Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Heringul: o delicatesă proteică

Heringul face parte din familia peștilor osoși și se găsește în aproape toate oceanele. Cele mai cunoscute specii de hering sunt heringul de Atlantic și sardina. Pe lângă speciile de apă sărată, există și heringi de apă dulce.

Informații utile

Heringul are următoarele proprietăți speciale

Heringul (Clupeiade) este înrudit cu sardinele, hamsia și șprotul. Poate atinge o lungime de 40 de centimetri, iar corpul este lung, oval și acoperit de solzi. Burta este albă, iar marginile sunt argintii. Se hrănește cu plancton și trăiește în apropierea coastei și la suprafață. Carnea are un gust puternic și caracteristic. Are o structură cu lamele fixe. Există 57 de specii și 4 subfamilii. Printre specii se numără cele care trăiesc în apă dulce sau altele care oscilează între apă dulce și apă salmastră.

Diferite tipuri de hering în detaliu
  • Heringul verde este proaspăt, adesea întreg, și se livrează înghețat. Este potrivit pentru prăjire. Heringii plini sunt pești adulți înainte de reproducere. Au o cantitate mare de icre și lapți, iar conținutul de grăsime este foarte ridicat. Heringul întreg este vândut ca produs proaspăt, marinat sau afumat. Țârul este un hering slab, fără icre și fără lapți. Este potrivit pentru rulourile de hering sau marinade.
  • Rulourile de hering reprezintă un file de hering dezosat, în interiorul căruia se rulează o legumă și se fixează cu o țepușă de plastic sau de lemn. De obicei, rulourile de hering stau într-o baie de sare și oțet, cu condimente în proporție de 20% și alte ingrediente vegetale, timp de peste o lună. Rulourile de hering sunt mici, de mărimea unei înghițituri, cu sau fără piele. Se prepară dintr-o fâșie de hering, un file sau o jumătate de hering.
  • Heringul marinat este un produs din pește. Este produs din hering dezosat, eviscerat și fără piele. În mod normal, heringul marinat se vinde cu sau fără ingrediente vegetale pentru maturare, în sosuri, infuzii, maioneză, sosuri sau ulei. Heringul marinat provine de obicei din Scandinavia.
  • Kipper este un hering afumat obținut din hering verde, sărat, cu carne fragedă și moale. Kipper are o culoare aurie și o aromă afumată. În cazul heringului prăjit, heringul este dat prin condimente și făină și apoi prăjit. Acesta este apoi marinat în oțet, condimente și sare. 
  • Heringul Bismarck este un file de hering lăsat într-o marinadă acră din ulei de gătit, oțet, frunze de dafin, semințe de muștar și ceapă. Acest file de hering acru și dezosat se folosește pentru sendvișul cu hering Bismarck. 

Proveniență

De unde provine heringul?

Heringul se consumă de oameni de secole. Deși, în prezent, heringul se găsește aproape în toate cele șapte oceane, de exemplu, în zonele marine din jurul Groenlandei, Norvegiei, Americii de Nord și în strâmtoarea Bering, în jurul Coreei, Japoniei și Californiei, utilizarea sa inițială ca aliment datează din Evul Mediu în Europa. În această perioadă, era marinat și astfel conservat pentru călătoriile lungi pe mare sau pentru iarnă.


Sezon

Când este sezonul heringului?

Sezonul de pescuit al heringului depinde, în principal, de temperatura apei din zonele de pescuit. De regulă, heringii trag atunci când se află la o temperatură a apei de aproximativ 7 grade Celsius. În Marea Nordului și în Marea Baltică, sezoanele de pescuit pot fi cuprinse între februarie și noiembrie. În zonele mai nordice, sezonul de pescuit al heringului este cuprins între martie/aprilie și septembrie până în octombrie. Heringul se pescuiește pe vreme normală.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit heringul și cum se depozitează acesta?

Diferite tipuri de hering în detaliu

Heringul este un pește comestibil important, deoarece este deosebit de hrănitor. Conținutul de file este între 40 și 55%. Se consumă în stare proaspătă, dar mai ales sub formă de matjes, de hering sărat, marinat sau cu sos din conserve. În stare proaspătă, heringul trebuie consumat după maximum 3 zile la frigider.


Rețete

La ce poți folosi heringul


Ingrediente

Ce conține heringul

Consumul de hering oferă organismului uman o varietate de beneficii pentru sănătate. Printre altele, consumul regulat protejează sistemul cardiovascular, datorită conținutului ridicat de acizi grași Omega 3. Consumul de hering are, de asemenea, un efect benefic asupra performanțelor mentale și a condiției fizice individuale. Vitaminele B pe care le conține heringul susțin o varietate de procese metabolice din organism.