kaufland.ro/retete
Pulpă de vită în sos de vin
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (12 porții)
2.5 kg | pulpă de vită cu os |
2 lingurițe | sare |
2 | cepe |
1 | morcov |
1 | țelină cu frunze |
1 | rădăcină de pătrunjel |
2 pahare | apă fierbinte |
1 pahar | vin alb sec |
1 lingură | făină |
0.5 pahar | smântână |
100 g | slănină |
margarină |
Pentru sos:
0.5 pahar | vin alb |
0.5 pahar | frișcă |
1 lingură | făină |
coaja unei lămâi | |
sare | |
piper |
Util
-
Servești sosul alături de legume și carne.
Preparare
- 1
Pulpa de vită o împănezi cu felioare de slănină, o sărezi și piperezi după gust și o așezi într-o tavă. Adaugi rondele de morcov, rondele de ceapă, bucăți de țelină, felii de rădăcină de pătrunjel, apă și 3 linguri cu unt.
- 2
Dai tava la cuptor, iar când canrea este pe jumătate făcută, scoți carnea și o treci prin smântână și făină. Așezi carnea din nou în tavă și o stropești cu vin și unt topit.
- 3
Din când în când umezești carnea cu zeama din tavă. Prepari sosul din vinul amestecat cu coajă de lămâie rasă. Fierbi împreună 5 minute.
- 4
Omogenizezi făina cu frișca și adaugi amestecul în sos.