
File de șalău cu salată de avocado și mango
Valori nutritive
(Per porție)-
936/3917kcal / kJ
-
65 gcarbo-hidrați
-
50 gproteine
-
50 ggrăsimi
-
5.4UG
Valori nutritive
(Per porție)-
936/3917 kcal/kJ,
65 g carbo-hidrați,
50 g proteine,
50 g grăsimi,
5.4 UG
Ingrediente (4 porții)
1 pachet | foi de aluat de patiserie |
10 linguri | ulei |
zeamă și coajă de lămâie bio | |
1 legătură | coriandru |
sare | |
piper măcinat | |
800 g | cartofi |
50 g | frunze de ruccola |
1 | avocado |
1 | mango copt |
250 ml | lapte |
unt | |
1 linguriță | pastă wasabi |
4 fileuri | fileuri de șalău |
Preparare
- 1
Cuptorul se preîncălzește (cuptor electric 200 °C / cu recircularea aerului cald: la 175°C). Foile de aluat se lasă să stea la temperatura camerei pentru circa 10 minute. 4 foi de aluat se întind pe suprafața de lucru și se taie în câte 4 dreptunghiuri de mărime egală (restul alatului folosindu-se pentru altceva). Toate dreptunghiurile din aluat se ung cu puțin ulei. 4 adâncituri ale unei forme termorezistente pentru copt tip Muffin pentru aluat se tapetează cu ulei, se aștern câte 4 dreptunghiuri din aluat suprapuse, se presează ușor și se coc în cuptorul fierbinte timp de 8 până la 10 minute. Se scot din cuptor, se detașează din formă și se lasă la răcit.
- 2
Între timp coriandrul se spală, se usucă prin scuturare și se toacă grosier cu excepția unor crenguțe pentru servire. Se mixează fin 4 linguri de ulei, coriandrul tocat, zeama și coaja limetei într-un vas înalt, cu ajutorul unui tocător vertical. Cartofii se decojesc, se spală și se fierb pentru circa 20 minute în apă clocotindă. Salata se curăță, se spală, se uscă în centrifugă și se taie ceva mai mărunt. Avocado se taie pe jumătate de-a lungul sâmburelui, îndepărtându-se sâmburele și coaja acestuia. Pulpa acestuia se taie în cubulețe și se stropește cu zeama limetei. Mango se decojește, pulpa acestuia se îndepărtează prin tăiere de pe sâmbure și se taie în cubulețe. Se amestecă avocado și mango cu 1 lingură de ulei. Se condimentează cu sare și piper. Se pun la rece acoperite cu capac.
- 3
Laptele se încălzește într-o oală împreună cu untul și cu Wasabi. Cartofii se scurg, se zdrobesc printr-o presă în amestecul de lapte fierbinte și se condimentează cu sare. Se păstrează la cald.
- 4
Peștele se clătește, se usucă apăsând ușor și fiecare file se înjumătățește prin tăiere oblică. Fileurile se sărează, se întorc prin făină, se scutură făina în exces. 4 linguri de ulei să încing într-o tigaie mare. Fileurile se prăjesc în aceasta pe partea cu pielea timp de 3 minute, se întorc și se mai prăjesc pentru alte circa 2 minute.
- 5
Se amestecă avocado și mango cu salata, coșurile din aluat foietaj se umplu cu acestea. Se așază pe farfurii împreună cu piureul și peștele, se decorează cu coriandru.