Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cotletul afumat: slab și sărac în calorii

Cotletul afumat este ușor sărat și afumat. Carnea are un gust fraged și moale. O varietate specială o reprezintă așa-numitul „cotlet afumat parizian”. Cotletul este învelit cu un strat suplimentar de slănină, care păstrează șunca suculentă.

Informații utile

Cotletul afumat are următoarele proprietăți speciale

Cotlet afumat proaspăt în detaliu

Cotletul afumat și-a primit numele de la bucata de cotlet, care se mai numește și somon. Cotletul afumat reprezintă carnea de porc ușor sărată și afumată. Modul de preparare este asemănător cu cel al șuncii crude. O specialitate aparte este cotletul afumat parizian, care este învelit într-un strat subțire de slănină, pentru a păstra carnea suculentă. Pentru acesta se folosește numai carne fără grăsime și dezosată din cotletul spatei de porc. Se lasă în saramură, iar apoi se usucă la aer. Acest proces menține suculența și prelungește termenul de valabilitate.


Proveniență

De unde provine cotletul afumat?

În general, șunca se prepară din pulpă de porc. Există posibilitatea ca șunca să fie formată din întreaga pulpă, inclusiv osul și șoriciul, sau doar din părți ale pulpei, cum ar fi pulpa superioară sau cea inferioară, așa-numita nucă sau slănină. Se poate face o distincție între produsele crude în saramură și produsele fierte în saramură. După ce au fost puse în saramură, produsele fierte în saramură se pun în forme pătrate, rotunde sau ovale și se gătesc la o temperatură de maximum 70 de grade. Următoarele valori nutritive sunt conținute în 100 de grame de cotlet afumat: 19 grame de proteină, 4 de grame de grăsime și 115 kilocalorii.


Sezon

Când este sezonul cotletului afumat?

Cotletul afumat este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cotletul afumat și cum se depozitează acesta?

Cotlet afumat proaspăt în detaliu

Cotletul afumat este excelent ca mezel cu pâine, chifle, baghete și pâine crocantă. Feliile fragile și subțiri sunt o componentă ideală a unei alimentații atente la calorii și săracă în grăsimi. Dar există și preparate foarte savuroase cu cotlet afumat. Cotletul afumat este popular în caserole și preparate gratinate sau prăjit în combinație cu paste cu ouă jumări și praz, precum și în salate și ciorbe.

Cum se depozitează cotletul afumat

Bucățile de cotlet afumat nu trebuie depozitate neapărat la frigider. Cu toate acestea, depozitarea într-un loc răcoros și uscat este optimă. De altfel, produsele din carne și mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume din frigider. Dacă ambalajul cotletului afumat este încă nedesfăcut și vidat, fii atent la termenul minim de valabilitate imprimat pe ambalaj. De asemenea, cotletul afumat se poate congela în ambalaj vidat.


Rețete

La ce poți folosi cotletul afumat


Ingrediente

Ce conține cotletul afumat

În comparație cu alte mezeluri, cotletul afumat este foarte slab și sărac în calorii. Acesta conține doar aproximativ 115 kilocalorii.

Valoare nutritivă
 

kcal: 116 kcal

Carbohidrați: 0,89 g

Proteine: 18,28 g

Grăsimi: 4,36 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,69 mg

Vitamina B2: 0,17 mg

Vitamina B6: 0,5 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,22 mg

 

Minerale

 

Calciu: 32 mg

Fier: 1,62 mg

Potasiu: 253 mg

Magneziu: 29 mg

Sodiu: 2473 mg