Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Piept de pui în suc de lămâie cu orez sălbatic și ierburi

Piept de pui în suc de lămâie cu orez sălbatic și ierburi

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 563/​2355
    kcal / kJ
  • 59 g
    carbo-hidrați
  • 55 g
    proteine
  • 10 g
    grăsimi
  • 5
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    563/2355 kcal/kJ, 59 g carbo-hidrați, 55 g proteine, 10 g grăsimi, 5 UG

Ingrediente (2 porții)

150 g orez sălbatic
2 bucăți piept de pui file
600 ml supă de găină
1 lămâie
8 boabe piper negru
2 linguri ierburi asortate, tocate (de ex. pătrunjel, arpagic verde, asmățui)
5 crenguțe cimbru proaspăt
piper
sare
1 linguriță ulei de in

Util

  • Restul supei se găină se poate folosi pentru altceva.


Preparare

1

Fileurile de piept de pui se spală și se usucă prin tamponare. Lămâia se spală cu apă caldă, se usucă și se taie felii.

2

Supa de găină se toarnă într-o oală cu boabele de piper, feliile de lămâie și crenguțele de cimbru și se lasă să fiarbă.

3

Se adaugă pieptul de pui și se fierbe la foc mic, aproximativ 15 minute. Supa trebuie să aibă aproximativ 90-95 grade, dar să nu clocotească.

4

Între timp, se fierbe amestecul de orez sălbatic în apă cu sare, conform indicațiilor de pe pachet. Se strecoară și se toarnă fierbinte într-un castron.

5

Orezul sălbatic se rafinează cu ierburi tocate, piper, sare și ulei de in, se amestecă și se distribuie în 2 farfurii.

6

Se scoate carnea din supă, se taie felii și se așază pe orez.

7

Se picură cu un pic de supă de găină și se servește.


Poate ai poftă și de...