Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Sardinele în ulei la conservă: un pește cu tradiție

Fie pe pâine, într-un sos picant cu spaghete, fie cu o garnitură de legume crude, sardinele în ulei la conservă sunt populare, au un gust bun și sunt versatile. Sardinele în ulei la conservă sunt sardine proaspăt pescuite și conservate în ulei. Să aflăm mai multe despre ce conține această conservă cu pești mici.

Informații utile

Sardinele în ulei la conservă au următoarele proprietăți speciale

Sardine în ulei la conservă în detaliu

Sardina este un pește care trăiește în bancuri și care se simte cel mai bine în apă cu temperaturi cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius. Prin urmare, sardina preferă să trăiască în apele de coastă cu o adâncime cuprinsă între 15 și 60 de metri. Peștele relativ subțire, cu spatele albăstrui, are o burtă argintie și atinge o lungime de până la 20 de centimetri.

Cum se conservă sardinele

În timpul procesului de preparare, sardinele sunt de obicei curățate de solzi, dezosate și curățate de piele, pentru a fi gata de consum în stare conservată. Există însă și variante cu oase și piele. Uleiul folosit de obicei este uleiul de măsline italian. Din când în când, se folosește și uleiul de floarea-soarelui. Înainte de conservare, sardinele sunt marinate adesea cu diverse condimente. Conservarea propriu-zisă se realizează în conserve din aluminiu sau din tablă. În țările vorbitoare de limba franceză și spaniolă, sardinele în ulei sunt considerate o adevărată delicatesă.


Proveniență

De unde provin sardinele în ulei la conservă?

O specie de sardine care este adesea transformată în sardine în ulei la conservă este sardina europeană, care aparține familiei heringilor. Zonele sale naturale de pescuit se întind din nordul Atlanticului până în Marea Nordului, Marea Baltică și în Marea Mediterană, unde se pescuiește, în principal, în zonele de coastă portugheze din Algarve și pe coastele sudice ale Franței și Italiei. Prepararea sardinelor are loc în toată Europa.


Sezon

Când este sezonul sardinelor în ulei la conservă?

Pentru că sardinele în ulei la conservă sunt un aliment deja procesat, nu au un sezon specific. Cu toate acestea, procesul de producție depinde strict de sezoanele de pescuit ale sardinelor. Sardinele sunt pescuite, în principal, în lunile iulie și august, adică în timpul lunilor de vară din Europa. În afara acestei perioade, sardinele sunt pescuite doar ocazional sau există o interdicție strictă de pescuit. Sardinele proaspăt pescuite sunt mai întâi congelate înainte de a fi transformate în sardine în ulei la conservă, astfel încât acest proces să poată avea loc pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite sardinele în ulei la conservă și cum se depozitează acestea?

Sardine în ulei la conservă în detaliu

Sardinele în ulei la conservă sunt apreciate drept gustare delicioasă între mese, dar servesc și ca o bază excelentă pentru prepararea salatelor de pește. Nedesfăcute, sardinele în ulei pot rezista timp de ani de zile. Odată desfăcute, acestea trebuie păstrate la rece în frigider, de preferință, închise ermetic, și consumate în câteva zile.


Ingrediente

Ce conțin sardinele în ulei la conservă

Sardinele în ulei au un conținut ridicat de acizi grași nesaturați valoroși. În plus, peștii sunt ușor de digerat și oferă organismului uman o varietate de alte substanțe vitale și minerale esențiale.

Valoare nutritivă
 

kcal: 222 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 24,1 g

Grăsimi: 3,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 49 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,3 mg

Vitamina B6: 0,22 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 12,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 330 mg

Fier: 2,7 mg

Potasiu: 388 mg

Magneziu: 205 mg

Sodiu: 366 mg