Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Pulpă de vită în sos de vin
© Burda România

Pulpă de vită în sos de vin

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 porții)

2.5 kg pulpă de vită cu os
2 lingurițe sare
2 cepe
1 morcov
1 țelină cu frunze
1 rădăcină de pătrunjel
2 pahare apă fierbinte
1 pahar vin alb sec
1 lingură făină
0.5 pahar smântână
100 g slănină
margarină

Pentru sos:

0.5 pahar vin alb
0.5 pahar frișcă
1 lingură făină
coaja unei lămâi
sare
piper

Util

  • Servești sosul alături de legume și carne.


Preparare

    1

Pulpa de vită o împănezi cu felioare de slănină, o sărezi și piperezi după gust și o așezi într-o tavă. Adaugi rondele de morcov, rondele de ceapă, bucăți de țelină, felii de rădăcină de pătrunjel, apă și 3 linguri cu unt.

    2

Dai tava la cuptor, iar când canrea este pe jumătate făcută, scoți carnea și o treci prin smântână și făină. Așezi carnea din nou în tavă și o stropești cu vin și unt topit.

    3

Din când în când umezești carnea cu zeama din tavă. Prepari sosul din vinul amestecat cu coajă de lămâie rasă. Fierbi împreună 5 minute.

    4

Omogenizezi făina cu frișca și adaugi amestecul în sos.