Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Slănina: vedeta secretă a bucătăriei

Trebuie să recunoaștem că rareori primește un rol principal: cu toate acestea, slănina este indispensabilă în bucătărie, deoarece aroma sa puternică, adesea afumată, completează și dă savoare mâncărurilor. De asemenea, slănina este adesea numită „Wammerl”, carne din burtă sau burtă de porc.

Informații utile

Slănina are următoarele proprietăți speciale

Slănină proaspătă în detaliu

Slănina provine din carnea burții de porc. Are o aromă puternică de fum și un gust sărat. Dacă slănina se prăjește, aroma sa puternică se dezvoltă și mai intens. Slănina este pusă în saramură și afumată, dar uneori este vândută și uscată sau gătită. Se mănâncă și la micul dejun. Slănina conține o cantitate mare de mușchi și este, de asemenea, foarte potrivită ca garnitură savuroasă pentru pâine. 


Proveniență

De unde provine slănina?

Metodele de conservare ale alimentelor sunt deja cunoscute de mii de ani. Romanii deja afumau carne, conservau alimente în sare sau le fierbeau în apă sărată fierbinte. Prin urmare, sarea era foarte prețioasă în Evul Mediu și a devenit cel mai important conservant. Înainte, șunca se conserva prin afumare, saramură sau uscare cu aer.


Sezon

Când este sezonul slăninii?

Slănina este disponibilă pe tot parcursul anului. Se vinde proaspătă sau ambalată în vid la rafturile frigorifice.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită slănina și cum se depozitează aceasta?

Slănină proaspătă în detaliu

Slănina este o garnitură ideală pentru pâine sau poate fi adăugată în ciorbe sau tocănițe, sub formă de cubulețe. Se poate găti, se poate pune în saramură sau se poate afuma. Slănina se folosește în special în sezonul grătarelor, atunci când este proaspătă, adică în mare parte netratată. Italienii o folosesc pentru a face pancetta, carnea delicioasă și rulată din burtă. Se servește mai ales uscată la aer. Slănina foarte grasă din spată este de obicei folosită în bucătărie pentru a înveli carnea slabă și este potrivită pentru fabricarea unturii, așadar, servește doar ca ingredient.

Cum se depozitează slănina

În cazul în care cumperi slănina întreagă, aceasta trebuie depozitată într-un loc uscat și răcoros, dar neapărat aerisit și mai ales întunecat. Un beci ar fi excelent. Cine nu are beci, poate depozita slănina pur și simplu în frigider. Cu toate acestea, slănina ar trebui apoi ambalată în vid. Astfel, poate fi păstrată timp de câteva luni.

În orice caz, după ce slănina a fost tăiată, aceasta trebuie ambalată într-un recipient permeabil la aer și păstrată la frigider. Acolo rezistă fără probleme mai multe zile. Pentru a intensifica gustul în timpul ce mănânci, slănina ambalată în vid trebuie să stea la temperatura camerei pentru o perioadă de timp înainte de a fi consumată, pentru a putea respira.


Rețete

La ce poți folosi slănina


Ingrediente

Ce conține slănina

În funcție de partea porcului din care provine slănina, aceasta conține mai mult sau mai puțin țesut adipos. De exemplu, slănina din spată este formată din țesut adipos pur, în timp ce slănina din burtă sau slănina striată este făcută din mușchiul burții de porc striate.

Valoare nutritivă
 

kcal: 374 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 19,95 g

Grăsimi: 30,08 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,16 mg

Vitamina B2: 0,16 mg

Vitamina B6: 0,16 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,28 mg

 

Minerale

 

Calciu: 3 mg

Fier: 0,77 mg

Potasiu: 97 mg

Magneziu: 10 mg

Sodiu: 31 mg