Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Friptură de curcan cu portocale | Rețetă de Chef Samuel

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 curcan (aprox. 4 kg)
100 ml ulei
100 g ceapă
200 g ciuperci
200 g carne tocată de porc
100 ml lapte
4 felii pâine toast
2 ouă
50 g unt
1 plic boia dulce
100 ml sos de soia
50 g miere
150 g portocale
sare
piper
rozmarin
cimbru

Util

  • CHEF SAMUEL recomandă: dacă îmi rămâne compoziție de la sarmale, o folosesc pentru a umple curcanul și poate fi o bună garnitură pentru această friptură. Curcanul poate fi gătit și simplu: îl presari cu sare și piper și pui legumele tăiate în interiorul lui. Îl ungi cu unt și îl pui la cuptor la temperatura de 165°C câte 40 de minute pentru fiecare kg de carne.


Preparare

    1

Pentru început, spală legumele și curcanul. Pentru a prepara compoziția cu care poți să umpli curcanul, călește în puțin ulei 100 g de ceapă tocată mărunt, ciupercile și carnea de porc. Potrivește gustul cu sare și piper și lasă compoziția pe foc mic până ce carnea își schimbă puțin culoarea. După ce se răcește, adaugi în ea ouăle și pâinea înmuiată în lapte, dar bine scursă înainte.

    2

Umpli curcanul cu această compoziție și îi legi picioarele cu o funie alimentară. Îl ungi cu unt, sare, piper, boia de ardei și îl pui la cuptor într-o tavă acoperită în care ai pus puțin ulei și câteva crenguțe de cimbru sau rozmarin. Cu o oră înainte de finalul timpului de gătire, scoți tava din cuptor și ungi curcanul cu o glazură din sos de soia și miere și lași tava descoperită pentru a se carameliza mierea. Tot acum pui în tavă și portocalele tăiate rondele și le gătești împreună cu carnea.

    3

Servește friptura caldă pe un platou înconjurată de legume la cuptor și sosul rămas în tavă.


Vezi cum se face