Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Toamna: Idei grozave de bricolaj pentru copii

Toamna colorată este anotimpul perfect când vine vorba de bricolat împreună cu cei mici. De la frunze uscate până la castane: Există materiale naturale din belșug. Cauți idei grozave de bricolaj, pe care copiii tăi încă nu le știu? Aceste idei creative aduc cu siguranță o schimbare și voie bună.

Doi copii, văzuți de sus, fac două portrete din frunze colorate la o masă de lemn pe care sunt așezate frunzele adunate și vopseaua.
© Tomsickova– stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Ce este excelent: Elementul principal pentru creațiile de toamnă sunt materialele naturale, pe care le poți strânge cu copiii atunci când ieși la plimbare.
  • Aici găsești cele mai frumoase idei cu instrucțiuni, potrivite pentru copii și adulți.
  • De la spirite colorate ale pădurii, până la autoportret: Aceste idei simple de bricolaj pentru întreaga familie sunt foarte creative.
Toamnă colorată

Toamna, momentul potrivit pentru bricolaj

Copiilor le place foarte mult să alerge toamna prin frunze atunci când răsare soarele. În timpul plimbărilor împreună, vă puteți ocupa și de ideile de bricolaj pentru toamnă, care pot avea loc după-amiaza. Pentru că există multe lucruri de descoperit: Frunze, crengi, castane mici sau ghinde, uită-te împreună cu copilul tău după materiale potrivite pentru bricolaj. Pădurile și parcurile oferă o paletă largă de posibilități. Un alt avantaj pentru confecțiile de toamnă: Operele de artă handmade se potrivesc perfect ca decorațiuni pentru fereastră, pereți sau frigider. Aici găsești idei minunate și instrucțiuni simple pentru proiecte de bricolaj specifice toamnei cu materiale din natură.


Imprimeu de frunze

Lipește frunze sau pictează crengi

O cutie de acuarele, frunze și hârtii ștampilate pot fi văzute de sus.
© Kaufland Bricolajul de toamnă nu este doar o distracție pentru copii, ci îi învață și abilități importante, cum ar fi motricitatea și precizia.

Bricolajul este foarte distractiv pentru cei mici. Confecționați, lipiți și pictați împreună pentru a realiza diferite opere. În timpul acestei activități, copiii învață cum se simt diferite materiale naturale și ce miros au. Abilitățile precum precizia, răbdarea și motricitatea se dezvoltă odată cu timpul. La următoarea plimbare adună câteva frunze colorate. Pregătește hârtie și vopsea și pune în aplicare această idee simplă, folosind frunzele de toamnă într-un mod similar cu timbrele. 

Ai nevoie de:

  • Frunze de toamnă, cel mai bine cu forme și mărimi diferite
  • Hârtie sau cutii de carton pentru a le imprima
  • Diferite culori, de exemplu, vopsea pentru pictură cu degetul, acuarele, acrilice
  • Pensulă

Cum procedezi:

  1. Adună împreună cu copilul tău câteva frunze din pădure sau din parc. Caută frunze cu forme și mărimi diferite, pentru a avea o selecție bună.
  2. Să începem: Pictează frunzele cu pensula. Testează diferite modele și multe culori. Acest lucru va fi foarte util mai târziu.
  3. Acum poți imprima frunzele colorate pe hârtie sau pe cutii. Pune frunze una după alta pe hârtie și presează-le ușor cu mâna. Apoi trage frunza în jos și privește rezultatul final! În funcție de vârstă, copiii pot realiza singuri acest lucru, dar cei mai mici au nevoie de ajutor atunci când pictează și presează frunzele.

Spiritele pădurii

Spiritele pădurii din crengi

Pe un fundal albastru închis există figurine realizate din crengi și bețe.
© Kaufland De asemenea, poți folosi bețe și crengi pentru a face decorațiuni grozave, precum spiritele pădurii.

Dacă, la următoarea plimbare prin pădure sau prin parc, cei mici adună tot felul de bețe și crengi și vor neapărat să le ia acasă, trebuie să fii de acord cu ei. Astfel, confecțiile de toamnă sunt și mai distractive. Spiritele de pădure mici reprezintă o idee amuzantă, care se poate realiza imediat și care îți decorează casa specific anotimpului. 

Ai nevoie de:

  • Crengi mici de grosime medie, cel mai bine să aibă și câteva ramificații
  • Rafie de diferite culori
  • Diferite culori pentru pictat, cel mai bine acrilice
  • Cariocă neagră
  • Foarfecă de grădinărit
  • Perie
  • Lipici

Cum procedezi:

  1. Caută crengi mici împreună cu copiii. Cele mai potrivite sunt crengile de grosime medie, care au câteva ramificații. Astfel, spiritele pădurii vor putea mai târziu să stea drepte.
  2. Lasă crengile să se usuce. Sfat mic: Este chiar mai rapid cu o cutie de carton sau mai multe ziare!
  3. După ce s-au uscat, taie ramificațiile crenguței cu o foarfecă de grădinărit, astfel încât să poată sta dreaptă.
  4. În următoarea etapă, îndepărtează nisipul și scoarța de pe crengi cu o perie dură.
  5. Acum copiii tăi pot picta spiritele pădurii cu diferite culori. Iar la final pictează o față amuzantă cu o cariocă neagră.
  6. Sfat pentru profesioniștii în bricolaj: Pentru o coafură potrivită în spiritul pădurii, înfășoară rafia în jurul mâinii de câteva ori și leagă un fir în mijlocul rafiei. Așa obții un mănunchi mic. Taie apoi lațurile din lateralele mănunchiului și lipește-le pe spiritele din pădure ca pe păr.

Arici

Arici din frunze

De sus se pot vedea trei arici, realizați din diverse materiale naturale.
© Kaufland Creativ și simplu: decorează-ți casa rapid și frumos cu un arici handmade.

Dacă dorești să îți amenajezi apartamentul toamna cu decorațiuni, aici găsești instrucțiuni simple și creative pentru a bricola un arici drăguț. Sfat: Copiii mai mari pot modifica această idee și pot bricola un alt animal, precum o bufniță sau un iepure. 

Ai nevoie de:

  • Hârtie maro
  • Frunze
  • Cariocă neagră
  • Lipici

Cum procedezi:

  1. Desenează pe hârtia maro câteva forme de arici cu un creion și decupează-le.
  2. Acum este timpul pentru lipit: Lipește frunzele de toamnă pe corpul ariciului. Fii atent ca fața ariciului să rămână liberă. Părțile ascuțite ale frunzelor ar trebuie să fie orientate către sus, ca să arate exact ca țepii ariciului.
  3. Pentru a finaliza animalul, mai ai nevoie doar de o față drăguță de arici. Pe care o poți picta cu carioca. Ochii, nasul, gura și gata!

Autoportret

Bricolează-te cu frunze colorate

Autoportret văzut de sus, realizat din frunze colorate.
© Tomsickova– stock.adobe.com Să realizezi autoportrete de toamnă este distractiv pentru întreaga familie! Cu frunze în culori vii, poți crea împreună cu copiii tăi opere de artă pe care le poți înrăma și agăța.

Acest proiect DIY este ideea perfectă pentru următoarea zi de naștere, care este amuzantă atât pentru copii, cât și pentru tineri și adulți. Poți crea un alter ego din frunze colorate. Toamna oferă de toate în ceea ce privește culorile frunzelor, așa că toți ar trebui să găsească ceva potrivit. Poți înrăma creațiile și le poți agăța pe perete, una lângă alta pe hol sau în sufragerie, astfel încât oaspeții să poată privi întreaga familie de frunze. Încă o idee: Copiii își pot „marca zona”, atârnând tabloul cu numele lor pe ușa dormitorului. În orice caz, poți obține o decorațiune grozavă de toamnă cu puțin efort. 

Ai nevoie de:

  • Frunze colorate de toamnă
  • Hârtie albă rezistentă
  • Carioci, acuarele sau creioane colorate din ceară
  • Lipici

Cum procedezi:

  1. Încearcă să te desenezi sau să te pictezi și lasă liberă zona părului. Copiii mai mari o pot face singuri, iar cei mici au nevoie de o mână de ajutor.
  2. După ce s-a uscat fața, bricolează părul din frunze colorate. 
  3. Așază părul „fir cu fir” și lipește-l cu lipici. 
  4. Sfat: Vrei să mai adaugi o agrafă în păr sau să pui la gât un lănțișor? Atunci poți lucra și cu alte materiale naturale, precum flori, ghinde, castane, fructe de fag sau nuci caucaziene.