Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Lumânări parfumate de Crăciun: simple și creative

Poți face o lumânare în doar câteva minute. În acest articol, îți vom spune exact cum poți proceda. Aceste lumânări vor fi apreciate de cei mici, dar și de adulți. Un alt avantaj: ai nevoie de doar câteva materiale.

Două mâini de femeie transformă o portocală într-o lumânare. În stânga, pe masă, se pot vedea cuișoare.
© agneskantaruk – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

 • În acest articol vei afla cum poți face o lumânare parfumată de Crăciun dintr-o portocală.
 • În plus, îți vom oferi sfaturi și idei pentru a le aplica acasă.
Avantaje

Aceste idei sunt perfecte pentru întreaga familie

Află de aici cum poți face o lumânare dintr-o portocală, care va fi cea mai simplă, dar interesantă lumânare parfumată făcută acasă din toată colecția ta! Cel mai tare lucru: este o idee simplă și personalizată. Și lumânarea parfumată făcută acasă te va încânta cu aroma sa și îți va aminti de Crăciun. Datorită culorii portocalii, va fi perfectă pentru aranjamentul cu lumânări de Crăciun.


Instrucțiuni

Cum să faci lumânări acasă

O portocală fotografiată de sus; se pot vedea două mâini de femeie care scot o bucată rotundă din portocală cu o linguriță.
© agneskantaruk – stock.adobe.com Poți face chiar tu acasă o lumânare de Crăciun dintr-o portocală și nu vei avea nevoie de ceară suplimentară.

Pentru a face lumânări acasă, nu ai nevoie de ceară sau de materiale neobișnuite. Notează-ți pe lista de cumpărături toate articolele necesare pe care le poți cumpăra în timpul sesiunii săptămânale de cumpărături. Nici nu trebuie să ai un talent deosebit, poți face lumânarea chiar tu împreună cu copiii tăi. Să începem!

 

Ai nevoie de:

 • portocale
 • cuișoare întregi
 • o lumânare tip pastilă
 • Opțional: felii de portocale uscate, ramuri de brad, nuci întregi

 

Cum procedezi:

 1. Înainte de a începe, găsește centrul gravitațional al portocalei. Pune-o pe masă și vezi în ce poziție stă mai bine. 
 2. Apoi privește portocala de sus, găsește-i centrul și pune lumânarea tip pastilă în centrul portocalei. Folosește-o ca șablon și desenează-i conturul pe portocală cu o cariocă.
 3. Taie apoi acest cerc cu un cutter sau cu un cuțit bine ascuțit și folosește o lingură pentru a îndepărta pulpa portocalei, astfel încât lumânarea să fie perfect amplasată în portocală.
 4. Acum vine cea mai interesantă parte: decorarea. Folosește cuișoarele pentru a crea diferite forme sau motive pe portocală. 
 5. Introdu cuișoarele în portocală la distanțe egale una de cealaltă. Pentru a-ți fi mai ușor, poți desena mai întâi modelul cu o cariocă sau un pix. De la dungi la inimioare, poți face orice dorești!

 

Pune lumânarea făcută acasă pe o farfurioară și decorează farfurioara cu ramuri de brad, felii de portocale uscate sau nuci întregi. Poți face chiar mai multe lumânări și poți crea astfel un aranjament. Sfat: Dacă ai nevoie de un aranjament special și nu ai alte alternative sau dacă nu ai mult spațiu pe masă, poți face aranjamentul chiar din aceste lumânări.


Sfaturi

Alte sfaturi DIY: de la foi de ceară la lumânări în suport

Desigur, confecționarea lumânărilor acasă nu trebuie să urmeze doar un tipar bine stabilit. Există și alte modalități. Mai jos îți vom prezenta câteva sfaturi și idei de bricolaj pentru următoarea sesiune:

 • Dacă vrei să-ți decorezi propria lumânare, poți apela la metode profesionale: Îți poți crea propria lumânare personalizată, având diferite culori și modele, folosind foi de ceară pe care le vei rula la grosimea și înălțimea dorite, însă nu uita să adaugi fitilul înainte de rulare! Poți lăsa lumânarea simplă sau o poți decora în funcție de preferințele tale.
 • Poți decupa mici simboluri, forme sau litere din foile de ceară pe care le vei lipi apoi pe o lumânare albă sau unicoloră. Există chiar și instrumente de scris speciale, pe care le poți folosi pentru colorarea lumânărilor.
 • O altă opțiune ar fi topirea fulgilor de ceară și turnarea acestora într-o formă de sticlă. Pentru a obține un motiv de Crăciun, apelează la propria creativitate. Așază cu grijă felii de portocale uscate sau anason pe forma de sticlă în timp ce torni ceara. Odată ce aceasta s-a întărit, vei avea un cadou personalizat perfect pentru cei dragi.
 • Dacă preferi lumânările în suport, acestea se pot confecționa din borcane de sticlă transparente în care pui lumânări tip pastilă. Le poți decora cu panglici rămase de la ambalarea cadourilor. Vei crea un decor specific Crăciunului în cel mai scurt timp prin legarea unei panglici colorate în jurul recipientului lumânării. Poți atașa și mici globuri de Crăciun, vâsc sau câteva conuri de brad.