Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Creație de Crăciun cu copiii: 3 idei grozave

Creațiile de Crăciun sunt la modă iarna: Pentru copiii este foarte distractiv să stea în casă în perioada Adventului și să se exprime în mod creativ. Aici găsești trei idei de bricolaj pentru perioada Crăciunului.

Două fetițe îmbrăcate de Crăciun stau la o masă decorată și confecționează felicitări.
© New Africa – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

 • Pe locuri, fiți gata, să bricolăm: Aici găsești idei frumoase și simple cu tema Crăciun pentru tine și copiii tăi.
 • De la ornamente pentru pomul de Crăciun până la felicitări de Crăciun: Aici găsești cele mai frumoase idei și ai nevoie doar de câteva materiale.
 • Practic: Poți să fii foarte creativ la bricolat, deoarece vei găsi în instrucțiunile simple și unele sfaturi care te pot ajuta să variezi.
Să bricolăm

Copiilor le place să bricoleze în perioada Crăciunului

Când vine iarna și afară este întuneric și frig, celor mari, dar și celor mici, le place să stea în casă. Înăuntru este cald, iar în perioada înainte de Crăciun se coc prăjituri, se joacă jocuri și se bricolează, desigur. În timp ce copiii numără zilele până la sărbătoare, creațiile de Crăciun reprezintă distracția perfectă. Bricolajul împreună cu părinții este distractiv pentru copii, dar le și antrenează abilitățile manuale. Cu ajutorul creațiilor, se pot decora cadouri de Crăciun, sufrageria sau pomul de Crăciun. Nu este vorba mereu despre stelele clasice din hârtie, lipite pe fereastră sau un calendar Advent handmade costisitor. Aici vei găsi idei de bricolat cu instrucțiuni simple, care se pot realiza ușor și rapid într-o după-amiază și pentru care ai nevoie de puține materiale.


Globuri

Ornamente de pom handmade: Globuri cu reni

Două globuri albe, pe care sunt reni pictați manual, în fundal sunt o coroniță din lemn și ornamente de pom argintii.
© Kaufland Ornamentele handmade sunt o idee super pentru tine și copiii tăi: E distractiv să bricolați împreună, iar la final obțineți decorațiuni unice pentru pomul de Crăciun.

Să împodobești pomul de Crăciun împreună cu întreaga familie este în fiecare an un eveniment foarte important. Pentru a-i da pomului o notă personală, puteți să vă creați propriile ornamente. Dacă extinzi selecția de globuri prin creații handmade, pentru copii este și mai distractiv să împodobească pomul de Crăciun cu tine. Sfat: Nu trebuie să fie doar ren, vă puteți abate de la instrucțiuni și să fiți creativi, gândindu-vă împreună la alte motive. Înger, stea, fulg de nea, Moș Crăciun, folosește ce vă place ție și copiilor.

Ai nevoie de:

 • Globuri albe (cele mate se potrivesc foarte bine)
 • Vopsea roșie și maro, de exemplu, vopsea pentru pictura cu degetul sau acuarelă
 • Pensulă subțire
 • Cariocă maro

Cum procedezi:

 1. Bagă degetele mari în vopsea maro și apasă pe glob.
 2. Lasă amprenta să se usuce și apoi desenează cu o cariocă maro coarnele și ochii renului.
 3. Cu o pensulă subțire poți să desenezi și un nas roșu și iată-l pe Rudolf!

 


Oameni de zăpadă

Oameni de zăpadă realizați din amprente de la picioare

Trei oameni de zăpadă confecționați din hârtie albastră și vopsea albă se află unul lângă altul pe o masă de lemn deschisă la culoare.
© Kaufland Ornament de brad sau felicitare pentru cadoul de Crăciun: Acești oameni de zăpadă aduc voie bună.

Cele mai simple idei sunt adesea cele mai frumoase:  Ce ai zice de o operă de artă de iarnă realizată din amprentele picioarelor copiilor tăi? Pentru această idee extraordinară trebuie să folosești tot corpul, iar distracția va fi garantată. Poți să folosești opera de artă ca ornament pentru pomul de Crăciun sau le-o poți face cadou bunicilor. De asemenea, oamenii de zăpadă confecționați manual arată bine la fereastră sau pe ușa de la intrare în preajma Crăciunului. Mai multe opțiuni: Dacă etichetezi creațiile cu nume, le poți folosi ca etichete și le poți lipi pe cadouri. Avantajele acestei idei de bricolaj: Instrucțiunile sunt ușoare, astfel încât să poată participa și cei mici.

Ai nevoie de:

 • Vopsea pentru pictura cu degetul sau acuarelă, de culoare albă, neagră și portocalie
 • Hârtie colorată albastră, neagră și maro
 • Foarfecă
 • Lipici

Cum procedezi:

 1. Bagă cu atenție piciorul copilului în vopsea albă și apoi așază-l pe hârtia colorată albastră.
 2. Decupează apoi forma imprimată a piciorului. Pictează ochii, nasturii și un nas din morcov cu negru și portocaliu.
 3. Din hârtia colorată maro sau neagră poți să confecționezi o pălărie și două mâini, pe care să le lipești de opera de artă.

Felicitări de Crăciun

Perfect pentru Crăciun: Bricolați împreună felicitări!

O fetiță pictează o felicitare albă cu reni pe o masă din lemn, pe care mai sunt hârtii și vopsea roșie și maro.
© Kaufland Să bricolezi este ceva unic: Bricolează felicitări împreună cu copiii, de exemplu, cu reni. Destinatarul se va bucura foarte mult.

Felicitările de Crăciun colorate reprezintă o bucurie atât pentru destinatari, cât și pentru copiii care le creează. Indiferent că puneți felicitările în cutia poștală, pentru a le expedia sau că le oferiți împreună cu un cadou mic: Felicitările handmade sunt unice. Pentru a folosi această idee de bricolaj există diferite moduri. Alege o variantă cu ajutorul instrucțiunilor simple.

Ai nevoie de:

 • Carton tare cu culori deschise sau specifice Crăciunului
 • Vopsea pentru pictura cu degetul sau acuarelă maro sau roșie
 • Cariocă neagră
 • Opțional, poze imprimate cu copilul tău sau cu familia

Cum procedezi:

 1. Taie cartonul astfel încât să obții mărimea dorită pentru felicitare. Ai nevoie de 210 mm x 148 mm, dar poți alege și forme creative.
 2. Dacă alegi o mărime și o formă normale, împăturește cartonul de la mijloc și obții astfel forma potrivită pentru o felicitare în format A6.
 3. Acum poți să pictezi și să aranjezi prima pagină a felicitării. Iată mai multe idei creative pentru a confecționa o felicitare. Ghidează-te după următoarea poză: Ia vopsea maro pe arătător și apasă pe hârtie pentru a face capul, apoi pictează nasul cu roșu, desenează ochii și coarnele cu carioca și ai terminat renul.

În loc de reni, poți crea și alte motive colorate pe tema Crăciun împreună cu cel mic. Folosește hârtie albastră și vopsea albă pentru a bricola felicitări de Crăciun cu oameni de zăpadă. Dacă cei mici pot să deseneze și să picteze mai detaliat, nu mai este nevoie să apese cu degetul pe felicitare și pot picta pomi de Crăciun, stele sau cadouri. Desigur, cei mici pot picta și fără un anumit plan sau model, iar cu cât sunt mai mari, cu atât pot să picteze mai creativ. Creativitatea nu are limite! Încă o idee de bricolaj: Lipește pe interiorul felicitării o poză imprimată și scrie lângă ea gânduri bune pentru cei dragi.