Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Anasonul stelat: condiment deosebit, gust deosebit

Anasonul stelat, cunoscut și ca „badian”, este un condiment fascinant și o plantă medicinală cu un aspect caracteristic în formă de stea. Fructele maro închis, lemnoase, ale acestui copac veșnic verde emană un miros intens, picant și au un gust dulce, aromat.

Informații utile

Anasonul stelat are următoarele proprietăți speciale

Anasonul stelat în detaliu

 

Anasonul stelat este un condiment cu aromă intensă de anason și gust dulce-picant. Acesta este folosit adesea în bucătăria asiatică, orientală și indiană, pentru a adăuga aromă supelor, tocănițelor, sosurilor, deserturilor și băuturilor precum ceaiul Chai. În plus, se crede că anasonul stelat are câteva beneficii pentru sănătate, printre care proprietăți digestive, antiinflamatorii și expectorante.

 

 


Proveniență

De unde provine anasonul stelat?

Anasonul stelat își are originea în Asia de Est, în special în China și Vietnam. Anasonul stelat reprezintă semințele plantei veșnic verzi Illicium verum, care aparține familiei Illiciaceae. Această plantă este împământenită în regiunile tropicale și subtropicale.

De-a lungul timpului, cultivarea anasonului stelat s-a extins și în alte părți ale lumii, în special în țările cu climă temperată. În prezent, Vietnamul este un producător și importator important al anasonului stelat.


Sezon

Când este sezonul anasonului stelat?

Sezonul anasonului stelat variază în funcție de regiunea de cultivare și de climă. De exemplu, în China, recoltarea începe la sfârșitul verii și durează până toamna, din august până în octombrie. În Vietnam, un producător important al anasonului stelat, perioada de recoltare are loc de obicei primăvara și vara, din aprilie până în iulie. În alte regiuni tropicale pot exista alte perioade de recoltare.

Ofertele noastre de legume proaspete

Oferte valabile în perioada 22.01.2025 - 28.01.2025


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit anasonul stelat și cum se depozitează acesta?

Anasonul stelat este un condiment versatil, cu o aromă și un gust unice, care este îndrăgit în multe bucătării din lume. Acesta este folosit adesea în supe, tocănițe, sosuri și unele deserturi, pentru o aromă picantă. De asemenea, anasonul stelat este prezent în multe amestecuri de condimente, în special în cele de curry și amestecurile de cinci mirodenii, așa cum sunt cunoscute în preparatele asiatice.

Anasonul stelat trebuie păstrat într-un loc uscat și întunecat, pentru a-l feri de lumina directă a soarelui și de umezeală. Se recomandă depozitarea anasonului stelat întreg, și nu măcinat, deoarece stelele întregi își păstrează aroma pentru mai mult timp.


Rețete

La ce poți folosi anasonul stelat


Ingrediente

Ce conține anasonul stelat

Anasonul stelat oferă diferite beneficii pentru sănătate, inclusiv efectul expectorant în cazul problemelor respiratorii cum ar fi tuse, precum și proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. De asemenea, acesta poate reduce durerile de cap și musculare și poate ajuta la controlul glicemiei.

Valoare nutritivă la 100 de grame
 

kcal: 381 kcal

Glucide: 38 g

Proteine: 6,5 g

Grăsimi: 26 g

Vitamine la 100 de grame

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale la 100 de grame

 

Calciu: 650 mg

Fier: 0.037 mg

Potasiu: 1,4 mg

Magneziu: 170 mg

Sodiu: 16 mg