Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Excursie cu copiii: Idei super pentru o zi specială

Plecați împreună la drum: O excursie cu copiii tăi este o experiență specială. Trăiți momente împreună într-o excursie de o zi, de care toată familia o să își amintească mult timp. Ai nevoie de inspirație pentru următoarea excursie? Aici găsești idei și sfaturi

Un băiat în plan secundar cu șapcă și rucsac verde se plimbă pe o potecă de pădure, un alt băiat merge în fața lui.
© Denys Kurbatov – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

 • Este minunat să petreceți momente împreună ca o familie. Pentru acest lucru este potrivită o excursie.
 • Cald sau frig, cu mașina sau pe bicicletă: Aici găsești idei pentru destinații frumoase.
 • Când ajungem? Părinții cunosc această întrebare. Aici găsești idei de jocuri distractive pentru copii atunci când călătoresc.
Viața de familie

Excursiile împreună aduc o schimbare în rutina zilnică 

Cele mai frumoase lucruri din viață sunt momentele pe care le trăiești împreună ca familie. Descoperirea de lucruri noi împreună este distractivă și vă leagă ca familie. Nu trebuie să fie întotdeauna o vacanță lungă, te poți relaxa și într-o excursie de o zi la iarbă verde. Află din acest articol care sunt locurile frumoase care merită să fie vizitate și când. În plus, există sfaturi grozave pentru zilele cu vreme rea și idei de jocuri pentru a oferi o doză suplimentară de divertisment.


Selecție

Ar trebui să clarifici aceste aspecte înainte de excursia în familie 

Cele mai bune locuri pentru a petrece o zi specială în familie sunt o chestiune de gust, vârstă și interese. Gândiți-vă împreună ce loc doriți să vizitați. Aveți chef de o experiență plină de acțiune sau de relaxare? Vreți să învățați ceva nou, să vă bălăciți în apă sau să mergeți într-o drumeție? De asemenea, mijloacele de transport joacă un rol important: Mergeți pe jos? Faceți o tură cu bicicleta? Vreți să mergeți cu mașina sau să folosiți transportul public? Odată ce au fost stabilite cele mai importante criterii, puteți elimina anumite destinații și puteți alege altele.


Destinații

Care sunt cele mai bune locuri în care să mergi cu copiii în excursie?

Două căprioare stau în mijlocul unui peisaj de iarnă.
© Kaufland În sezonul rece, este distractiv pentru copii să se plimbe prin zăpadă. Excursia devine cu adevărat specială dacă sunt și animale pe care să le privești, așa că o vizită la parcul de animale sălbatice este o idee bună.

Iată câteva sugestii de destinații frumoase pentru excursii: 

 • Zoo sau fermă: Copiii iubesc animalele și adoră să le viziteze, să le admire, să le mângâie sau să le hrănească. Mai ales cei mai mici pot petrece ore în șir observând animalele. Copiilor mai mari le place să învețe mai multe despre lumea animalelor: În cazul în care sunt foarte interesați, poți cerceta dacă unele grădini zoologice sau ferme oferă tururi cu ghid pentru vizitatori. 
 • Parc tematic sau bâlci: Familiei tale îi place acțiunea? Atunci petreceți o zi într-un parc tematic sau într-un bâlci și încercați cât mai multe atracții. Copiii tăi vor adormi instant după acest program intensiv de activități. 
 • Parc natural, pădure sau munte: În special copiii mari sunt pasionați de drumeții și le place să meargă timp de câteva ore prin parcuri sau păduri, mai ales dacă au ceva de descoperit. Vrei să fii la înălțime? Atunci, o mică drumeție în munți este o idee bună. Informează-te din timp: Există multe zone de agrement cu trasee și atracții pentru micii vizitatori, de la ateliere practice până la trasee pe care mergi desculț. 
 • Cetăți și castele: Pentru aventuri cavalerești, vizita la o cetate sau la un castel este cea mai potrivită. Este minunat atât pentru copii, cât și pentru adulți să exploreze aceste clădiri impresionante. Adesea, există și șoimari și demonstrații aeriene spectaculoase pe care copiii nu le vor uita prea curând. Ce este minunat la aceste destinații: Aversele scurte nu reprezintă de obicei o problemă, deoarece, pe lângă spațiul exterior, există adesea expoziții pe care le poți admira și în interior. 
 • Lac sau plajă: Există în apropierea ta un lac sau o mare? Atunci nimic nu stă în calea unei excursii la scăldat. O zi întreagă petrecută aici se simte ca o mică vacanță atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Vreme rea

Unde poți să mergi în excursie pe vreme rea?

Faceți o excursie chiar dacă nu este vreme bună. Nu mai mergeți în parcul de distracții pentru că plouă? Atunci reprogramează rapid. Există mai multe moduri de a ieși împreună și de a experimenta lucruri. De exemplu, copiilor le place să petreacă o zi la piscină. Locul de joacă din interior poate fi o destinație de top pentru întreaga familie. Copiii tăi merg deja la școală? O vizită la un muzeu poate fi o experiență minunată. În multe muzee, copiii pot intra într-o lume captivantă: În muzeele de istorie naturală, scheletele uriașe de dinozauri sunt atracția principală, iar în muzeele tehnice există zone cu elemente interactive pentru copii. Timpul zboară în acest loc, iar copiii chiar învață lucruri noi.


Anotimp cald

Primăvară și vară: Cele mai frumoase excursii

Cele mai bune destinații de primăvară sunt locurile în care puteți fi activi în familie. Drumul reprezintă adesea destinația: Acest anotimp este ideal pentru excursii sportive, pentru că nu este nici atât de frig, dar nici atât de cald încât activitatea fizică să fie prea obositoare. Prin urmare, turele cu bicicleta și drumețiile cu popasuri idilice sunt perfecte pentru a-ți reîncărca bateriile. În funcție de locul în care călătoriți, puteți alege între cabane de munte, restaurante pentru drumeții sau hanuri din pădure. Chiar dacă doriți să explorați împreună localități mici sau orașe, primăvara este momentul ideal pentru a vă plimba împreună pe străzi. Cea mai populară destinație de vară este, probabil, o excursie la plajă, la un lac din apropiere sau la malul mării. Adulților le place acest loc pentru că se pot întinde la soare și pot citi. Copiilor le place să se bălăcească în apă și să se zbenguie pe iarbă sau pe plajă. Dar și o vizită în pădurea umbroasă poate fi o modalitate binevenită de a vă răcori dacă temperaturile sunt ridicate. Sfat: Deoarece vara este sezonul ciupercilor, vă puteți uita după gălbiori sau mânătarcă.

Puncte importante pe care trebuie să le ai în vedere pentru zilele călduroase și toride:

 • Toată familia trebuie să se dea cu cremă de protecție solară înainte de a pleca și împachetează tubul pentru a folosi din nou crema pe drum.   
 • Asigură-te că ai suficiente lichide la tine. Mai ales la temperaturi ridicate, trebuie să bei suficiente lichide pentru a evita deshidratarea.

Iar în toiul verii, este important să porți ceva pe cap. În lumina directă a soarelui, te poate proteja de insolație o șapcă sau o pălărie. 


 Anotimp rece

Atracțiile excursiilor din toamnă și iarnă

În lunile de toamnă și de iarnă, excursiile în familie în natură sunt minunate, deoarece copiii pot descoperi multe în această perioadă. Toamna, plimbările prin parcuri, prin poieni sau prin orașe mici sunt extrem de distractive, copiii găsesc peste tot castani și frunze colorate. Chiar și în timpul iernii, joaca în zăpadă se simte ca o minivacanță în familie. Împreună puteți construi oameni de zăpadă sau puteți analiza urme de animale. O vizită la parcul cu animale sălbatice este o idee bună în această perioadă a anului. Înainte de a ieși în frig, trebuie să te pregătești pentru excursia de iarnă. 

Iată câteva sfaturi utile:

 • Alege două straturi de îmbrăcăminte și îmbracă copiii în mai multe straturi mai subțiri de haine în loc de câteva straturi groase. Mai ales dacă cei mici sunt plini de energie și aleargă până la următorul copac, dar apoi iau o pauză și transpiră, este bine să poată pune și da jos haine.
 • Nu uita de crema de protecție solară: Protecția solară în timpul iernii nu este adesea luată în considerare sau este uitată, pur și simplu. Acest lucru este foarte important, mai ales iarna: Zăpada reflectă lumina soarelui către ochi și piele cu toată forța sa. Pielea sensibilă a copiilor trebuie să fie bine protejată la o plimbare însorită iarna și ar trebui să iei la tine ochelari de soare pentru toată lumea.
 • Asigură-te că ai provizii: Pregătește masa perfectă pentru călătorii, împachetând gustările nutritive preferate ale copiilor. Pentru a le încălzi, ia cu tine o sticlă bine izolată și umple-o cu o băutură fierbinte. Dacă îți îngheață mâinile de la zăpadă, un pic de ceai cald este exact ce trebuie. 

Joc pentru excursie

Excursia este mai distractivă cu acest joc

Un joc poate menține buna dispoziție în cazul în care traseul de drumeție se prelungește. Pentru a transforma o plimbare într-o descoperire aventuroasă, poți să le dai de lucru celor mici cu un joc de explorare. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătești în avans o listă cu lucrurile pe care să le descoperiți pe drum. Anumite fructe de pădure, plante sau copaci? Anumite urme sau animale? O armură de cavaler? Un adăpost de hrănire? Cu cât lucrurile de pe lista ta sunt mai mici sau mai ascunse, cu atât jocul este mai dificil. De îndată ce pornești la drum, trebuie să treci în revistă și să bifezi lucrurile, animalele și locurile de pe listă. Această misiune este foarte distractivă pentru copii și le distrage atenția chiar și atunci când obosesc.

Cauți gustări pentru următoarea excursie? Aici găsești rețete delicioase!