Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Șunca fiartă: un mezel sărac în grăsime

Șunca fiartă provine din pulpa din spate a porcului. Aceasta constă, în principal, din mușchi și servește drept bază pentru mezeluri, care sunt sărate printr-un proces de injectare și, după aproximativ 24 de ore de înroșire, devin produsul final prin intermediul unui proces de fierbere. Șunca fiartă se folosește în multe preparate din bucătăria modernă.

Informații utile

De unde provine șunca fiartă?

Șuncă fiartă proaspătă în detaliu

Șunca fiartă are puține calorii și este astfel un mezel foarte apreciat. Își obține suculența și culoarea roșie prin saramura (apă potabilă, sare pentru saramură cu nitriți, condimente), care se injectează în bucata de carne și care cântărește aproximativ 20% din greutate. În cele din urmă, șunca fiartă se afumă parțial și apoi se fierbe. Deoarece șunca practic nu conține grăsimi, conținutul de energie este foarte scăzut, având aproximativ 100 de kilocalorii la 100 de grame.


Proveniență

De unde provine șunca fiartă?

Metodele de conservare ale alimentelor sunt deja cunoscute de mii de ani. Romanii deja afumau carne, conservau alimente în sare sau le fierbeau în apă sărată fierbinte. Înainte, șunca se conserva prin afumare, saramură sau uscare cu aer. În șunca fiartă se injectează saramură. În cele din urmă, bucata de carne se mai afumă o dată înainte de fierbere.


Sezon

Când este sezonul șuncii fierte?

Șunca fiartă este disponibilă pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită șunca fiartă și cum se depozitează aceasta?

Șuncă fiartă proaspătă în detaliu

Șunca fiartă suculentă este o garnitură perfectă pentru pâine sau pentru preparate savuroase, cum ar fi salata cu carne, salata de paste, caserolele, ruladele și preparatele gratinate. Șunca fiartă este ideală pentru a înveli mâncarea, cum ar fi sparanghelul și pepenele galben Honeydew.

Cum se depozitează șunca fiartă

Șunca fiartă este perisabilă, din cauza conținutului de apă; de aceea ar trebui consumată rapid. Aceasta ar trebui depozitată la frigider la o temperatură de maximum 7 grade. De altfel, produsele din carne și mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Atenție la termenul minim de valabilitate imprimat pe ambalaj. De asemenea, șunca fiartă se poate congela în ambalaj vidat.Ingrediente

Ce conține șunca fiartă

În 100 de grame de șuncă fiartă sunt aproximativ 20 de grame de proteine și 1,5 grame de grăsime. Aceste valori exprimă o contribuție la o alimentație conștientă de calorii. În plus, în șunca fiartă se găsesc proteinele utilizate în mod optim de corp, precum și vitaminele B și mineralele importante. Șunca fiartă mai este și bogată în sulf, potasiu și fosfor.

Valoare nutritivă
 

kcal: 101 kcal

Carbohidrați: 0,6 g

Proteine: 19 g

Grăsimi: 2,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 940 mg