Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Decorațiuni de primăvară: patru idei creative handmade

Culori proaspete și natura înflorită: După monotonia iernii, primăvara este plină de viață și ne oferă energie! Abia aștepți să faci câteva decorațiuni noi? Îți poți pregăti casa pentru noul sezon cu decorațiuni de Paște și de primăvară făcute chiar de tine. De la idei pentru camera de zi la decorațiuni pentru masă, aici ai patru idei DIY creative.

Fundal și suprafață roz pe care este așezat un cofraj de 10 ouă, în care sunt amplasate ouă sparte, cu flori în ele. Ouăle au fețe cu ochi închiși, obraji colorați de diferite culori și guri mici.
© Ирина Кузьменко – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Primăvara sărbătorim reînvierea naturii și Paștele, fiind astfel sezonul ideal pentru fanii decorațiunilor
  • De la flori la ouă: decorațiuni de primăvară originale, pe care le poți face chiar tu. 
  • Un efect WOW în câțiva pași simpli: Aici vei găsi câteva instrucțiuni și idei DIY
Idei de decorațiuni

Decorațiuni de primăvară: mai mult decât un buchet de flori sau iepurașul de Paște

Evident, un buchet de flori în vază arată superb, mai ales primăvara. Și decorațiunile de Paște sunt la fel de importante în acest sezon. Cu toate acestea, ai nevoie de mai mult pentru a aduce primăvara acasă, în propria locuință, nu numai de o vază cu flori, de ouă vopsite sau de iepurași de Paște ca decorațiuni. Acum este timpul să acorzi atenție tuturor florilor pe care le vezi când ieși la plimbare, deoarece nu sunt doar frumoase, dar sunt și sustenabile. Îți vom oferi patru idei deosebit de frumoase și foarte simplu de implementat.


Flori

În locul vazei: flori într-un suport de sticle

O suprafață din lemn albă, lăcuită, pe care este așezat un suport de sticle umplut cu flori.
Iubești florile? Atunci încearcă această alternativă: florile într-un suport de sticlă, de exemplu, arată impecabil.

Această sugestie de decorațiune este foarte simplă: în locul vazei clasice de sticlă sau de porțelan, folosește un suport pentru sticle, din lemn, pentru florile tale. Mai ales crizantemele și lalelele vor fi deosebit de frumoase în acest decor. Dacă ai, poți folosi și flori artificiale. O variantă mai sustenabilă ar fi florile pictate pe hârtie colorată. Cea mai frumoasă variantă, pe care o poți combina și cu o plimbare în natură, sunt plantele sălbatice culese chiar de tine, deoarece vor reprezenta un decor personalizat al casei tale. În funcție de câte flori vrei să folosești, poți adăuga și mușchi de pădure, pentru a le da o bază mai stabilă. Nu doar suporturile de sticlă pot fi transformate în vaze foarte frumoase, dar și un mic cufăr din lemn sau chiar și o vază din metal ar putea arăta foarte bine. 


Farfurie

Unicat: primăvara pe o farfurie

Fundal albastru închis, carioci de culori diferite, o cană albă din ceramică, două mâini și o farfurie. Mâinile țin cana și o desenează cu o cariocă. Marginile farfuriei sunt decorate cu flori.
Dacă te pricepi la desen și pictură, poți transforma o farfurie simplă, albă, într-o adevărată operă de artă cu specific primăvăratic.

Această idee este dedicată celor cu talent la pictură sau desen. Caută în dulapuri o farfurie simplă, albă, pe care ai putea să o folosești ca decorațiune handmade de primăvară. Apoi, mai ai nevoie de: o riglă, un creion pentru ceramică sau vopseluri acrilice și apoi poți începe. Gândește-te la motivul pe care dorești să îl pictezi pe farfurie. Ar putea fi o floare precum cea din imagine, dar chiar și un fluture sau o pasăre ar arăta frumos. Folosește creionul pentru a împărți farfuria în sferturi (deci la orele 12, 3, 6 și 9). Apoi, marchează optimile. Astfel, îți va fi mai ușor să desenezi subiectul în mod simetric. Lasă farfuria la uscat peste noapte și apoi va fi gata pentru a fi utilizată ca obiect decorativ. Va fi perfectă pentru fructe, prăjituri sau alte gustări delicioase. Evident, poți decora și o cană din ceramică, dacă dorești. 


Cuburi de gheață

Atracția petrecerilor: flori în cuburi de gheață

Multe cuburi de gheață, fiecare cu o floare mov înăuntru, pe un fundal alb.
La petreceri, lucrurile mici ies în evidență: florile în cuburi de gheață vor atrage toate privirile!

Cele mai frumoase idei sunt și cele mai simple: florile în cuburi de gheață vor impresiona oaspeții pe care îi vei primi în casă pe timpul primăverii. Poți ieși la plimbare pentru a căuta plantele potrivite, deoarece cu cât este mai mică floarea, cu atât va fi mai frumos cubul de gheață. Florile comestibile sunt, de asemenea, o idee foarte bună: astfel, oaspeții pot consuma întreg conținutul paharului. Dacă vei avea mulți invitați, vei avea nevoie de suficiente cuburi de gheață. Numărul de flori depinde de numărul invitaților.


Coji de ouă

Decor de Paște pentru acasă: Fete cu flori în cofraj

Fundal și suprafață roz pe care este așezat un cofraj de 10 ouă, în care sunt amplasate ouă sparte, cu flori în ele. Ouăle au fețe cu ochi închiși, obraji colorați de diferite culori și guri mici.
© Ирина Кузьменко – stock.adobe.com Paștele este o sărbătoare atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. O idee sustenabilă și perfectă pentru a vă distra împreună: fete din flori într-un cofraj de ouă.

Primăvara este sezonul unui anumit animăluț deosebit: iepurașul de Paște. Desigur, trebuie să fie însoțit de decorațiuni de Paște handmade. De la ouă colorate la clasicul cub de ouă, există foarte multe idei de decorațiuni de Paște făcute manual. În plus față de ouăle de Paște și de iepuri, există multe idei pentru confecționarea decorațiunilor de Paște simple, la care probabil nu te-ai gândit până acum. Dacă vrei o decorațiune simplă, dar neobișnuită pentru pervazul ferestrei în acest an, îți prezentăm o idee sustenabilă, dar și frumoasă: fete din flori într-un cofraj de ouă. Ai nevoie de un cofraj de 6 sau 10 ouă, al cărui capac l-ai decupat deja, precum și de flori deja culese de tine și carioci de diferite culori. În funcție de dimensiunea cofrajului, sparge 6 sau 10 ouă, astfel încât să creezi doar un orificiu mic, asemănător unei vaze. Dacă îți este mai ușor, poți folosi un cuțit ascuțit. Odată ce ai spălat cojile și ai îndepărtat conținutul oului, lasă-le la uscat și apoi pune-le în cofraj cu orificiul îndreptat în sus. Apoi, pictează chipuri pe ele și colorează obrajii în culori diferite, ca în poză. La final, pune în cojile de ouă flori mici pe care le-ai cules din grădină, la plimbare în pădure sau în parc.

Nu vrei să fie numai un element decorativ specific primăverii, ci ceva ce poți folosi pe tot parcursul anului? Îți oferim o sursă de inspirație!