Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Baghetă cu verdeţuri de grădină
© Redacția Kaufland

Baghetă cu verdeţuri de grădină

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 123/​515
  kcal / kJ
 • 12.6 g
  carbo-hidrați
 • 2.1 g
  proteine
 • 7.1 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  123/515 kcal/kJ, 12.6 g carbo-hidrați, 2.1 g proteine, 7.1 g grăsimi

Ingrediente (15 bucăți)

0.5 cub drojdie proaspătă (= 21 g)
250 g făină de tip 550 + făină pentru presărat şi frământat
sare
125 g unt moale
2 linguri verdeţuri tocate (de ex. pătrunjel, arpagic, busuioc, mărar)

Preparare

  1

Cu o lingură de lemn amestecaţi cca. 160 ml de apă călduţă, drojdia, făina şi 1/2 de linguriţă de sare, pentru a obţine un aluat. Modelaţi aluatul sub formă de bilă, presăraţi făină deasupra şi lăsaţi-l la dospit, acoperit, cca. 20 de minute. Frământaţi puternic aluatul, întindeţi-l sub forma unui pătrat mic şi pliaţi fiecare colţ înspre mijloc. Apoi întoarceţi aluatul şi lăsaţi-l să dospească încă cca. 20 de minute. Pliaţi aluatul în acest mod încă de două ori şi lăsaţi-l să dospească cca. 20 de minute.

  2

Modelaţi aluatul într-o rolă lungă, crestaţi-l oblic cu o foarfecă sau cu un cuţit şi lăsaţi-l să dospească încă cca. 20 de minute. Introduceţi bagheta în cuptorul rece, coaceţi-o cca 20 de minute la 240 °C până devine brun-aurie şi în același timp introduceţi în cuptor şi un castron umplut cu apă.

  3

Frecaţi untul până devine spumă, încorporaţi verdeţurile şi asezonaţi cu zeamă de lămâie şi cu sare. După coacere, lăsaţi pâinea să se răcească puţin pe un grătar pentru prăjituri, crestaţi-o, umpleţi crestăturile cu untul şi serviţi.