Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Pulpă de gâscă cu piure de cartofi dulci
© Redacția Kaufland

Pulpă de gâscă cu piure de cartofi dulci

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 331/​1373
  kcal / kJ
 • 9 g
  carbo-hidrați
 • 13 g
  proteine
 • 27 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  331/1373 kcal/kJ, 9 g carbo-hidrați, 13 g proteine, 27 g grăsimi

Ingrediente (8 porții)

8 pulpe de gâscă mici, la cca 400 g
2 cepe
1 foaie dafin
sare
300 g cartofi dulci și cartofi simpli
400 ml supă
150 ml lapte fierbinte, 1,5 %
200 g castane
piper proaspăt măcinat
2 prafuri nucșoară măcinată
1 varză albă, cca 1,2 kg
3 linguri unt
3 lingurițe făină
100 ml smântână
1-2 linguriță chimen, măcinat
0.5 ardei chili roșu
2 linguri pătrunjel tocat

Preparare

  1

În ziua anterioară, pulpele se spală și se tamponează cu prosopul.

  2

Se curăță cepele de coajă. Se dau în fiert 3 litri de apă într-o oală mare, se adaugă pulpele, cepele, foaia de dafin și o lingură de sare și se lasă să fiarbă la foc mic timp de cca 80 de minute.

  3

Se scot pulpele și se pun la răcit. Sucul rămas se trece printr-o sită, se îndepărtează grăsimea și se pune sucul deoparte.

  4

Pentru piure, se curăță de coajă cartofii dulci și cartofii, se spală, se taie bucăți și se gătesc în supă timp de circa 20 de minute. Se scurg, se adaugă lapte și castane și se zdrobesc.

  5

Piureul se asezonează cu sare, piper și nucșoară și se pune la rece.

  6

Se îndepărtează frunzele exterioare ale verzei albe, se taie varza sferturi, se îndepărtează cotorul, se taie varza fâșii, se spală și se gătește în apă sărată timp de cca 8-10 minute. Apoi, se clătește cu apă foarte rece și se lasă la rece.

  7

Pentru sosul de smântână, se încălzește 1 lingură de unt, se adaugă unt prin amestecare și se lasă la sotat puțin timp. Se toarnă 200 de mililitri de supă și smântână și se dă în fiert. Sosul se asezonează cu sare, piper și chimen și se pune la rece.

  8

În ziua servirii, se condimentează pulpele cu sare și piper, se așază într-o formă adecvată pentru cuptor și se pregătește crocant în cuptorul preîncălzit la 200 de grade (convecție: 180 de grade) timp de cca 35 de minute.

  9

Se înjumătățește teaca de chili pe lungime, se spală și se taie cubulețe. Se încălzește piureul, încorporându-se în acesta puțină supă din ziua anterioară.

  10

Sosul de smântână se dă în fiert într-o oală mare, se adaugă varza albă, se asezonează cu piper și se rafinează cu pătrunjel.

  11

Se topește restul de unt într-o oală și se adaugă chili. Pulpele se așează în farfurii cu piure și varză albă cu smântână, se stropesc cu unt cu chili și se servesc.