Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Parmentier de ceafă de porc cu os și ceapă caramelizată

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg ceafă de porc
400 g ceapă
200 ml vin alb
500 g cartofi
100 ml ulei de măsline
50 g usturoi
100 ml lapte
100 g unt
2 legături pătrunjel
10 g piper
8 g sare

Preparare

    1

Ceafa de porc cu os se spală cu apă la temperatura camerei și se lasă la marinat cu puțin ulei, sare, usturoi și piper pentru aproximativ o jumătate de oră. Separat, într-o tigaie în care se toarnă puțin ulei peste care se pune carnea pentru a fi rumenită pe ambele părți timp de 2 minute. Pentru o savoare în plus se adaugă puțin unt și se mai lasă la foc mic pentru încă câteva minute.

    2

Ceapa se toacă după preferință, mărunt sau julien. Într-o tigaie non-aderentă se topește un cub de unt, se adaugă puțin ulei și se încinge bine.

    3

După ce aceasta a ajuns la o temperatură optimă, se rumenesc feliile de ceapă până se caramelizează apoi se adaugă carnea pentru a se rumeni pe toate părțile și se asezonează cu sare și piper, după gust. După ce carnea prinde o crustă arămie, se încinge cuptorul la temperatura de 180°C și se lasă pentru 5 minute. Între timp se pot pregăti cartofii: într-o oală mare se pun la fiert cartofii până se fierb foarte bine si se desprind singuri de pe coajă. După ce s-au fiert foarte bine, într-o oală se așează cartofii și cu ajutorul unui mixer se pasează până devin o pastă aproape lichidă. Peste cartofi se adaugă unt și puțin lapte ca să se obțină textura unui sos.

    4

Se așează totul pe o farfurie și se presară cu pătrunjel verde proaspăt.