățate și sărate ale sturionului, care sunt cunoscute și sub numele de icre. Dar și icrele de la alte specii de pești se numesc caviar.

Informații utile

Caviarul are următoarele proprietăți speciale

Caviar proaspăt în detaliu

Icrele diferitelor specii de sturion se numesc caviar. După colectare, acestea sunt curățate și sărate. Așa se pregătește pentru consum. Strict vorbind, numai icrele de sturion pot fi numite caviar. Icrele altor specii de pești primesc denumiri precum caviar german, caviar de somon sau caviar de păstrăv, în funcție de specia din care provin. Aceste variante se numesc înlocuitori de caviar.


Proveniență

De unde provine caviarul?

Habitatul natural al sturionului nu este doar în Marea Neagră, ci și în Oceanul Arctic și în Marea Caspică. În aceste ape, totuși, populația a fost diminuată, din cauza pescuitului excesiv. În trecut, sturionii trebuiau uciși pentru a extrage caviarul, însă astăzi nu mai este cazul. Caviarul produs în acest mod provine de obicei din crescătorii din China, Arabia Saudită sau Israel și este produs pe tot parcursul anului.


Sezon

Când este sezonul caviarului?

Caviarul din comerț provine din stocuri de creștere și este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit caviarul și cum se depozitează acesta?

Caviar proaspăt în detaliu

În patria acestei delicatese de lux, Rusia, caviarul este servit conform tradiției străvechi, într-un recipient de sticlă, care, la rândul său, este așezat pe gheață. De obicei, creme fraîche sau blini, mici clătite din hrișcă, sunt servite în lipii mici, pentru a însoți aurul negru. Alternativ, la caviar se servește pâine albă cu unt sau turtă cu cartofi.

Ce poți să ai în vedere atunci când mănânci

Icrele se pot adăuga în clătite cu o lingură de plastic sau cu o lingură de sidef sau se pot mânca pur și simplu, fără a mai folosi lingura din sidef. Cu toate acestea, nu se folosesc linguri de metal pentru a mânca caviar, deoarece își poate pierde gustul. În mod tradițional, alături de caviar, se bea vodcă, vin alb sec sau chiar șampanie. Aceste băuturi evidențiază gustul excepțional al icrelor de pește. Caviarul nedesfăcut se poate păstra 6 săptămâni la frigider. După deschidere, se recomandă consumarea caviarului în 3 zile.


Rețete

La ce poți folosi caviarul


Ingrediente

Ce conține caviarul

Caviarul este bogat în acizi grași Omega 3 și în proteine. Acizii grași previn hipertensiunea, protejează împotriva bolilor de inimă și au un efect antiinflamator. Totuși, nu este recomandat consumul excesiv, deoarece caviarul are un conținut ridicat de colesterol.

Valoare nutritivă
 

kcal: 244 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 26,1 g

Grăsimi: 5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 560 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0,5 mg

Vitamina B6: 0,33 mg

Vitamina C: 14 mg

Vitamina E: 10 mg

 

Minerale

 

Calciu: 51 mg

Fier: 1,4 mg

Potasiu: 164 mg

Magneziu: 3 mg

Sodiu: 1940 mg