Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Sebasta afumată: o delicatesă sănătoasă

Sebasta este un pește foarte special. Trăiește la adâncimi mari, de la aproximativ 70 de metri până la 1000 de metri. Se găsește, în special, în nordul Atlanticului și nu aparține familiei bibanului, așa cum indică numele, ci familiei peștelui scorpion. Printre altele, este înrudită cu scorpionii de mare, ba chiar are și țepi otrăvitori pe partea anterioară a înotătoarelor dorsale și pe opercule.

Informații utile

Sebasta afumată are următoarele proprietăți speciale

Sebastă afumată în detaliu

Sebasta afumată este fileul afumat de sebastă. O caracteristică distinctivă este operculul țepos, precum și înotătoarele dorsale cu zimți multiplii. Culoare roșie a solzilor și ochii negri sunt caracteristici tipice. În timpul preparării, carnea sebastei capătă o culoare galbenă spre portocalie, o consistență tare și un gust ușor de pește, suculent.

Așa funcționează afumarea

Carnea roșie caracteristică sebastei se afumă la rece la temperaturi cuprinse între 25 și maximum 40 de grade Celsius. În cadrul acestui proces, se folosește de obicei fum din lemn de fag, pentru că oferă cele mai bune arome peștelui. Procesul de afumare ajută, printre altele, la conservarea peștelui, fiind distruși diverși germeni. Sebasta afumată este un preparat gustos și aromat.


Proveniență

De unde provine sebasta afumată?

Sebasta este un pește răpitor, care se întâlnește la adâncimi de până la 1000 de metri în Atlanticul de Nord. Zona de pescuit a sebastei se extinde în jurul coastelor groenlandeze și islandeze până în Canada. Sebasta afumată există de câteva secole; în trecut, era o modalitate ideală de a conserva pentru mai mult timp peștele proaspăt pescuit și, în același timp, de a-l prepara într-un mod aromat.


Sezon

Când este sezonul sebastei afumate?

Sebasta se pescuiește pe timpul întregului an, iar cea mai mare cerere este, de obicei, între lunile de toamnă și iarnă, din septembrie până în martie. Sebasta afumată se produce de cele mai multe ori din pește proaspăt pescuit, dar și din pește congelat.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită sebasta afumată și cum se depozitează aceasta?

Sebastă afumată în detaliu

Sebasta afumată este un preparat popular în restaurante. În plus, preparatul se servește și ca gustare delicioasă între mese și este potrivit pentru masă în timpul dietelor sărace în grăsimi, datorită conținutului scăzut de grăsimi. Sebasta afumată rezistă aproximativ o săptămână dacă este păstrată la rece.


Ingrediente

Ce conține sebasta afumată

Sebasta afumată este bogată în proteine și, în același timp, are un conținut scăzut de grăsimi. Acest lucru face ca preparatul să fie foarte avantajos pentru creșterea masei musculare și susține sistemul imunitar. În plus, carnea conține mari cantități de seleniu, care acționează ca antioxidant în organismul uman. Așadar, sebasta afumată este foarte sănătoasă.

Valoare nutritivă
 

kcal: 145 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 23,8 g

Grăsimi: 5,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 10 µg

Vitamina B1: 0,09 mg

Vitamina B2: 0,06 mg

Vitamina B6: 0,31 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 1,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 25 mg

Fier: 4,7 mg

Potasiu: 367 mg

Magneziu: 29 mg

Sodiu: 550 mg